Ποινική δίωξη κατά Κοντομηνά για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος (ΒΙΝΤΕΟ)

0Για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος διώκεται ο μεγαλοεπιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς, μετά από έρευνα που διενεργήθηκε σε βάρος του καθώς βρέθηκαν αποκλίσεις μεταξύ των δηλώσεων και των καταθέσεών του.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο με τη δέσμευση των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά μέχρι του ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία προχώρησε η οικονομική εισαγγελία με αφορμή τις έρευνες για φοροδιαφυγή με βάση τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και άλλες λίστες προσώπων που διατηρούν λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Η δέσμευση αποτελούσε προληπτικό μέτρο ελέγχου καθώς υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ και κρίθηκε σκόπιμο να δεσμευθούν οι λογαριασμοί μέχρι να κληθεί ο επιχειρηματίας από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου να αποδείξει με στοιχεία αν καλύπτει φορολογικά αυτό το ποσό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό αυτό είναι η απόκλιση μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και περιεχομένου τραπεζικών λογαριασμών με βάση τις έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τουλάχιστον τα μισά χρήματα και γι’ αυτό τώρα θα κληθεί σε απολογία για τα δύο βαρύτατα κακουργήματα.

Ο κ. Κοντομηνάς είναι ήδη κατηγορούμενος για βαριές κακουργηματικές κατηγορίες στην δίκη για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Στη δικογραφία για την υπόθεση αναφέρονται τόσο επισφαλείς δανειοδοτήσεις του επιχειρηματία ποσών μεγαλύτερων από 100 εκατομμυρίων ευρώ, όσο και ζημιογόνα δημιουργία εταιρίας μεταξύ του ΤΤ και του κ. Κοντομηνά.

Πριν από λίγες ημέρες, ο επιχειρηματίας είχε εμφανιστεί στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη λάβρος κατά της κυβέρνησης και του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ έκανε χιούμορ λέγοντας ότι δεν έχει να φάει γιατί η κυβέρνηση του έκοψε τη σύνταξη.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από την kontranews

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 21, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ποινική δίωξη κατά Κοντομηνά για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος (ΒΙΝΤΕΟ)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator