Παππάς σε CNBC: «Ο Μητσοτάκης πήρε δάνειο 700.000 ως ιδιοκτήτης εφημερίδας και δεν το πλήρωσε ποτέ» - ΒΙΝΤΕΟ

0



Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα του χρέους και τις μεταρρυθμίσεις, ενώ έστρεψε τα πυρά του και στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Δείτε το βίντεοΟ κ. Παππάς ενημέρωσε συγκεκριμένα, μιλώντας για την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της ότι «ο κ. Μητσοτάκης πήρε δάνειο 700.000 ως ιδιοκτήτης τοπικής εφημερίδας και δεν το πλήρωσε ποτέ», ενώ υπενθύμισε πως η ΝΔ έχει δανειστεί ακόμη 200 εκατ. ευρώ τα οποία επίσης δεν έχουν επιστραφεί. «Ειλικρινά με εκπλήσσει που ο κ. Μητσοτάκης, μέρος ο ίδιος του παλαιού συστήματος, κατηγορεί εμάς» είπε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ήταν μέρος του παλαιού συστήματος που έδωσε δάνεια 1,5 δισ. ευρώ στους βαρόνους των media, τα οποία σήμερα έχουν πρόβλημα να εξυπηρετήσουν».

Μιλώντας για το χρέος, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «όπως εμείς έχουμε ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μας, τώρα είναι η ώρα και οι εταίροι μας να υλοποιήσουν το δικό τους κομμάτι της συμφωνίας για την ελάφρυνση του χρέους», υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να τηρήσουν οι εταίροι της Ελλάδας το τμήμα της συμφωνίας που τους αναλογεί και να προχωρήσει άμεσα η ελάφρυνση του χρέους της χώρας μας.

«Η κυβέρνησή μας έχει ολοκληρώσει όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο. Προχωρούμε σε όλα όσα έχουν συμφωνηθεί. Αλλά χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό. Τώρα είναι η ώρα -όπως εμείς έχουμε ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μας- και οι εταίροι μας να υλοποιήσουν το δικό τους κομμάτι της συμφωνίας», τόνισε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε σχετικά με τις εκλογές στη Γερμανία: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Καμία εκλογική διαδικασία, είτε σε τοπικό, είτε σε εθνικό επίπεδο, δεν πρέπει να καθυστερεί λύσεις τις οποίες έχουμε ήδη συμφωνήσει», σημείωσε υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε:

«Υλοποιήσαμε δομικές μεταρρυθμίσεις, ψηφίσαμε ένα νέο αναπτυξιακό νόμο, πετύχαμε πολύ αποτελεσματικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Η Ελλάδα -για πρώτη φορά στην ιστορία της- βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, μιλάμε για ‘’χρυσό μετάλλιο’’, στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για το 2015, ενώ είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και για το επόμενο στάδιο», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας και συμπλήρωσε ότι «ψηφίσαμε δομικές μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού και του φορολογικού συστήματος, καθώς και της δημόσιας διοίκησης. Θαρραλέες αλλαγές, τις οποίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ποτέ δεν τόλμησαν, ποτέ δεν επιχείρησαν καν. Γιατί δεν το έκαναν; Γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποτελούσαν μέρος του παλαιού συστήματος, που ήταν απόλυτα συνδεδεμένο με εγκαταστημένα συμφέροντα, τα οποία δεν επέτρεπαν στη χώρα να αναπτυχθεί.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παππάς σε CNBC: «Ο Μητσοτάκης πήρε δάνειο 700.000 ως ιδιοκτήτης εφημερίδας και δεν το πλήρωσε ποτέ» - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator