Ανασχηματισμός: Η τελευταία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

0



Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή η εφημερίδα Έθνος, ανακοίνωσε ότι έρχεται ανασχηματισμός. Έδωσε και το χρονοδιάγραμμα, μάλιστα, αμέσως μετά την επιστροφή του Τσίπρα από μια ακόμη... επιτυχημένη εκστρατεία για το χρέος. Από Κυριακή βράδυ και μετά δηλαδή θα περιμένουμε τον λευκό καπνό από το Μαξίμου.

Αφού το είπε το Έθνος και το επιβεβαίωσε και η Όλγα Γεροβασίλη, θεωρείται πλέον σίγουρο τις πρώτες τρεις ημέρες της νέας εβδομάδας θα έχουμε νέα κυβέρνηση σε στυλ άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή της ημερομηνίας. Η πλήρης αποτυχία του Τσίπρα να πάρει έστω κι ένα... χαμόγελο συγκατάβασης από Μέρκελ και Ολάντ, η δυσκολία στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση και ταυτόχρονα το μείζον θέμα που είναι σε εξέλιξη, δηλαδή η δίκη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για την κυβέρνηση. Τι καλύτερος τρόπος για να σταματήσει ο κόσμος να έχει στραμμένη την προσοχή του σε όλα αυτά; Του ρίχνεις έναν ανασχηματισμό, βλέπει νέα πρόσωπα (ο μπάρμπα Φώτης Κουβέλης για παράδειγμα), αισθάνεται ο πολίτης ότι «τιμώρησε» τους κακούς, άμα αυτοί φύγουν και όλα καλά κι όλα ωραία.

Θα έχουμε να συζητάμε για το που πήγε ο... κομμουνιστής Κατρούγκαλος, πώς «φαγώθηκε» ο ανεπαρκής Σκουρλέτης, τι θα κάνει χωρίς υπουργείο ο Μουζάλας ή πώς θα αντέξει χωρίς τηλεοπτική παρουσία ο Τρύφωνας. Και θα λέμε π.χ. πόσο επαρκής ή ανεπαρκής είναι ο Φάμελος που θα μπει στην κυβέρνηση, πώς ξεπλένει ο Αλέξης την «αγωνίστρια» της ΕΡΤ, Καββαδία, τι νέο κομίζει στην πολιτική η Μαριλίζα.

Κάθε ανασχηματισμός δημιουργεί το αίσθημα της επανεκκίνησης, της τιμωρίας ή των διορθώσεων για τα λάθη της προηγούμενης περιόδου. Κάπως έτσι θα προσπαθήσει και η παρέα του Μαξίμου να ξεπεράσει τις δυσκολίες που έχει μπροστά της. Μην απορήσετε αν ανακοινώσει νέα κυβέρνηση την ώρα που το ΣτΕ θα ανακοινώνει την απόφασή του για τις τηλεοπτικές άδειες. Άλλωστε, το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για απόφαση που κάνει τους πάντες να πανηγυρίζουν και να αλληλοκατηγορούνται. Έτσι, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει επικοινωνιακά να ξεπεράσει τους δύσκολους κάβους και να δώσει την αίσθηση της νέας αρχής.

Παλιό το κόλπο, δοκιμασμένο από πρωθυπουργούς όπως ο Ανδρέας ή ο Σημίτης. Σε μια δύσκολη περίοδο κάθε πρωθυπουργός ρίχνει στο προσκήνιο μια νέα κυβέρνηση, τσιμπάει ο κόσμος κι αυτός κερδίζει χρόνο μέχρι την επόμενη κρίση.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο Τσίπρας απλά καθυστερεί μερικούς μήνες το «θάνατό» του. Ασφαλώς και δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές επειδή το ΣτΕ μπορεί να του γυρίσει πίσω το νόμο Παππά για διορθώσεις. Ασφαλώς και δεν πρόκειται να στήσει κάλπες γιατί τρώει ξύλο όπου βρεθεί και οι ξένοι του έχουν τραβήξει το χαλί. Δεν έχει ούτε τσίπα, ούτε ευαισθησία να μας απαλλάξει από την παρουσία του και να κάνει τη μικρότερη ζημιά.

Με τον ανασχηματισμό και με διάφορες ανοησίες που θα θολώσουν την κατάσταση στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών θα παραμείνει μέχρι... να πέσει. Όμως, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για την τελευταία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να αντέξει το σύνολο της κατάστασης που έχει δημιουργήσει. Απλά αν οι δικαστές στο... Βερολίνο έχουν το σθένος να στείλουν τον Παππά... σπίτι του, τότε οι εκλογές θα ήταν πολύ πιο σύντομες.

Ας κάνει λοιπόν ανασχηματισμό, δεν τον σώζει τίποτε. Ούτε τα νέα πρόσωπα, ούτε τα παλιά, ούτε και οι υποσχέσεις για restart. Για να κάνεις επανεκκίνηση πρέπει να έχεις μηχανή. Τι μηχανή να έχει ο Τσίπρας στο... κάρο που τραβάει με το ζόρι το καραβάνι;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ανασχηματισμός: Η τελευταία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator