Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης: Για την επίσκεψη στο τοπικό διαμέρισμα του Ρεθίου

0Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης πραγματοποίησε επίσκεψη στο τοπικό διαμέρισμα του Ρεθίου. Στη συζήτηση που έγινε με τους κατοίκους του χωριού κυριάρχησε το θέμα της αγροτικής οδοποιίας.
Πέρασαν περισσότερα από δύο χρόνια μέχρι να εμφανιστεί γκρέιντερ στο χωριό και ο δήμος αν και επιτέλους έστειλε, αυτό συμβαίνει σε μια δύσκολη χρονική περίοδο λόγω των καιρικών συνθηκών το οποίο σημαίνει περισσότερες ώρες εργασίας και αβέβαιο αποτέλεσμα.
Τονίστηκε η ανάγκη να υπάρχει έγκαιρη και δικαιότερη κατανομή των μηχανημάτων μεταξύ των χωριών αλλά και αναζήτηση μόνιμων λύσεων που θα μπορούσαν να προέλθουν μέσω της ύπαρξης μελετών κατάλληλων για ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
Όπως είναι φυσιολογικό η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τα αγροτικά ζητήματα και φάνηκε για ακόμα μια φορά πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη και ουσιαστική λειτουργία από το Δήμο του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης, πρόταση εδώ και χρόνια της Συμπολιτείας.
Όμως η έλλειψη σχεδίου και σωστού προγραμματισμού από την πλευρά της δημοτικής αρχής έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμος να μην μπορεί να σταθεί αρωγός στους αγρότες στο βαθμό που αυτό θα ήταν εφικτό.
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου, το έργο «Ξυλόκαστρο – Χαρτσιάνικα», τα προβλήματα στην κτιριακή υποδομή του αγροτικού ιατρείου και η πίεση που θα πρέπει να ασκεί ένας δήμος προς όλες τις κατευθύνσεις για τη διευθέτηση τέτοιων σοβαρών ζητημάτων.

Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
25 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 25, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης: Για την επίσκεψη στο τοπικό διαμέρισμα του Ρεθίου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator