Η γη που ματώναμε...

0Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Τα δελτία τοπικών ειδήσεων στα κανάλια της περιφέρειας έδειχναν χθες απελπισμένους αγρότες και μικρομεσαίους παραγωγούς να δείχνουν την κατεστραμμένη τους περιουσία και σοδειά και να κλαίνε εκλιπαρώντας τον ΕΛΓΑ να τους πετάξει ένα κομμάτι ψωμί-αποζημίωση, ίσα-ίσα να μην πεθάνουν αυτοί και τα παιδιά τους.

Πολλοί απ' τους νέους αγρότες, που είναι και το πιό δυναμικό και τολμηρό σε νέες μεθόδους καλλιέργειας κομμάτι της αγροτιάς, δήλωναν πως αν δεν αποζημιωθούν, αν το κράτος δεν σκύψει πάνω απ' τα ολοφάνερα προβλήματά τους, θα αναγκαστούν να μην ξανακαλλιεργήσουν, και να εγκαταλείψουν την γη τους χέρσα.

Ας μην αγωνιούν.
Αυτό ακριβώς θα γίνει.
Για την ακρίβεια αυτό ακριβώς θέλουν (οι τοκογλυφο-δωσίλογοι) να γίνει. Αυτό είναι το σχέδιο.
Αν θα το πετύχουν είναι άλλο θέμα.
Πάντως με αυτά τα μέτρα που παίρνουν εναντίον του πρωτογενούς τομέα, με ΕΝΦΙΕΣ στα αγροτεμάχια, ακόμα και στις μη ρευματοδοτούμενες αποθήκες, στις παράγκες και στ' αλώνια, με απαγόρευση συγκεκριμένων καλλιεργειών, με την αναγκαστική σπορά συγκεκριμένων γενετικά τροποποιημένων σπόρων, με τον έλεγχο, φορολόγηση, και κλείσιμο πηγαδιών και γεωτρήσεων, με την σταδιακή κατάργηση του αφορολόγητου για το πετρέλαιο κίνησης των γεωργικών μηχανημάτων, με τον ΦΠΑ στα ύψη για φάρμακα, υλικά και λιπάσματα, με την δραματική καθυστέρηση απόδοσης της οποιασδήποτε αποζημίωσης - ελεημοσύνης απ' το κράτος, έχουν πολύ μεγάλη πιθανότητα να πετύχουν τον στόχο τους.
Που δεν είναι άλλος απ' την απαξίωση της καλλιεργούμενης γης, μέσω του έμμεσου εξαναγκασμού των μικρομεσαίων αγροτών σε εγκατάλειψή της, λόγω μετατροπής της αγροτικής παραγωγής σε ασύμφορη δραστηριότητα.

Και όταν εγκαταλειφθεί ακαλλιέργητο και χέρσο μεγάλο μέρος της αγροτικής γης, από τους μικρούς και μεσαίους αγρότες-παραγωγούς, τότε θα έχει πιά απαξιωθεί και η αξία της θα πέσει δραματικά.
Και τότε... μπίνγκο!
Η γη θα πουληθεί σε εξευτελιστικές τιμές, σε μεγάλες εταιρείες κατά προτίμηση θυγατρικές των τοκογλύφων, οι πρώην ιδιοκτήτες θα προσληφθούν ως εργάτες γης και η "δίκαιη ανάπτυξη" του ψευτράκου, καθώς και το success story των προηγούμενων προδοτών, θα έχει έρθει!

Τα αγροτεμάχια-φιλέτα δίπλα σε θάλασσες και ακτές θα γίνουν ξενοδοχειακές μονάδες και τα υπόλοιπα θα αναλάβουν να τα καλλιεργήσουν οι διάφορες Monsanto της χημικής - καρκινογόνου αγροκαλλιέργειας υβριδίων και οι διάφορες Nestle, που ευαγγελίζονται ιδιωτική κατοχή και πώληση των πόσιμων υδάτινων πόρων διεθνώς.

Αυτό είναι το μέλλον της αγροτιάς που σχεδίασαν οι τοκογλύφοι-κατακτητές για την Ελλάδα μας, το υπέγραψαν οι εγκληματίες δωσίλογοι πολιτικοί μας ως μνημόνια, που τα ψήφισαν στην Βουλή 300 προδότες και "εφαρμόζουν τον νόμο" κάτι γελοία ανθρωπάρια με μαντηλάκια στο τσεπάκι του υπουργικού τους κουστουμιού.

Το αν θα πετύχουν το σχέδιό τους δε εξαρτάται απ' αυτούς.
Εξαρτάται από 'μάς.

Κοντεύουμε στο σημείο που δεν θά 'χουμε πιά κάτι να χάσουμε.
Και τότε, θα χάσουν αυτοί!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 20, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η γη που ματώναμε..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator