Πόσο ακόμη θα αντέξει η Ελλάδα;

0



Ποτέ άλλοτε από τότε που ξέσπασε η κρίση, ή και πριν όταν η Ελλάδα περνούσε πολιτική, κοινωνική και αξιακή κρίση, δεν ήταν τόσο επικίνδυνα τα πράγματα.

Τέτοιος ευτελισμός της χώρας δεν έχει συμβεί ούτε στο «βρόμικο ’89», ούτε όταν ο Σημίτης είχε μετατραπεί σε τροχονόμο της διαπλοκής. Ούτε καν κι όταν έκαναν κουμάντο οι κουμπάροι της Νέας Δημοκρατίας ή όταν η καφρίλα κυριαρχούσε στα μέσα ενημέρωσης που πολλές φορές αδίκως χτύπησαν ανθρώπους που δεν έπρεπε. Είχαμε παλιότερα κομιστές και ξεπουλημένους δημοσιοκάφρους. Όμως, αυτό που συμβαίνει τώρα δεν έχει προηγούμενο.

Είχαμε και παλιότερα πολιτικούς αγύρτες, σφουγγαρόπανα της διαπλοκής, ξευτιλισμένους υπουργούς και βουλευτές ή στελέχη που γλείφουν για λίγη δόξα και μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο. Όμως, τώρα όλα αυτά έχουν φτάσει στο απόγειό τους. Δείτε π.χ. πώς συμπεριφέρονται ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Λες και είναι τα δουλάκια των υπουργών. Ρίξτε μια ματιά στη συμπεριφορά π.χ. της κ. Αν. Καββαδία, της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και στο πώς συμπεριφερόταν απέναντι στο… μεγάλο αφεντικό τον Παππά. Δώστε της ένα χαρτοφυλάκιο, επιτέλους κάντε την υφυπουργό ή υπουργό να τελειώνουμε με την οσφυοκαμψία της. Τέτοια υποδούλωση δεν την έχουμε ξαναδεί. Ποια, η κυρία που ήταν κρατικοδίαιτη επί χρόνια κάνοντας το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ του 2% στην ΕΡΤ. Έλεος.

Όμως, αυτά είναι τα λιγότερα. Το χειρότερο είναι ότι επικρατεί μια απόλυτη ζούγκλα. Ένα χάος που δε μπορεί να μαζευτεί ποτέ. Σε όλα τα επίπεδα.

Η Δικαιοσύνη έχει ευτελιστεί με τον χειρότερο τρόπο, με ευθύνη και της κυβέρνησης και των ανώτατων δικαστών. Τέτοια ντροπή για μια εξουσία που έπρεπε να είναι μακριά από πολιτικά παιχνίδια, κανείς δεν την περίμενε.

Τα εθνικά μας θέματα κινούνται πλέον στη σφαίρα του επικίνδυνου. Η Καθημερινή αποκαλύπτει ότι τουρκικά υποβρύχια σουλατσάρουν σε όλο το Αιγαίο και όλοι φοβούνται ότι ένα θερμό επεισόδιο είναι πιο πιθανό από ποτέ.

Στην κοινωνία επικρατεί αλληλοφάγωμα. Μια βουβαμάρα που όμως κρύβει εμφυλιοπολεμικά συναισθήματα τα οποία κάποια στιγμή θα ξεσπάσουν και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί.

Στο χώρο της Παιδείας κάθε μέρα κι ένα γεγονός. Μια παρέμβαση του Φίλη και της παρέας των δήθεν προοδευτικών και όλα διαλύονται. Τη μία τα Θρησκευτικά, την άλλη η Ιστορία, την Τρίτη οι αλλαγές στην εκπαίδευση που υποβαθμίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας.

Όσο για το προσφυγικό; Είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν θύματα, αλλά τα πραγματικά θύματα είναι όλοι όσοι ζουν σ’ αυτή τη χώρα, Έλληνες και πρόσφυγες αφού το μίσος και η ακροδεξιά ρητορεία κυριαρχεί και κατατρώει την κοινωνία.

Για τη διαφάνεια, τον πόλεμο στη διαπλοκή και την επιχείρηση «καθαρά χέρια»; Δείτε απλά το πρόσωπο του Παππά, του Σπίρτζη, του Κρέτσου, του Καμμένου και θα καταλάβετε με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε.

Ενώ το πολιτικό προσωπικό κυριαρχείται από τους Καρανίκες που μιλούν για Μενεγάκη ή που κάνουν πάρτι στο Μαξίμου και τραγουδάνε υπό τους ήχους του πιάνου του Ζουράρι και της Κουντουρά.

Αυτή την Ελλάδα θέλουμε;

Η χώρα βρίσκεται σε πραγματική εκτροπή. Βρίσκεται σε μια διαρκή κρίση που υποβαθμίζει όλα όσα προτερήματα έχει να επιδείξει. Και είναι πιο επικίνδυνη αυτή η κρίση από την οικονομική. Δεν έχουμε να κάνουμε με αριθμούς, έχουμε να κάνουμε με ψυχές, με καρδιές, τελικά με το μέλλον της πατρίδας μας.

Πόσο ακόμη θα αντέξει η Ελλάδα το πλήρες μπάχαλο; Πόσο ακόμη το καράβι που ταξιδεύει με όλους πάνω του θα σώζεται από το βέβαιο ναυάγιο; Αντί να μας απασχολεί το χρέος, οι τηλεοπτικές άδειες ή αν ο Παππάς και ο Τσίπρας είναι καλοί πολιτικοί, καιρός είναι να μας απασχολήσει αν θα επιβιώσει η χώρα που ζούμε. Αν το κλαδί που καθόμαστε όλοι θα μας κρατήσει ή θα σπάσει και θα πέσουμε όλοι στον γκρεμό.

Την οικονομική κρίση, την χρεοκοπία μπορούμε να την αντέξουμε. Τη μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε κόλαση δεν μπορούμε.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 21, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πόσο ακόμη θα αντέξει η Ελλάδα;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator