Ζήτω... οι «Φωτόπουλοι»

0



Χθες γράφαμε ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία... σοβιετική δημοκρατία όπου κάνουν κουμάντο οι προσκυνημένοι στον κομμουνισμό, κάποιοι μπορεί να μας βρήκαν υπερβολικούς.

Διαβάστε όμως την απόφαση του προέδρου της ΔΕΗ, πρώην ΚΚΕ και νυν ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Παναγιωτάκη και θα καταλάβετε ότι η χώρα αυτή δε σώζεται με τίποτε. Κι ότι η συναλλαγή κράτους και συνδικαλιστών θα διαλύει ότι έχει απομείνει όρθιο.

Η ΔΕΗ, λοιπόν, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο κι όχι εντελώς κρατική, η οποία είναι και προς πώληση αποφάσισε να ορίσει δική της... αργία για το προσωπικό. Συγκεκριμένα, ως επίσημη αργία του προσωπικού της ΔΕΗ καθιερώνεται από την επόμενη χρονιά η 13η Οκτωβρίου, επέτειος της Μάχης της Ηλεκτρικής, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης.

«Τιμούμε και πάλι τη μεγάλη ιστορική επέτειο, τη Μάχη της Ηλεκτρικής. Πριν από 72 χρόνια, στις 13 Οκτωβρίου 1944, οι τότε συνάδελφοί μας στην Ηλεκτρική, μαζί με το 6ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ, πολέμησαν εναντίον των Γερμανών κατακτητών και έσωσαν το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι από την ανατίναξη. Οι εργαζόμενοι στην Ηλεκτρική αγωνίστηκαν ηρωικά, με κοινωνική ευθύνη και πατριωτισμό, για να διασφαλίσουν το στρατηγικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας στην απελευθερωμένη Αθήνα. Αποτίουμε με ευλάβεια φόρο τιμής στους ήρωες που θυσιάστηκαν, αλλά και γενικότερα σ' όλους τους εργαζόμενους που πήραν μέρος σ' αυτήν τη μάχη», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Παναγιωτάκης.

«Η μεγάλη αυτή επέτειος, κορυφαία αντιστασιακή πράξη σε όλη την Ευρώπη, ορόσημο στην ιστορία του ηλεκτρισμού στη χώρα μας, καταδεικνύει το μεγαλείο και τις αστείρευτες δυνάμεις του δημοκρατικού λαού μας, και αποτελεί πηγή έμπνευσης και φωτεινό παράδειγμα για τους σύγχρονούς, και ειδικότερα όλους εμάς που εργαζόμαστε στον όμιλο ΔΕΗ. Ας έχουμε στο νου μας ότι το ξεπέρασμα της κρίσης, η ευημερία και η κοινωνική προστασία του λαού μας και η ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί παρά να έχει ως βασικό πυλώνα μία ισχυρή και αποδοτική ΔΕΗ για την επίτευξη των στόχων της οποίας ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της οφείλουμε να δίνουμε αποφασιστικά καθημερινές μάχες», προσθέτει ο πρόεδρος της Επιχείρησης.

Τα πράγματα είναι απλά. Ήθελαν οι εργαζόμενοι να ξεκουραστούν και πήραν ένα off, όχι από τη σημαία αλλά επισήμως. Και είναι φανερό ότι έχει γίνει κάποιο deal της διοίκησης με τους συνδικαλιστές. Αλλά για σκεφτείτε να το κάνουν αυτό όλες οι εταιρείες; Είναι όπως όταν κλείνουν τα πάντα, μαζί και τα σχολεία όταν γιορτάζεται ο πολιούχος μιας περιοχής.

Μα είναι αυτά πράγματα για μια χώρα που πρέπει να βάλει το κεφάλι κάτω και να δουλέψει για να βγει από την κρίση; Μια εταιρεία που είναι ένα βήμα πριν τη διάλυση λόγω «φεσιών» όπως η ΔΕΗ αντί να σπαταλά το χρόνο της για το πως θα μπορέσει να βγει από το λούκι ασχολείται με το... ραχάτι των εργαζόμενων; Άραγε για να είναι οι «Φωτόπουλοι» ευχαριστημένοι και πιο παραγωγικοί;

Σε νεώτερη διευκρινιστική ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρεται: «Επειδή σε ορισμένα site, προφανώς από παρεξήγηση, αναφέρεται ότι η 13η Οκτωβρίου καθιερώνεται ως πρόσθετη αργία για το προσωπικό της ΔΕΗ, είναι αυτονόητο, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Μ. Παναγιωτάκη, ότι αυτή θα αντικαταστήσει άλλη αργία η οποία ισχύει από το παρελθόν και δεν έχει κανένα συμβολισμό για την Επιχείρηση».

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 25, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ζήτω... οι «Φωτόπουλοι»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator