Αντιπολίτευση χωρίς προτάσεις

0



Το όσα συμβαίνουν στη χώρα με τις τηλεοπτικές άδειες και την προσπάθεια (επιτυχημένη ορισμένες φορές) ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης, είναι τραγικά. Προκαλούν μεγάλο πλήγμα στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, καθώς όλο και περισσότερα δημοσιεύματα μας παρουσιάζουν σαν μπανανία. Σαν μια χώρα η οποία άγεται και φέρεται από μια... «δημοκρατική» συμμορία που κάνει ό,τι θέλει. Παρακάμπτει ανεξάρτητες αρχές, προσβάλλει το κύρος της Δικαιοσύνης, στήνει βρόμικα κόλπα με τη συμμετοχή κίτρινων φυλλάδων όπως η Αυγή, η Κόντρα και διάφορα sites, ενώ χρησιμοποιεί άθλιους βουλευτές, ρυπαρούς εκπροσώπους του έθνους που κάνουν καλά την αποστολή που του έχει ανατεθεί: Να είναι τα πληρωμένα πιστόλια των υπουργών που δεν πρέπει να φαίνονται πόσο βρόμικοι είναι.

Εν πάση περιπτώσει, το ποια είναι η κυβέρνηση, ποιος είναι ο Τσίπρας, ο Παππάς, ο Κρέτσος ή ο... Νικολόπουλος το έχει μάθει όλη η χώρα. Θα τιμωρηθούν όταν θα έρθει η ώρα τους και θα είναι σκληρή η τιμωρία τους.

Καλά κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και της επιτίθενται κατά κύματα. Καλά κάνουν και δεν την αφήνουν σε χλωρό κλαρί. Άλλωστε αυτό είναι ο ρόλος τους κι όχι πότε θα πέσει σαν ώριμο φρούτο ο Τσίπρας και η παρέα του.

Όμως, θα πρέπει να ασκήσουμε κριτική στη Νέα Δημοκρατία γιατί δεν έχουμε καταλάβει ακόμη ποια θα είναι η πολιτική της όταν γίνει κυβέρνηση σε μια σειρά θεμάτων. Τι έχει να πει για τις τηλεοπτικές άδειες; Τι θα κάνει με τη Δικαιοσύνη; Πώς θα αντιμετωπίσει τους παλιούς και νέους διαπλεκόμενους;

Είναι πολύ εύκολο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βγαίνει και να καταγγέλλει τις πομπές του Τσίπρα και του Παππά. Όπως λέει και ο λαός, «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται». Καλή η αντιπολίτευση σε υψηλούς τόνους (όχι ότι τσακίζει κόκαλα ο Κυριάκος), αλλά υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα που δεν έχει λυθεί. Ποιες είναι οι προτάσεις της ΝΔ για όλα αυτά τα κρίσιμα θέματα;

Για παράδειγμα; Θα καταργήσει το νόμο Παππά, λέει αλλά τι θα κάνει; Θα επιστραφούν τα λεφτά στους καναλάρχες και θα μείνουμε στο παλαιό καθεστώς που είναι καταδικασμένο εδώ και καιρό; Θα κάνει νέο διαγωνισμό ελεύθερο και θα καλέσει όλους όσοι ενδιαφέρονται να πληρώσουν λεφτά για να πάρουν άδειες; Θα μπορέσει να διασφαλίσει την απομάκρυνση της ανομίας, του μαύρου χρήματος από τα μέσα ενημέρωσης; Πώς θα αντιμετωπίσει τους μπράβους της νύχτας που εκβιάζουν και απειλούν; Και πώς θα καταφέρει η ΝΔ να πολεμήσει του καναλάρχες – μαφιόζους; Ωραία είναι η κριτική αλλά κι εδώ χρειάζονται προτάσεις τις οποίες ο κόσμος δεν βλέπει.

Επίσης, τι λέει η ΝΔ για τη Δικαιοσύνη; Μήπως θα κάνει κι αυτή τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ για να ελέγχει τους δικαστές; Πως θα προστατέψει την ανεξαρτησία της; Τι προτίθεται να κάνει με τις ανεξάρτητες αρχές;

Είναι ερωτήματα που κάνουν πολλοί Έλληνες οι οποίοι λένε «δεν καταλαβαίνουμε ποια είναι η πολιτική της ΝΔ. Κανείς δεν μας την εξηγεί και κανείς δεν είναι σε θέση να μας δώσει το περίγραμμα έστω της γαλάζιας διακυβέρνησης».

Είναι εμφανής στα γραφεία της Πειραιώς μια έλλειψη προσανατολισμού. Είναι ξεκάθαρο ότι ακόμη δεν έχουν συγκροτημένες απόψεις και θέσεις για μείζονος σημασίας θέματα. Καιρός είναι να μας φωτίσει κάποιος από τη ΝΔ τι θέλουν για τη χώρα. Γιατί αν θέλουν να φύγει το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ και να εγκατασταθεί το παρακράτος της ΝΔ τότε δεν έχει κανένα νόημα. Ζημιά στη χώρα θα κάνουν.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 26, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αντιπολίτευση χωρίς προτάσεις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator