Νέμεσις...

0



Εσχάτη προδοσία. Πολύ βαριά φράση, με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση. Την έχουν χρησιμοποιήσει πολλοί, διαφορετικοί και σε διαφορετικές ιδεολογίες και καθεστώτα.

Για παράδειγμα, για εσχάτη προδοσία κατηγορούσαν οι δεξιοί τους αριστερούς και το αντίθετο στον Εμφύλιο. Το ίδιο έλεγαν και οι Χουντικοί και την ίδια κατηγορία δέχονταν. Είναι βαρύ να σου λέει κάποιος ότι είσαι προδότης της πατρίδας σου. Σε περιόδους πολέμων, εμφυλίων, γενικώς έκτακτων καταστάσεων, ας πούμε ότι δικαιολογούνται οι χαρακτηρισμοί αυτοί. Όταν παίζονται ζωές στα πεδία μαχών οποιαδήποτε ενέργεια κατά της πατρίδας ασφαλώς και πρέπει να χαρακτηρίζεται ως εσχάτη προδοσία.

Σε καιρούς ειρήνης όμως, δικαιολογείται; Εν έτει 2015 μπορεί να κάποιος να κατηγορηθεί με αυτό το βαρύ κατηγορητήριο;

Ο λόγος για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και για συγκεκριμένα πρόσωπα. Τον Τσίπρα, τον Βαρουφάκη, τον Δραγασάκη, τον Λαφαζάνη, τη Ζωή, τον Παππά, τον Τσακαλώτο και μια σειρά άλλων στελεχών που φαίνεται ότι συμμετείχαν στο έγκλημα που συνετελέσθη τους μήνες πριν από το δημοψήφισμα, αλλά και εκείνη την αποφράδα ημέρα που ο κόσμος σύρθηκε σε ένα λάθος εξαιτίας του λαϊκισμού;

Μάθαμε χθες ότι δικαστές έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες, υπό άκρα μυστικότητα, έρευνα για τις ευθύνες εκείνων που οδήγησαν τη χώρα στα capital controls. Να θυμίσουμε ότι αυτό συνέβη όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να οδηγήσει τη χώρα στο αδιέξοδο, να κηρύξει στάση πληρωμών, ουσιαστικά χρεοκοπία, να επιλέξει να πάει σε δημοψήφισμα και γενικότερα να φέρει μια απίστευτη και άσκοπη αναταραχή. Η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση και τα «ουάου» των σαλτιμπάγκων της Αριστεράς κόλλησε την πατρίδα στον τοίχο και πλέον δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Ο Γ. Στουρνάρας ζήτησε την επιβολή capital controls καθώς σε άλλη περίπτωση θα κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα και θα χάνονταν οι καταθέσεις των Ελλήνων. Να θυμίσουμε ότι κάποιοι από την κυβέρνηση τότε διαφωνούσαν με την επιβολή των περιορισμών θεωρώντας ότι η οικονομία και οι αγορές είναι παιχνιδάκι να παίζεις και μετά να το αφήνεις χωρίς επιπτώσεις.

Αλλά να θυμίσουμε και ορισμένα γεγονότα. Όπως το γεγονός ότι ουσιαστικά η χώρα είχε χρεοκοπήσει και οδηγούνταν με ακρίβεια προς τις κλειστές τράπεζες από τον Φεβρουάριο του 2015. Μόλις οι δανειστές κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με νούμερα ήταν σίγουρο ότι θα οδηγούσαν τα πράγματα εκεί.

Να θυμίσουμε ότι ποτέ δεν έχει διαψευστεί η δήλωση που είχε κάνει ο Βαρουφάκης στη γυναίκα του εκείνη την ημέρα που ήρθε η τραγωδία η οποία μας ταλαιπωρεί σήμερα. «Αγάπη μου Δανάη, έκλεισα τις τράπεζες».

Το όνειρό του είχε γίνει πραγματικότητα κατά το ήμισυ. Το υπόλοιπο θα ήταν να βγει η χώρα από το ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι πολλοί από αυτούς που σήμερα το παίζουν… ευρωπαϊστές ήταν έτοιμοι να τινάξουν τα πάντα στον αέρα.

Να θυμίσουμε μια ακόμη αθλιότητα του Νίκου Παππά, ο οποίος τη νύχτα που ανακοινώθηκε είχε δηλώσει: «Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή νύχτα και θα ξημερώσει μια πολύ όμορφη μέρα».

Υπάρχουν τόσα γεγονότα και τόσοι άνθρωποι να θυμηθείς από εκείνη την ταραγμένη περίοδο για την Ελλάδα.

Κάποιοι ακόμη και σήμερα λένε ότι οι πολιτικές επιλογές δεν μπορεί να ποινικοποιούνται. Ίσως να έχουν και δίκαιο, όμως, τι γίνεται όταν ο «δράστης» του εγκλήματος έχει ομολογήσει ότι ήξερε πως αυτά που κάνει οδηγούν σε κακό τέλος;

Οι Συριζαίοι έχουν παραδεχθεί ότι γνώριζαν πως με το δημοψήφισμα η χώρα θα πήγαινε στα capital controls. Επομένως έχουν τεράστια ευθύνη, όπως τεράστια είναι και η ευθύνη γιατί πέρασε ένας και πλέον χρόνος και οι περιορισμοί δεν έχουν αρθεί εξαιτίας των λαθών του Τσίπρα και της παρέας του.

Εσχάτη προδοσία λοιπόν και σίγουρα παράβαση καθήκοντος για όλους εκείνους που εγκλημάτησαν με τόσο απροκάλυπτο τρόπο.

Πολύ φοβούμαστε όμως ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλοί χαλκέντεροι δικαστές να τραβήξουν μέχρι το τέλος. Και σίγουρα θα την γλιτώσουν αυτοί που έκαναν τόση ζημιά.

Η Ελλάδα, αν θέλει να πάει μπροστά πρέπει να κλείσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν. Είναι τώρα η ευκαιρία να τους κλείσει για τις «μαύρες» ημέρες του 2015.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νέμεσις..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator