Εγκαταλείπουν στη μοίρα τους τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό

0



Σε συμβολική κατάληψη των χώρων του Γραφείου Εκπαίδευσης στο Μόναχο, προχώρησαν σήμερα γονείς και κηδεμόνες των ελληνικών δημοτικών σχολείων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία. Στο μεταξύ, δίχως απάντηση παραμένει η επιστολή που έστειλε ο Σύλλογος Γονέων ήδη από τις 27-9-2016 προς τον υφυπουργό Παιδείας, κ.Πελεγρίνη. Οι γονείς προειδοποιούν ότι, εξαιτίας των ελλείψεων που υπάρχουν, αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους σε γερμανικά σχολεία, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για τις γνώσεις τους στην ελληνική γλώσσα. Είναι εμφανές ότι, παρά τους διθυραμβικούς τόνους για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εκ μέρους τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του υπουργού Παιδείας, τα σοβαρά προβλήματα παραμένουν. Στο εξωτερικό, μάλιστα, φαίνεται πως η κατάσταση είναι σοβαρότατη. Κάτι που είναι απαράδεκτο σε χώρες, όπως η Γερμανία, όπου η ελληνικές κοινότητες είναι ιδιαίτερα μεγάλες, και το σχολείο είναι εκ των βασικών παραγόντων για να κρατήσουν τα παιδιά την ελληνική γλώσσα και τις παραδόσεις της πατρίδας.

Ιδού, όμως, αναλυτικά η απελπιστική κατάσταση έτσι όπως περιγράφεται στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων προς το υπουργείο Παιδείας:

“Δυστυχώς, η σχολική χρονιά και φέτος στο Μόναχο δεν άρχισε όπως ευελπιστούσαμε. Πολλά, πάρα πολλά τα κενά εκπαιδευτικών. Στο σχολείο μας, το 4ο. Δημοτικό Σχολείο Αριστοτέλης λείπουν 2,5 δάσκαλοι με αποτέλεσμα οι πρώτες 3 εβδομάδες να έχουν χαθεί χωρίς να γίνεται συστηματικά μάθημα όπως θα έπρεπε. Οι υπάρχοντες εκπαιδευτικοί κάνουν φιλότιμες προσπάθειες και υπερωρίες για να καλύψουν τα κενά.

Η οργή των γονέων είναι μεγάλη και η υπομονή τους έχει εξαντληθεί. Τα παιδιά χάνουν μαθήματα που με δυσκολία θα αναπληρωθούν. Οι γονείς αντιμετωπίζουν προβλήματα στις δουλειές τους, διότι τα παιδιά τελειώνουν στις 12:30 και η φύλαξη απαγορεύεται να αρχίσει χωρίς να υπάρχει πρόγραμμα. Σημειωτέων δε, να σας ενημερώσουμε ότι λόγω αυτής της κατάστασης πολλοί γονείς αγανακτούν και στέλνουν τα παιδιά τους σε γερμανικά σχολεία. Η γενική αίσθηση που επικρατεί πλέον είναι, ότι οδηγείτε τα σχολεία μας εσκεμμένα και συστηματικά σε απαξίωση και αφανισμό.

Στις 04.10.2016 λήγει η προθεσμία παράδοσης του αναλυτικού προγράμματος του κάθε σχολείου στο υπουργείο Παιδείας της Βαυαρίας. Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα σχολεία μας. Πρέπει να γνωρίζετε, ότι οι Γερμανοί δεν αστειεύονται και ότι πριν από δύο χρόνια στο παρά πέντε γλιτώσαμε το κλείσιμο των σχολείων της Νυρεμβέργης. Τα σχολεία αυτά λειτουργούν εδώ και 50 χρόνια, διδάσκουν με επιτυχία στα ελληνόπουλα την ελληνική γλώσσα, τα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας, την ιστορία του τόπου μας. Όλα αυτά μας κάνουν να νιώθουμε Έλληνες περήφανοι για την πατρίδα μας που μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους στα ελληνικά και όχι Έλληνες που έχουν απλά ένα ελληνικό επίθετο και μιλούν τη γερμανική γλώσσα καλύτερα από την ελληνική.

Εμείς σαν σύλλογος γονέων απαιτούμε την άμεση επάνδρωση του σχολείου μας έως τις 29.09.2016 με εκπαιδευτικό προσωπικό έτσι ώστε στις 04.10.2016 να αποφύγουμε το κλείσιμο του σχολείου μας από την γερμανική πλευρά καθώς και περαιτέρω κινητοποιήσεις των γονέων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική για το καλό κυρίως των παιδιών μας”.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εγκαταλείπουν στη μοίρα τους τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator