«Ναυαγοσώστης» του Τσίπρα ο Μαρινάκης;

0



Στριμωγμένη στη γωνία βρίσκεται η κυβέρνηση. Ουσιαστικά και επικοινωνιακά έχει υποστεί τη χειρότερη ήττα στη σύντομη ιστορία της. Και πιθανότατα περνά τη μεγαλύτερη κρίση την οποία αν δεν βρει ένα τέχνασμα να αντιμετωπίσει τότε οι εκλογές θα έρθουν το ταχύτερο. Και μάλλον θα αναζητήσει διέξοδο σε μια αρνητική από το ΣτΕ απόφαση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Υπάρχει δε το ενδεχόμενο να προκύψει μια δικαστική λύση στο γόρδιο δεσμό με απόφαση να μην ακυρωθεί ο διαγωνισμός αλλά να συσταθεί άμεσα το ΕΣΡ που θα βάλει συγκεκριμένους κανόνες και θα λύσει (συνταγματικά πλέον) τα προβλήματα που έχουν ανακύψει.

Όλα είναι πιθανά, όλα είναι ανοικτά καθώς πλέον η κυβέρνηση θα δώσει μάχη επιβίωσης από το Βατερλό που έχει και την σφραγίδα του Νίκου Παππά. Δεν αποκλείεται ακόμη και η προσφυγή στις κάλπες με νέο «σανό». Να βγει δηλαδή ο Τσίπρας και να πει στον κόσμο ότι τον πολέμησε η διαπλοκή και τα παλιά τζάκια παρ' ότι αυτός ήθελε να καθαρίσει το τοπίο.

Αν, πάντως, συνεχιστεί η διαδικασία, βρεθεί ίσως κάποιος άλλος στη θέση του Καλογρίτσα και οι τέσσερις νέοι καναλάρχες είναι αυτοί που γνωρίζουμε τότε συμβαίνει το εξής: Η κυβέρνηση έχει στρέψει τα βέλη παλαιών και νέων καναλιών εναντίον της ενώ χιλιάδες δημοσιογράφοι θα την ξεσκίζουν ακόμη και για το... μαντηλάκι που φορά ο Αλέξης στο πέτο.

Πώς να αντέξει ένα σύστημα χωρίς ένα στήριγμα; Λέγεται λοιπόν στην πιάτσα ότι η τελευταία ευκαιρία για να διασωθεί ο Τσίπρας και η παρέα του θα είναι ο... Βαγγέλης Μαρινάκης. Θα ποντάρει δηλαδή όλα του τα λεφτά στο νεοσυσταθέν κανάλι που θα είναι ισχυρό αφού θα έχει πέσει πολύ χρήμα.

Κύκλοι που βρίσκονται στο χώρο της Αριστεράς διακινούν ένα σενάριο χωρίς ονόματα που όμως φωτογραφίζουν συγκεκριμένους. Λένε, λοιπόν, ότι ένας από τους καναλάρχες θα προχωρήσει σε μεγάλο deal με εκδοτικό όμιλο ο οποίος διαθέτει ισχυρό Κυριακάτικο φύλλο. Ο εν λόγω καναλάρχης, λέει το σενάριο, διαθέτει μια μεγάλης κυκλοφορίας Σαββατιάτικη. Έτσι η συμμαχία των δύο θα δημιουργήσει έναν «κολοσσό» ο οποίος θα διαθέτει κανάλι, μεγάλης δύναμης Κυριακάτικο που θα ενισχυθεί, ένα ισχυρό Σαββατιάτικο φύλλο και μια οικονομική έκδοση. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Μα ο... κεραμιδόγατος Μαρινάκης ο οποίος φέρεται να συζητά συνεργασία με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Έτσι, ο γνωστός δημοσιογράφος θα φύγει από την αγκαλιά του Βαρδινογιάννη και θα πάει σ' εκείνη του Μαρινάκη. Ολυμπιακοί βαμμένοι και οι δύο θα τα βρουν εύκολα. Θα έχουν κανάλι με ενημερωτικό πρόγραμμα και επικεφαλής τον Χατζηνικολάου, θα έχουν τη Real για την Κυριακή, τα Παραπολιτικά (συγγνώμη δεν έχει σχέση ο Μαρινάκης με την εφημερίδα αυτή, είναι από τις 7 δουλειές του εκδότη) για Σάββατο και την Αγορά ως οικονομικό φύλλο.

Όμως, ο Μαρινάκης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα βρεθεί να ελέγχει τον όμιλο των Παραπολιτικών, τον όμιλο της Real, εν μέρει το Πρώτο Θέμα, θα έχει κανάλι, θα έχει ραδιόφωνο και θα έχει και ποδοσφαιρική ομάδα. Τέλος θα έχει και στήριξη από πολιτικό κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ. Σας θυμίζει μήπως κάτι από... μπερλουσκονισμό όλο αυτό;

Θα τολμήσει, όμως, η... αριστερά να ποντάρει στο... άλογο του Μαρινάκη ο οποίος έχει τεράστια ανοίγματα με τη δικαιοσύνη; Και οι υπόλοιποι τι θα κάνουν; Θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, ο Βαρδινογιάννης, ο Αλαφούζος και ο Κοντομηνάς; Δεν θα αντιδράσουν όταν θα δουν έναν νέο παίκτη να τους παίρνει την πίτα (διαφημιστική αλλά και εξουσίας) από τα χέρια;

Μάλλον, αν ισχύσει αυτό το σενάριο, θα έχουν σφοδρό πόλεμο εκδοτών με πολλά... θύματα στον άμαχο πληθυσμό. Και καλό είναι να κάνουν πολλές προσευχές στο... Άγιο Όρος όσοι θα πάρουν μέρος στις μάχες.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 03, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Ναυαγοσώστης» του Τσίπρα ο Μαρινάκης;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator