«Πολυβόλο» ο Αλαβάνος! «Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση- Ούτε οι χούντες τέτοιο ξεπούλημα»

0«Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή. Δεν πούλησε καμία άλλη κυβέρνηση και σε τόσο χρονικό βάθος όλη την εθνική περιουσία. Αυτή η περίοδος είναι μια περίοδος πένθους και ντροπής στην Ιστορία της Ελλάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στην Πέγκυ Ντόκου για τη «Δημοκρατική» της Ρόδου ο άλλοτε επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής του Σχεδίου Β’ Αλέκος Αλαβάνος.
Ο κ. Αλαβάνος εξαπέλυσε σφοδρά «πυρά» κατά των άλλοτε συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στο Υπερ-Ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις, είπε χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για μια μεγάλη προδοσία. Ούτε οι χούντες έχουν κάνει τέτοιο ξεπούλημα. Ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο Παπαδόπουλος. Αμφιβάλλω εάν πολιτικοί από τον δεξιό χώρο θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Με αυτή την συμφωνία γινόμαστε «αποικία». Δηλαδή, η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ «παρέδωσε» την δημόσια περιουσία της χώρας σε ένα Ταμείο του οποίου τον πρόεδρο τον διορίζουν οι ξένοι και άλλα τρία άτομα του διοικητικού συμβουλίου του, θα πρέπει επίσης να εγκριθούν από ξένους. Ποτέ δεν είχαμε φτάσει σε μια τέτοια αποικιακή κατάπτωση μέχρι σήμερα».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέκου Αλαβάνου στη «Δημοκρατική»

Κύριε Αλαβάνο να ξεκινήσουμε από τις πρόσφατες εξελίξεις, εν αναμονή και της περιβόητης «αξιολόγησης». Τι περιμένουμε τελικώς, καθώς από ό,τι καταλαβαίνουμε όλοι μας, τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

«Δεν υπάρχουν εξελίξεις! Αυτή η κυβέρνηση συνεχώς μας αιφνιδιάζει με νέα μέτρα τα οποία επιβάλλουν στην χώρα μας. Είδατε για παράδειγμα, πέρα από όσα είχαν γίνει μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού, μόνο οι συζητήσεις για την αξιολόγηση πόσο νέα επιμέρους μέτρα έφεραν για μία σειρά από κατηγορίες. Επομένως… σταματάει ο κατήφορος; Ναι, σταματάει και το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι να απαλλαγεί η χώρα μας από αυτή την κυβέρνηση που έχει εγκληματικές ευθύνες. Τώρα, εάν με ρωτάτε εάν υπάρχει διέξοδος…. δεν υπάρχει όσο είμαστε τυφλοί. Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαστε τυφλοί. Και πάλι όμως, όποιος είναι τυφλός προσπαθεί να αναπτύξει τις άλλες αισθήσεις του. Με αυτή την έννοια, δεν υπάρχει λύση για κάποιον που έχει επιλέξει να κλείσει τα μάτια του σε αυτή την κατάσταση. Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Δεν είναι δυνατό να μην υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να βρει ο κάθε λαός».

Αυτή η λύση είναι οι εκλογές; Πιστεύετε ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές και μάλιστα άμεσα;

«Ναι. Πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές γιατί αυτή θα είναι μια ευκαιρία για να απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση, η οποία αποδεικνύεται ότι έχει το ρεκόρ αντιλαϊκών μέτρων σε σχέση και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Από εκεί και πέρα θέλω να πιστεύω και θέλω να ελπίζω ότι οι εκλογές αυτές θα δώσουν την δυνατότητα σε δυνάμεις που συγκλίνουν σε αυτά που σας είπα –και όχι μόνον από τον χώρο της Αριστεράς- να έχουν μια παρουσία και συνεργασία ώστε να μπορέσουν να εμφυσήσουν αισιοδοξία προς τον ελληνικό λαό και να βάλουν τις βάσεις για την ανάδειξη του άλλου δρόμου που πρέπει να πάρουμε».

Από την δική σας πλευρά, πώς βλέπετε την «Αριστερά του κ. Τσίπρα»; Με άλλα λόγια, αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί ως Αριστερή κυβέρνηση;

«Ο καθένας μπορεί να ονομάζεται όπως θέλει. Αλλά δεν ζούμε σε μια εποχή όπου οι γενεαλογικοί τίτλοι μεταβιβάζονται στους απογόνους. Ο Σύριζα ναι, όντως ξεκίνησε από τον χώρο της Αριστεράς και έκανε την μεγαλύτερη «ζημιά» που θα μπορούσε να ονειρευτεί κανείς στην έννοια και την ιδέα της Αριστεράς. Κανείς άλλος δεν μπορούσε να κάνει τόση μεγάλη «ζημιά» στην Αριστερά. Φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά διότι ο καθένας κρίνεται στην συνείδηση του κόσμου από την πολιτική του. Αν είναι «Αριστερός» ο Σύριζα τότε εγώ δεν έχω καμία σχέση με την Αριστερά!».

Τα αντιλαϊκά μέτρα τα βιώνει καθημερινά ο ελληνικός λαός: πλειστηριασμοί, περικοπές σε συντάξεις, ανεργία…. Φαίνεται σα να έχουμε πάρει μια κατηφόρα χωρίς τέλος. Την ίδια ώρα κυριαρχεί «ασφυξία» στην αγορά, έλλειψη ρευστότητας, αδυναμία του επιχειρείν. Τι μπορεί να γίνει κατά την άποψή σας;

«Η κατάσταση είναι αδιέξοδη. Και το πιο φοβερό είναι ότι ο Σύριζα «πανηγυρίζει» για όλα αυτά. Μας λέει ότι ανέβηκαν τα δημόσια έσοδα… Πώς ανέβηκαν με όλα αυτά τα μέτρα και την φορολογία; Ξέρετε ότι γίνονται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες κατασχέσεις λογαριασμών; Ξέρετε ότι έπονται πλειστηριασμοί; Ασύλληπτες καταστάσεις. Πιστεύω ότι και στα νησιά που είναι τουριστικοί προορισμοί και έχουν διαφορετική οικονομία, αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά προβλήματα με την αυξημένη φορολογία και σίγουρα θα μπορούσαν να έχουν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που είχαν φέτος, με την τουριστική περίοδο που ενώ ήρθε πολύς κόσμος, τα έσοδα είναι μειωμένα».

Και βεβαίως να συμπληρώσουμε ότι ενώ ο κ. Τσίπρας ήρθε στην Ρόδο προεκλογικά τον Γενάρη του 2015 και δεσμεύτηκε ότι θα διατηρήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, μόλις εκλέχθηκε τους κατάργησε ενώ αύξησε κι άλλους συντελεστές όπως στην εστίαση, στον τουρισμό κ.λπ.

«Αυτά τα νησιά που βρίσκονται στο Ανατολικό Αιγαίο έχουν κυρίως εθνική σημασία. Και οι κάτοικοι τους, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ευημερούν διότι υπάρχουν γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί λόγοι που καθιστούν αυτά τα προνόμια αναγκαία. Αυτά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ είναι καταστροφικά. Και πρέπει να τα συνειδητοποιήσουν οι πολίτες, κυρίως στις επιλογές που κάνουν στην κάλπη».

Αυτό το…. Υπερ-Ταμείο για την αποκρατικοποιήσεις και την διαχείριση της δημόσιας περιουσίας της χώρας, πώς το κρίνετε; Θέλω το σχόλιό σας.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλήγμα σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, την μεγαλύτερη και την πιο σκανδαλώδη που έχει γίνει από την εποχή της Βαυαροκρατίας μέχρι σήμερα. Μιλάμε για μια μεγάλη προδοσία. Ούτε οι χούντες έχουν κάνει τέτοιο ξεπούλημα. Ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο Παπαδόπουλος. Αμφιβάλλω εάν πολιτικοί από τον δεξιό χώρο θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Με αυτή την συμφωνία γινόμαστε «αποικία». Δηλαδή, η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ «παρέδωσε» την δημόσια περιουσία της χώρας σε ένα Ταμείο του οποίου τον πρόεδρο τον διορίζουν οι ξένοι και άλλα τρία άτομα του διοικητικού συμβουλίου του, θα πρέπει επίσης να εγκριθούν από ξένους. Ποτέ δεν είχαμε φτάσει σε μια τέτοια αποικιακή κατάπτωση μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή. Δεν πούλησε καμία άλλη κυβέρνηση και σε τόσο χρονικό βάθος όλη την εθνική περιουσία. Έχω ξαναπεί: Δεν είμαι Θεός κι ο Θεός κάνει λάθος. Σκεφτείτε ότι ο Ιησούς στους 12 μαθητές είχε τον Ιούδα. Αυτή η περίοδος είναι μια περίοδος πένθους και ντροπής στην Ιστορία της Ελλάδας».

Εκτιμάτε ότι υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης καλύτερων όρων εάν αλλάξει η κυβέρνηση; Και πώς θα είναι οι επόμενες κυβερνήσεις, κύριε Αλαβάνο, σε μια περίοδο που έχουμε φύγει από τις αυτοδυναμίες;

«Θα σας πω αυτό που είπε ένας νομπελίστας Αμερικανός: Η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να διαπραγματευτεί είναι η κυβέρνηση που είναι έτοιμη να φύγει από το ΕΥΡΩ…. Καμία άλλη κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με τους δανειστές. Σας θυμίζω ότι η ικανότητα διαπραγμάτευσης ήταν ένα από τα βασικά επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποίησε ο Σύριζα για την εκλογική του άνοδο. Δυστυχώς όμως, πολλοί πίστεψαν στο χρυσωμένο… χάπι και τώρα τρέχουμε στους…. Γιατρούς».

Πώς είδατε την αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στην απόφαση του ΣτΕ για το νόμο Παππά;

«Όπως είπα: Μια κυβέρνηση χωρίς όρια, χωρίς ήθος, χωρίς ντροπή. Χωρίς όρια, γιατί κινήθηκε σε αντισυνταγματικό πεδίο σε ένα θέμα που αφορά άμεσα στο λαό, την ενημέρωση, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό. Χωρίς ήθος, γιατί ξεκίνησε με τη συνάντηση του Τσίπρα με τους επικεφαλής των ανώτατων δικαστηρίων και την ανοικτή προσπάθεια εξαγοράς τους και τώρα συνεχίζει με μια πρωτοφανή, αντιθεσμική και αντιδημοκρατική επίθεση στο δικαστικό σώμα. Χωρίς ντροπή, γιατί επιχείρησε να δημιουργήσει μια μεγάλη εστία ανεργίας στον ήδη πληττόμενο και ευαίσθητο κλάδο των εργαζομένων στην ενημέρωση. Αξίζει να συνεχίσουμε τη μάχη για μαζική ενημέρωση που θα στηρίζει την απασχόληση, την ελευθεροτυπία, την πολιτιστική ποιότητα και την ανεξαρτησία της γνώμης».

Aναδημοσίευση από: dimokratiki.gr
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 31, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Πολυβόλο» ο Αλαβάνος! «Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση- Ούτε οι χούντες τέτοιο ξεπούλημα»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator