"Poem & Music" Ο κύκλος ποιημάτων «Η Ωραία Μυλωνού» στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα

0


"Poem & Music"
Ο κύκλος ποιημάτων «Η Ωραία Μυλωνού» στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα!

Μια σπουδαία εκδήλωση με νέους και ταλαντούχους συντελεστές φιλοξενεί στην αίθουσα τελετών του το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα την ερχόμενη Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ.
Η συναυλία περιλαμβάνει επιλογή έργων από το δημοφιλή κύκλο ποιημάτων "Die Schöne Müllerin" (Η ωραία μυλωνού) του Wilhelm Müller σε μουσική Franz Schubert και αποτελεί ειδική μεταγραφή για τρομπόνι, πιάνο και αφηγητή.
Μεγάλοι συνθέτες μελοποίησαν εκατοντάδες ποιήματα τα οποία είναι γραμμένα για όλη την έκταση της ανθρώπινης φωνής. Πολλοί λένε ότι το τρομπόνι έχει μια ιδιαίτερη χροιά πολύ κοντά στην ανθρώπινη φωνή και αυτό είναι το σημείο επαφής αυτού του project. Τα ποιήματα είναι στα ελληνικά ώστε ο ακροατής να κατανοήσει το κείμενο και αμέσως μετά να ακούσει το ποίημα όπως ο συνθέτης ήθελε να το γράψει. Έτσι το κοινό θα μπορεί να απολαύσει την μουσική και παράλληλα να ακολουθεί τις λέξεις από τα ποιήματα.
Τα εισιτήρια προπωλούνται καθημερινά στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα από 5μ.μ έως 9μ.μ. ενώ θα διατίθενται κανονικά και την ημέρα της παράστασης.

Είσοδος: 5€
Συντελεστές:
Γεώργιος Κρίμπερης - Τρομπόνι
Βικτωρία Κιαζίμη – Πιάνο
Αρετή Πασχάλη -  Αφήγηση

Μεταγραφή για τρομπόνι και πιάνο : Γεώργιος Κρίμπερης
Απόδοση/Μετάφραση : Σόνια Θεοδωρίδου
Επιμέλεια : Αλεξάνδρα Παύλου

Η «Ωραία Μυλωνού» είναι ένας κύκλος τραγουδιών του Franz Schubert.

 Ένας νεαρός μαθητευόμενος μυλωνάς κάνει πεζοπορία ακολουθώντας την πορεία ενός μικρού ρυακιού, το οποίο καταλήγει σε έναν μύλο. Εκεί συναντά κι ερωτεύεται την κόρη του μυλωνά. Η αγάπη του όμως για την ωραία μυλωνού δεν έχει αποτέλεσμα. Στην αρχή δεν φαίνεται απρόθυμη, όμως αργότερα γνωρίζει έναν κυνηγό, ο οποίος ενσαρκώνει ένα καλύτερο επάγγελμα, με περισσότερη δραστηριότητα και ανδρισμό και τον απορρίπτει. Από απελπισία ο μυλωνάς πέφτει στο ρυάκι και πνίγεται. Το ρυάκι παίρνει θέση στον κύκλο τραγουδιών, ο νεαρός μυλωνάς του μιλά τακτικά. Στο προτελευταίο τραγούδι, τραγουδά με το ρυάκι εναλλάξ και στο τελευταίο τραγούδι το ρυάκι τραγουδά ένα λυπητερό νεκρικό νανούρισμα. Το ρυάκι θεωρείται φίλος του μυλωνά, μπορεί όμως να θεωρηθεί και εχθρός (Μεφιστοφελής), αφού τον οδηγεί στο θάνατο. 
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 19, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Poem & Music" Ο κύκλος ποιημάτων «Η Ωραία Μυλωνού» στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator