Για το σκάνδαλο των σκανδάλων θα κάνει κάτι ο κύριος Μητσοτάκης;

0



Οι αποκαλύψεις χθες του Γιάννη Στουρνάρα για το ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην αναγκαστική επιβολή των capital controls και στην υπογραφή νέου μνημονίου ύψους 86 δισ. ευρώ ανοίγουν νέο κεφάλαιο στις σχέσεις του με το σύστημα Μαξίμου.

Τα όσα είπε για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος πήγαινε κι έλεγε ότι είναι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας επιβεβαιώνουν το έγκλημα που συνετελέσθη το πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνηση της αριστεράς.

Όμως, γιατί φταίει μόνον ο Βαρουφάκης; Γιατί στο κάδρο δεν υπάρχει και ο Τσίπρας, ο Παππάς, ο Δραγασάκης, ο Σταθάκης ή ακόμη και ο Τσακαλώτος; Γιατί φταίνε λιγότερο όλοι όσοι συμμετείχαν στο υπουργικό συμβούλιο και κυρίως στην ομάδα που έκανε τις κρίσιμες συσκέψεις στο Μαξίμου μαζί με τον άσχετο περί τα οικονομικά και ανύπαρκτο υπουργό Φλαμπουράρη;

Ο διοικητής της ΤτΕ προσπάθησε να μην οξύνει τα πνεύματα και να μη διαταράξει περαιτέρω τις σχέσεις κυβέρνησης και κεντρικής τράπεζας. Όμως, τα γεγονότα είναι... ξεροκέφαλα και όσο και να θέλει να τα «εξευγενίσει» ο κ. Στουρνάρας αυτά δεν μπορούν παρά να είναι εδώ και να μας θυμίζουν τι έγινε πέρυσι.

Χθες, επίσης, ο κεντρικός τραπεζίτης απέφυγε να πει πόσο ζημιώθηκε η χώρα από εκείνα τα γεγονότα. Όλοι όμως, γνωρίζουμε ότι επιβαρύνθηκε με ένα αχρείαστο μνημόνιο 86 δισ. Πάνω από 40 δισ. ευρώ έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες, ενώ λόγω της τραπεζικής αναταραχής και του χρηματιστηρίου το κράτος έχασε πάνω από 30 δισ. ευρώ από τις μετοχές που είχε στις τέσσερις τράπεζες μέσω του ΤΧΣ.

Όλα αυτά συνιστούν τα μεγαλύτερο σε έκταση οικονομικό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης. Πάμε λοιπόν να δούμε που βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία σ' αυτό. Ο κεντρικός τραπεζίτης λέει ότι το δημοψήφισμα και ο Βαρουφάκης (εμείς λέμε και ο Τσίπρας με την παρέα του) έφεραν τα capital controls και ζημίωσαν τη χώρα. Γιατί λοιπόν η ΝΔ δεν σηκώνει το θέμα; Γιατί δε ζητά εξεταστική επιτροπή; Γιατί δεν μαζεύει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και να κάνει αναφορές στους εισαγγελείς; Γιατί δεν ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όσων προκάλεσαν ανεπανόρθωτη καταστροφή στην πατρίδα;

Τι περιμένουν; Πότε ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές για να παραγραφούν όλα τα αδικήματα που σχετίζονται με το δημοψήφισμα και το τρίτο μνημόνιο; Αντί ο κ. Βορίδης να υπονοεί ότι θα στείλει στο εδώλιο τον Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, μήπως να ξεκινήσει πρώτα από το μείζον ζήτημα της οικονομικής ζημιάς στην Ελλάδα;

Ο Τσίπρας και η παρέα του δεν έχουν τα κότσια να πάνε μόνοι τους σε εξεταστική επιτροπή. Τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί τόσο νέοι να συναντήσουν τον Ακη στον Κορυδαλλό. Και η ΝΔ δεν μπορεί από μόνη της να κινήσει διαδικασίες εξεταστικής. Όμως, μήπως το σκάνδαλο των σκανδάλων πρέπει να ξαναβγεί τώρα στο προσκήνιο; Τώρα που ο Στουρνάρας τους πήρε και τους σήκωσε;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 15, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Για το σκάνδαλο των σκανδάλων θα κάνει κάτι ο κύριος Μητσοτάκης;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator