«Έφυγε» από τη ζωή η Νάντια Κωνσταντοπούλου

0



Άφησε την τελευταία της πνοή στα 83 της χρόνια γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια. Ο λόγος για τη Νάντια Κωνσταντοπούλου, που πέθανε νικημένη από το Αλτσχάιμερ. H κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη 12/10 από το Α΄ κοιμητήριο Αθηνών.

«Διακεκριμένη Αθηναία τραγουδίστρια της ελαφράς μουσικής και στιχουργός γεννημένη το 1936, σύζυγος του επίσης διακεκριμένου μαέστρου, συνθέτη και βιρτουόζου του βιολιού Τάκη Μωράκη (παντρεύτηκαν το 1961). με τον οποίο απέκτησαν έναν γιό

Διετέλεσε «πρώτη διδάξασα» σε πολλά από τα τραγούδια του Μωράκη.



Πρωτοεμφανίστηκε στο επαγγελματικό τραγούδι το 1958 και τον επόμενο χρόνο δισκογράφησε το πρώτο της τραγούδι («Θα σ’ αγαπώ κάθε μέρα πιο πολύ» του Ζ. Κορινθίου). Προηγουμένως, ήταν υπάλληλος στη δισκοθήκη της Ραδιοφωνίας, από την οποία απολύθηκε (λόγω ασυμβίβαστου...) όταν έκανε μια εμφάνιση στα «Αστέρια», αντικαθιστώντας τη Νάνα Μούσχουρη.

Κατόπιν, με προτροπή του Γ. Μουζάκη, εμφανίστηκε στο ελαφρό μουσικό θέατρο («Ροζ μπαλέτα», «Τριάντα κότες κι ένας κόκορας», κ.λπ.) και γνώρισε τον Μωράκη. Ερμηνεύοντας τραγούδια του συζύγου της, μετέσχε σε διάφορα Φεστιβάλ και κέρδισε αρκετά βραβεία . Με τον Τάκη Μωράκη εμφανίσθηκε πολλές σεζόν στο κέντρο που λειτουργούσε μέσα στο ξενοδοχείο "Αcropole Palace" της οδού Πατησίων.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της ερμήνευσε τραγούδια και άλλων εκλεκτών συνθετών (μεταξύ των οποίων του Μ. Πλέσσα, του Κ. Χατζή, με ιδιαίτερη επιτυχία του Ανδρέα Χατζηαποστόλου, κ.ά.). Το 1996 επισκέφθηκε την Αμερική και πραγματοποίησε ορισμένες εμφανίσεις.Εχει γράψει λαμπρή ιστορία στο «ελαφρό» τραγούδι. Ωστόσο η Νάντια Κωνσταντοπούλου, έγινε τραγουδίστρια από... τύχη! Εργαζόταν στη ραδιοφωνία ως μουσικός παραγωγός και ο διευθυντής της -που την άκουσε τυχαία να τραγουδάει βάζοντας δίσκους άλλων καλλιτεχνών- εντυπωσιάστηκε από τη φωνή της. Αμέσως της πρότεινε να ασχοληθεί με το τραγούδι. Ετσι, έκανε οντισιόν με τον Μίμη Πλέσσα και ξεκίνησε τη θριαμβευτική καριέρα της, αφήνοντας πίσω της τη ραδιοφωνία. Αλλωστε, απολύθηκε -λόγω του ασυμβίβαστου- όταν εμφανίστηκε στα «Αστέρια» αντικαθιστώντας τη Νάνα Μούσχουρη!

Το όνομα της μεγάλης κυρίας της ελληνικής μουσικής για πολλά χρόνια ήταν συνδεδεμένο με τον αείμνηστο μαέστρο και συνθέτη Τάκη Μωράκη, ο οποίος ήταν σύζυγός της. Οπως ήταν επόμενο, ερμήνευσε πολλά δικά του τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση. Από το 1960 έως το 1967, για να ακριβολογούμε, πέντε φορές συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης και απέσπασε αντίστοιχα βραβεία. Το 1964, δε, κέρδισε το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ με το τραγούδι «Ποιος».

Το πρώτο της τραγούδι σε δίσκο ήταν το «Θα σε αγαπώ κάθε μέρα πιο πολύ» του Ζοζέφ Κορίνθιου (1958). Με προτροπή του Γιώργου Μουζάκη εμφανίστηκε στο τότε «ελαφρύ» θέατρο, όπου και γνωρίστηκε με τον Μωράκη. Ανάμεσα στα τραγούδια του συζύγου της που έχει ερμηνεύσει είναι τα πολύ γνωστά κι αγαπημένα: «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», «Ηταν κάποιο λούνα παρκ», «Πού πάτε κύριε», «Εκείνον», «Ξέρω ένα δρόμο», «Μαριλού», «Είδωλό μου», «Πες μπαλάλαϊκα», «Μια κάντιλακ γκρενά» κ.ά.

Σε πολλά από τα τραγούδια της έχει γράψει η ίδια τους στίχους. Επίσης, σημαντική θεωρείται η συνεργασία της με τον Κώστα Χατζή (Το τραγούδι του «Απ’ το αεροπλάνο» σε στίχους Σώτιας Τσώτου, που ερμήνευσε μοναδικά, έχει μείνει στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας!), ενώ έχει έναν γιο, τον Πρίαμο Μωράκη.»
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 10, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Έφυγε» από τη ζωή η Νάντια Κωνσταντοπούλου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator