Η περικύκλωση του έθνους μας

0Η φύση όχι μόνο δεν έχει στεγανά, αλλά τις περισσότερες φορές δεν επιτρέπει τη δημιουργία τους. Αν υπήρχαν τόποι απρόσιτοι και καταστάσεις απροσπέλαστες στις μεταβολές, δεν θα υφίστατο εξέλιξη. Οταν ο άνθρωπος προσπαθεί να περιχαρακώσει και να προστατεύσει όσα θεωρεί πολύτιμα για εκείνον, τα αποτελέσματα συνήθως είναι πενιχρά. Μπορεί κάποιος να ελαττώσει τους κινδύνους, αλλά αδυνατεί να τους εκμηδενίσει.

Συνεπώς, ποτέ μια κρίση δεν περιορίζεται σε μία εκδήλωση του ατομικού ή του συλλογικού βίου. Δεν μπορεί να βρίσκεται η οικονομία επί μια εξαετία σε ύφεση και να μην έχουν επηρεαστεί αρνητικά η κοινωνική συνοχή, η υγεία των πολιτών, το βιοτικό επίπεδο, η Παιδεία, η ασφάλεια και οι εξωτερικές σχέσεις της χώρας.

Η χώρα μας βρίσκεται σε δεινή θέση από την πρώτη κιόλας ημέρα της προδοσίας του Μνημονίου και με την πάροδο του χρόνου η κατάσταση χειροτερεύει.

Η καλπάζουσα μορφή της νόσου που έχει πλήξει την Ελλάδα εκδηλώνεται τώρα με βαρύτατα συμπτώματα στα εθνικά θέματα και στην ίδια την πολιτισμική ταυτότητα του λαού μας. Ολα τίθενται υπό αμφισβήτηση και όλα εν κινδύνω.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αυταρχικός νεοσουλτάνος της Τουρκίας, νιώθει πλέον ισχυροποιημένος στο εσωτερικό μέτωπο και προσπαθεί να προωθήσει το μεγάλο πλάνο του για την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σε ομιλία του σε περιφερειακούς διοικητές της χώρας του ο κ. Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία ζημιώθηκε από τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923. Επίσης, σημείωσε με νόημα ότι «με αυτή χάσαμε τα νησιά (του Αιγαίου), από τα οποία μπορούσες να φωνάξεις και να ακουστείς απέναντι».

Την ίδια στιγμή ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ε.Ε., ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, αναγνωρίζει την ύπαρξη «τσαμικού» ζητήματος στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, ενώ για το Κυπριακό ετοιμάζεται (από τους γνωστούς κύκλους) η νεκρανάσταση του Σχεδίου Ανάν.

Η χώρα αιμορραγεί και όλα τα αρπακτικά της γειτονιάς έχουν μυριστεί το αίμα και προετοιμάζονται για επίθεση. Η έξοδος από την κρίση είναι πλέον υπόθεση ζωής και θανάτου!

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 14, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η περικύκλωση του έθνους μας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator