Εν μέσω κυβερνητικής παραζάλης, καλεί και τους «γερμανοτσολιάδες» σε συστράτευση

0Του Γιάννη Σιδέρη

«Πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται και ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται» μας λέει το εκκλησιαστικό ρητό, αλλά είναι πολύ απότομη η «ταπείνωσις εαυτού», του πρωθυπουργού ώστε να γίνει πιστευτή από τους αποδέκτες της έκκλησης.

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε χθες βράδυ «ανοιχτή πρόταση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για να ξαναφτιάξουμε τη χώρα με την κοινωνία όρθια». Μάλιστα τόνισε ότι «από αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς»!

Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν εντάσσει στις προοδευτικές δυνάμεις και το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά οι δύο αυτοί «ούτε να τον δουν δεν θέλουν», άρα δια της εις άτοπον επαγωγής, η πρόταση απευθύνεται στην κεντροαριστερά. Σε αυτούς δηλαδή που με μένος σπίλωσε επί χρόνια, σε αυτούς τους οποίους κατήγγειλε δριμέως, σε αυτούς των οποίων δεν ψήφισε ούτε ένα νομοσχέδιο στον καιρό της αντιμνημονιακής ορμητικότητας, σε αυτούς που τους καταχώρησε ως προδότες της πατρίδος, στο καιρό του νεόκοπου συριζαίικου «πατριωτισμού».

Φυσικά τόσο η οιηματική προϊστορία, όσο και η τρέχουσα πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πείθει για μεταμέλεια γνώμης και ειλικρίνεια πολιτικών προθέσεων. Οι αποδέκτες της πρότασης κατά την συνομιλία τους με το liberal ήταν σαρκαστικοί.

Αποδίδουν αφενός στον κ. Τσίπρα διάθεση για ένα από «τα συνήθη κόλπα του για να βγει μετά να μας καταγγείλει ότι δεν βοηθήσαμε στη σωτηρία της πατρίδας». Παράλληλα τόνισαν κατηγορηματικά: «Συστράτευση εννοεί με τον Κουβέλη και όσους οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το χάλι. Δεν μας αφορά».

Εκ παραλλήλου οι αποδέκτες της πρότασης δεν πείθονται ότι συναισθάνεται το μέγεθος και το εύρος της κυβερνητικής αποτυχίας, καθώς όπως μας είπαν «τόσο τα κυβερνητικά στελέχη, όσο και η Κ.Ο δεν έχουν ακόμη την αίσθηση ότι έχουν αποτύχει δραματικά στο έργο της διακυβέρνησης. Δεν κατανοούν ότι δημιούργησαν δυναμική καταστροφής»

Παραζάλη με Καλογρίτσα

Ο - μάλλον παράκλητος - υποψήφιος καναλάρχης κ. Καλογρίτσας αποχώρησε από τον περιβόητο διαγωνισμό, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στην συμβολική απαξίωσή του εγχειρήματος. Αναμένεται ο κ. Σαββίδης να δείξει ότι έχει τα χρήματα και την θέληση να κατακτήσει τις συχνότητες από τους, κατά Νίκο Παππά, αεροπειρατές. Εκτός κλίματος ήταν το επιχείρημα του κ. Καλογρίτσα ότι …τον έφαγε η διαπλοκή.

Φυσικά στο θέμα των εμπλέκονται οι νομικές πτυχές της υπόθεσης: Κατά πόσο δηλαδή παραμένει έγκυρη η διαδικασία, εφόσον ένας εκ των υπερθεματιστών αποδείχτηκε ότι δεν έχει τα χρήματα, άρα εκ της εξελίξεως της υπόθεσης ανέβασε την άδεια με πλασματικά χτυπήματα. Επίσης κατά πόσο τρωτή είναι η διαδικασία, αφού ο επόμενος κ. Σαββίδης έχει δηλώσει ότι σκοπίμως και πλασματικά ανέβαζε τιμές.

Πάντως η κυβέρνηση εξακολουθεί να απαντάει αρειμανίως. Νομικοί κύκλοι του υπουργού Επικρατείας χαρακτήρισαν «Όνειρα θερινής νυκτός» τα περί ακύρωσης του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, σε ένα …ψυχεδελικό tweet - στα οποία δεν μας έχει συνηθίσει - έγραψε «Οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν κανονικά. Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα»!

Παραζάλη στη Βουλή

Την ίδια μέρα ο υπουργός κ. Σπίρτζης με παράδοξα επιχειρήματα προσπάθησε να δικαιολογήσει την ένταξη των ΔΕΚΟ στο νέο Υπερταμείο, ισχυριζόμενος ότι δεν θα υπάρξει ιδιώτης να αγοράσει μια εταιρία με 800 εκ ευρώ δάνειο, παρά μόνο …ο Χριστός - έτσι γλύτωσε και τα δάκρυα που θα έχυνε από τον πόνο ψυχής μπροστά στον σταυρό της ιδιωτικοποίησης.

Και καλά, ο Σπίρτζης είναι ΠΑΣΟΚος, και κατά την αγνή Αριστερά, οι ΠΑΣΟΚοι είναι ψεύτες (εκτός από τους προσχωρήσαντες). Το αγνό τέκνον όμως της λάμπουσας αριστερής αληθείας, ο κ. Τσακαλώτος, δηλώνει μετ’ εμφάσεως, ότι όσο είναι αυτός υπουργός δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Δηλαδή ο ίδιος τροχοδρομεί την διαδικασία πώλησής τους, τις εντάσσει στο υπερταμείο για δεκαετίες, αλλά γενναίος ων, θα αντισταθεί στην πώλησή τους, για ένα δυο χρόνια που θα είναι - αν είναι - υπουργός! Μετά η τύχη τους θα στερέψει!

Στο ίδιο μοτίβο και ο κ. Σκουρλέτης, υποστηρίζει ότι η μεταφορά των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο δεν συνεπάγεται την ιδιωτικοποίησή τους (δεν εξηγεί όμως, τότε γιατί μπήκαν;)

Ξεπουλάνε πιο λυσσασμένα από τον πιο φανατικό νεοφιλελεύθερο, υποταγμένοι ολοσχερώς στις εντολές των δανειστών, και την ίδια στιγμή εκπέμπουν αντιστασιακές κορώνες! Δεν διακρίνονται καν από την παρρησία της παραδοχής της λάθους πολιτικής τους και την ειλικρίνεια της υποταγής που αποδέχτηκαν για να διατηρήσουν την εξουσία.

Σαφώς δεν το ήθελαν. Σαφώς βρέθηκαν με το μαχαίρι στο λαιμό, εξαιτίας δικών τους λαθών: της αλλόφρονης πολιτικής του πρώτου έτους, που αποδιάρθρωσε περαιτέρω τα ήδη αποδιαρθρωμένα. Το επιβεβαίωσε χθες και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .V. Dombrovskis (σύμφωνα με το Reuters), δηλώνοντας πως η Ελλάδα χρειάστηκε να εφαρμόσει πιο σκληρή λιτότητα από ό,τι θα ήταν αναγκαία, εξαιτίας της λαϊκίστικης στάσης της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα το 2015.

Παραζάλη Φίλη

Χθες πάντα, ο ένθερμος μαχητής της αντι-κατηχητικής εκπαίδευσης κ. Φίλης, δεν έλαβε …πνεύμα επουράνιο, αλλά εκ πρωθυπουργού εκπορευόμενον, που του συνέστησε να καταστείλει τους μαχητικούς αντι-κατηχητικούς τόνους. Έτσι υποχώρησε και «ξέπμπλεξε» , ρίχνοντας πάλι την ευθύνη στα ΜΜΕ, από τα οποία «μεγεθύνθηκαν οι αναφορές μου.

Δεν είναι μόνο πρώτη φορά Αριστερά. Απλώς είναι πρώτη φορά τέτοια υποχώρηση σε όλα. Σε σημείο παραζάλης.

Πηγή Liberal
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εν μέσω κυβερνητικής παραζάλης, καλεί και τους «γερμανοτσολιάδες» σε συστράτευση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator