Η απάντηση του ΜΟΡΕΑ για την οδική σήμανση στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης

0



Μετά τη δημοσίευση της επιστολής του Δήμου Ναυπλιέων προς την εταιρεία Μορέας για την έλλειψη πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης με αναφορά στην πόλη του Ναυπλίου, η παραχωρησιούχος Εταιρείας, ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. η οποία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και συντήρηση του οδικού άξονα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, απαντά στον Δήμο Ναυπλιέων με την ακόλουθη επιστολή:

Αξιότιμε κ. Κωστούρο,

Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής επιστολής σας, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα:

Βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης που υπεγράφη μεταξύ της ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου και κυρώθηκε με το Νόμο 3559/2007, όπως αυτός διαμορφώθηκε και ισχύει, η Εταιρεία μας είναι αρμόδια για την κατασκευή και τη λειτουργία του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη.

Σύμφωνα με τον εγκεκριμένο σχεδιασμό του Έργου, ο προορισμός «Ναύπλιο» εξυπηρετείται τόσο από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αρχαίας Νεμέας όσο και από τον Ανισόπεδο Κόμβο Στέρνας. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες που σας επισυνάπτουμε, τόσο επί του Α/Κ Αρχαίας Νεμέας (φωτ. 1 & 2), όσο και επί του Α/Κ Στέρνας (φωτ. 3& 4) υπάρχει τοποθετημένη η προβλεπόμενη από τις αρμοδίως εγκεκριμένες μελέτες σήμανση αναφορικά με τον προορισμό «Ναύπλιο». Επιπροσθέτως, περί τη ΧΘ Κ90,5 (φωτ. 5) υπάρχει τοποθετημένη επιβεβαιωτική πινακίδα σήμανσης, η οποία υποδεικνύει τη χιλιομετρική απόσταση από το Ναύπλιο. Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί οι προαναφερθείσες πινακίδες σήμανσης διέλαθαν της προσοχής των υπηρεσιών σας οι οποίες διενέργησαν την αυτοψία.

Η σήμανση προορισμών επί των ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και Κορίνθου-Πατρών, την οποία επίσης αναφέρετε στην επιστολή σας, βρίσκεται εκτός των ορίων του Έργου Παραχώρησης και, κατά συνέπεια, η Εταιρεία μας δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα επ’ αυτής.

Ως εκ τούτου, ο ισχυρισμός σας όπως επί λέξει αναφέρεται στην επιστολή σας : «Ο αποκλεισμός του Δήμου Ναυπλιέων από τη σήμανση στο εθνικό οδικό δίκτυο που εποπτεύεται από τη ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε., μόνο σκοπιμότητα μπορεί να υποκρύπτει …» είναι παντελώς ανακριβής και άδικος, πολλώ δε μάλλον όταν απευθύνεται στην Εταιρεία μας, η οποία, επί σειράν ετών και άνευ ανταλλαγμάτων, στέκεται έμπρακτα αρωγός και συμπαραστάτης στις δράσεις και τις ανάγκες του Δήμου Ναυπλιέων.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Συριανός

Γενικός Διευθυντής
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 21, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η απάντηση του ΜΟΡΕΑ για την οδική σήμανση στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator