Μα είμαι του κόμματος κύριε Υπουργέ…

0Αν ρωτούσατε σε ποιο κόμμα ανήκει ο Γκρούεζας στην γνωστή ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» του 1965, θα σας απαντούσα ότι από τότε (και πριν) έως τώρα ένα κόμμα κυβερνά τη χώρα. Αυτό του κρατισμού.
(Ελληνική Σοβιετία. Πως στήθηκε και γιατί κατέρρευσε)

Τα κόμματα δεν περιορίζονταν μόνο σε πολιτικούς φίλους που εθελοντικά αγωνίζονταν να προωθήσουν τις ιδέες τους, αλλά συνωστίζονταν στις αυλές της εξουσίας με σκοπό να απομυζήσουν πρόσοδα ως ανθρωποειδή σαπρόφυτα.

Η κάθε εξουσία λοιπόν μοίραζε ψιχουλάκια στην αθερίνα που λειτουργούσε ως πολιτική της πελατεία και φιλέτα σε μεγαλοκαρχαρίες που η ίδια δημιουργούσε. Το νέο φρούτο σήμερα ως Γκρούεζας της εποχής, ονομάζεται Καλογρίτσας. Προφανώς και δεν είναι με τις αθερίνες. Κουμπάρος δυο υπουργών. Ο ένας εκ των οποίων ο Υπουργός Υποδομών και Δημοσίων Έργων κ. Σπίρτζης. Οι κρατικές τράπεζες δανείζουν τον κ. Καλογρίτσα για να διεκπεραιώσει τα Δημόσια έργα που του έχει από πριν αναθέσει η πολιτική εξουσία. Παράλληλα δε, «ρίχνει» 54 εκ. για να αγοράσει την άδεια ενός καναλιού που δεν έχει.
Ξεσηκώνονται οι συνυποψήφιοί του και απαιτούν να αποδείξει με το πόθεν έσχες ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν, για να έρθει σαν μαξιλάρι ένας άλλος Υπουργός , αυτός για την ενημέρωση, ο κ. Παππάς, να τον καλύψει λέγοντας ότι θα ελεγχθεί μόνο για την προκαταβολή των 17 εκ, δίνοντας του προφανώς το χρόνο να τα δικαιολογήσει στο μέλλον.

Πολλοί πίστεψαν ότι η κυβέρνηση της Πρώτης φοράς… θα έσπαγε το τρίγωνο της διαπλοκής που είχε να κάνει με τράπεζες, επιχειρηματίες και ΜΜΕ.
Διαψεύστηκαν όμως γιατί πίστεψαν στις καλές προθέσεις τους (που αποδείχτηκε πως δεν είχαν) και δεν διέγνωσαν ότι το μεγάλο πρόβλημα της διαφθοράς είναι ο κρατισμός, δηλ η παρέμβαση του κράτους στην οικονομία.

Τώρα αν εγώ που αγωνίζομαι χρόνια για μια τέτοια προοπτική, με αποκαλέσετε νεοφιλελεύθερο, τότε καλό είναι να ψάξετε για την ηθική ανωτερότητα των δυο συστημάτων.

Η ηθική ανωτερότητα του καπιταλισμού; Μύθοι και αλήθειες.
Αντώνης Κρούστης
Πηγή Φιλελεύθερος
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 03, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μα είμαι του κόμματος κύριε Υπουργέ…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator