Η Ελλάδα της αριστείας! Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο «Formula 1 in Schools» Έλληνες μαθητές

0



Στο Austin του Τέξας καταγράφηκε την περασμένη βδομάδα η μεγαλύτερη διάκριση για Έλληνες μαθητές σε διαγωνισμό που αφορά το στήσιμο μια ομάδας F1 και αγώνες μονοθέσιων σε κλίμακα.

Με μια λέξη F1 in schools είναι ο διαγωνισμός που αφορά παιδιά σε σχολεία από όλες τις χώρες του κόσμου, τα οποία δημιουργούν από λευκό χαρτί μια ομάδα προδιαγραφών F1, φτιάχνοντας site και συμμετέχοντας σε αγώνες με μια ξύλινη μινιατούρα αυτοκινήτου F1 σε έναν διάδρομο 20 μέτρων.

Γράφει ο Κώστας Μπουλούκης (strivein.gr)

Η μόνη κινητήρια δύναμη που έχουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι μια αμπούλα – ένας κύλινδρος με συμπιεσμένο αέρα – για την εκτόξευση στην εκκίνηση που ελέγχεται μέσω ενός κουμπιού. Το κουμπί ο κάθε μαθητής πρέπει να το πατήσει γρήγορα, προσομοιώνοντας τον τρόπο αντίδρασης στην εκκίνηση ενός Grand Prix. Τα αντανακλαστικά του χειριστή βοηθούν για μια καλή εκκίνηση και αν η αεροδυναμική σχεδίαση του μονοθεσίου είναι επίσης καλή, τότε τα αποτελέσματα έρχονται άμεσα.

Έτσι έγινε και στην περίπτωση των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη που πέρασαν στα τελικά του Austin – την εβδομάδα που διεξάγεται το Αμερικανικό GP – και ήρθαν αντιμέτωποι με 39 ομάδες από 23 διαφορετικές χώρες. Το αποτέλεσμα ήταν να διαπρέψουν! Άφησαν πίσω τους ομάδες από την Αυστραλία και τη Γερμανία και κατέκτησαν την πρώτη θέση.



Οι πρωταθλητές της Infinite Racing απ’την Ελλάδα κέρδισαν έτσι υποτροφίες Μηχανολογίας στο UCL του Λονδίνου κι επίσης ένα υπέροχο τριήμερο στον αγώνα F1 του Austin. Έτρεξαν ακόμα αντιμέτωποι με την ομάδα της McLaren και τη νίκησαν.



Ακόμα και με το LERS (Launch Energy Recovery System) η Ελληνική ομάδα πήρε τη νίκη, δείχνοντας πόσο καλή δουλειά έχουν κάνει στο αυτοκίνητό τους. Κάτι που ανέδειξε και ο Ανδρέας Παπαμαύρος, λέγοντας ότι μια τέτοια απροσδόκητη νίκη ήρθε μετά από ομαδική δουλειά μιας καλής κατασκευής.



Όλο αυτό είναι μια τρομερή ευκαιρία για τους μαθητές των σχολείων μας που μπορούν να ασχοληθούν με κάτι το εντελώς διαφορετικό, έχοντας κι ένα κίνητρο για να τα πάνε καλά. Η επιτυχία των παιδιών αυτών, φέτος, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για τους υπόλοιπους μαθητές που θα θελήσουν να φτάσουν ένα τέτοιο επίτευγμα.

Μπράβο τους και μακάρι να έρθουν κι άλλες τέτοιες διακρίσεις. Σημαίνει πως έχουμε δυνατότητες να κάνουμε πολλά πράγματα αν δουλεύουμε σωστά και το θέλουμε πραγματικά.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 27, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Ελλάδα της αριστείας! Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο «Formula 1 in Schools» Έλληνες μαθητές"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator