Όταν... δάκρυσε ο Πάνος (Όχι από τους ψεκασμούς)

0



Πραγματικά πόση γελοιότητα. Θα ήταν αστείες πληροφορίες αν δεν ήταν τόσο σοβαρές να μαθαίνεις τι έγινε τη νύχτα της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ της εκκλησιαστικής και της πολιτικής εξουσίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ρεπορτάζ γύρω από το ίδιο τραπέζι κάθισαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Μητροπολίτες που τον συνόδευαν και ο Αλέξης Τσίπρας με τρεις υπουργούς: τον Πάνο Καμμένο (μετά από αίτημα της Ιεραρχίας), τον Νίκο Φίλη (ως αρμόδιος υπουργός με απόφαση του πρωθυπουργού) και η Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Πάνος Καμμένος αναδείχθηκε... πρωταγωνιστικής της συνάντησης. Όχι μόνο γιατί, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ομολόγησε ότι «τον κλώτσησα αρκετές φορές όταν πήγαινε να ξεφύγει» αναφερόμενος στον Νίκο Φίλη. Αλλά και γιατί ξέσπασε σε λυγμούς κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα των Θρησκευτικών!

Ο υπουργός Άμυνας ξέσπασε σε λυγμούς κάποια στιγμή και είπε απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο: «Μακαριότατε, εάν εσείς μου ζητήσετε να ρίξω την κυβέρνηση, να ξέρετε ότι θα το κάνω. Να ξέρετε, όμως, ότι αυτό δεν θα είναι υπέρ του έθνους. Ο μόνος που ωφεληθεί θα είναι η Τουρκία». Ο κ. Ιερώνυμος όμως δεν ζήτησε ούτε την παραίτηση της κυβέρνησης ούτε του υπουργού Παιδείας.

«Η χώρα δεν αντέχει άλλους διχασμούς. Εδώ δεν είμαστε για να συμφωνήσουμε σε όλα. Είμαστε για να βρούμε μαζί λύσεις» είχε πει νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε επίσης ότι «για την εκκρεμότητα με την εκκλησιαστική περιουσία, θα τα πούμε προσεχώς».

Ο Αρχιεπίσκοπος όχι μόνο δεν ζήτησε την παραίτηση του Νίκου Φίλη αλλά τον... αποθέωσε και γιατί σε βάφτιση που έκανε πρόσφατα ήξερε απέξω το «Πιστεύω» και το «Πάτερ Ημών». «Μου είπε ο πρωτοσύγκελλός μου ότι ο υπουργός βάφτισε πρόσφατα ένα αγοράκι και ήξερε απέξω το "Πιστεύω" και το "Πάτερ Ημών" και όλες τις προσευχές» είπε ο κ. Ιερώνυμος σε μια προσπάθεια να... σπάσει τον πάγο.

Αυτά κι άλλα πολλά ειπώθηκαν, όμως, σημασία έχει η συμπεριφορά του κ. Καμμένου. Ο… δακρυσμένος Έλληνας χριστιανός ήταν αυτός που… έσωσε την κυβέρνηση απειλώντας ότι θα την ρίξει για το καλό της Εκκλησίας. Ο δε Τσίπρας είπε με στόμφο ότι δεν αντέχει η Ελλάδα άλλον διχασμό.

Έλεος παιδιά. Μην υποτιμάτε άλλο τη νοημοσύνη μας. Αυτό το ρόλο του καλού και κακού μπάτσου τον έχουμε μάθει απ’ έξω. Ο Τσίπρας να το παίζει αριστερός και να απευθύνεται στο… προοδευτικό του ακροατήριο ενώ ο Καμμένος να το παίζει η «ψυχή της Ελλάδας». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει μάθει καλά το ρόλο του, είναι άλλωστε σε συμφωνία με τον Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του θα βγαίνουν και θα λένε τις απίστευτες αριστερές παπάτζες τους ενώ ο Καμμένος θα «επαναφέρει στην τάξη και ηθική» την κυβέρνηση.

Όπως ακριβώς το περιέγραψε το δημοσίευμα. Ο Καμμένος έχει αναλάβει το ρόλο της… κλωτσιάς κάτω από το τραπέζι κάθε φορά που η κυβέρνηση ξεφεύγει. Έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι. Και το αριστερό ακροατήριο που χαίρεται γιατί η κυβέρνηση της αριστεράς ανοίγει «αριστερά» θέματα όπως το Εκκλησιαστικό, τα Θρησκευτικά, τα εθνικά θέματα και οι «νοικοκυραίοι» που ο Καμμένος τους εκπροσωπεί με τόσο δυναμικό τρόπο.

Σιγά μην σκίσετε κανένα καλτσόν εκεί στους ψεκασμένους. Σιγά μην παραιτηθείτε και να χάσετε τα πάρτι του Καρανίκα όπου η Κουντουρά και ο Τέρενς δείχνουν πώς είναι να είσαι καλλίφωνος. Και σιγά μη χάσει ο Καμμένος τις παρελάσεις, τα κόκκινα χαλιά και την ευκαιρία να… βάζει τα κλάματα για την ορθοδοξία και την πατρίδα. Ποιοι, όλοι αυτοί που πρόδωσαν ουκ ολίγες φορές τους Έλληνες, που τους εξευτέλισαν και τους κοροϊδεύουν με τόσο απροκάλυπτο τρόπο.

Βρε ουστ υποκριτές.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 21, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όταν... δάκρυσε ο Πάνος (Όχι από τους ψεκασμούς)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator