Όμηρος των ψεμάτων και των σκανδάλων

0



Ήταν ακριβώς όπως περιμέναμε από έναν πρωθυπουργό που είναι όμηρος της εικόνας του και δεν βλέπει την πραγματικότητα. Και δεν περιμέναμε τίποτε παραπάνω από το να αμυνθεί... επιτιθέμενος στα ίδια γνωστά κέντρα που έχουν βάλει στόχο να τον ρίξουν από την κυβέρνηση. Θεωρίες συνωμοσίας, ατάκες που πουλάνε σε κάτι τελειωμένους Συριζαίους ταλιμπάν, αποφυγή εξηγήσεων για τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες. Και το κυριότερο, δείγμα της αμηχανίας του και του εκνευρισμού του: Η συζήτηση αφορούσε την Παιδεία κι ο Τσίπρας αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του για να μας πει ότι η ΝΔ εξυπηρετεί συμφέροντα, ότι του επιτίθεται το παλιό πολιτικό σύστημα και άλλες τέτοιες μπαρούφες που έχουν κουράσει.

Κουβέντα για τη διάλυση της Παιδείας, κουβέντα για τον αδιάβαστο Φίλη, ούτε μια συγγνώμη στην Εκκλησία για την χωρίς διάλογο απόφαση του υπουργού να αλλάξει τα Θρησκευτικά. Λες και το πρόβλημα στα σχολεία είναι το μάθημα κι όχι ότι δεν λειτουργεί απολύτως τίποτε.

Αναφερόμενος στο θέμα των αιώνιων φοιτητών ο πρωθυπουργός τόνισε πως «το ζήτημα δεν είναι να κόψεις τους αιώνιους φοιτητές, το ζήτημα είναι να καταφέρουμε να μη γεννά το πανεπιστήμιο αιώνιους φοιτητές», εντοπίζοντας μία από τις αιτίες στο εξεταστικό σύστημα που σπρώχνει φοιτητές να σπουδάζουν σε πανεπιστήμια που δεν αγαπούν.

Μα γιατί δεν ρώτησε τον διπλανό του υπουργό Φίλη που ακόμη να πάρει πτυχίο, όχι γιατί δεν του άρεσαν οι σπουδές αλλά γιατί γνώριζε εξ αρχής ότι στην αριστερά κάνεις καριέρα ακόμη κι αν είσαι τεμπέλης.

«Δεν είστε με την ποιότητα, αλλά με συγκεκριμένα συμφέροντα και στο χώρο της εκπαίδευσης», είπε απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έκανε επίσης λόγο για ιδιαίτερες σχέσεις με ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και τους επέκρινε ότι «είναι με τα ακριβά σχολεία των λίγων».

Μα καλά. Απ' ότι γνωρίζουμε σε ιδιωτικό σχολείο δεν τα πάει τα παιδιά του ο κ. Τσίπρας; Ο Ερνέστος που πάει κύριε πρωθυπουργέ; Γιατί δεν πάει στο σχολείο της Γκράβας που είναι και δίπλα από την Κυψέλη;

Αυτές οι ανοησίες περί συσχέτισης με τα συμφέροντα όσων πιστεύουν ότι τα δημόσια σχολεία πρέπει να αναβαθμιστούν και να γίνουν σαν τα ιδιωτικά κι όχι το αντίθετο είναι δείγμα της αποτυχίας της κυβέρνησης. Αλλά δυστυχώς και στοιχείο της ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς που κινητοποιεί τους πολίτες κατά οποιασδήποτε προσπάθειας γίνεται για αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Η ρετσινιά της αριστείας και η ντροπή της καριέρας είναι αυτά που θα κυνηγούν για μια ζωή την κυβέρνηση. Ό,τι κι αν πει ο Τσίπρας, όπως κι αν υπεκφύγει από τις ευθύνες του, θα τον κυνηγά μια ζωή η διάλυση κάθε τι που έπιασε στα χέρια του. Αυτός δεν είναι πρωθυπουργός. Αυτός είναι... terminator.

Βεβαίως δεν είχε πρόβλημα να μιλήσει και για το θέμα των ημερών, τα Μέσα Ενημέρωσης. Ξέχασε να αναφέρει τον Καλογρίτσα βεβαίως, όμως, είπαμε. Ζει στον δικό του κόσμο.

«Δυστυχώς πλέον, το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των συστημικών Μέσων που στηρίζει απειλεί να καλύψει τα πάντα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να απειλούν να καλύψουν την χώρα στο σκοτάδι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως «είναι απέναντι στην κυβέρνηση στην μάχη κατά της διαπλοκής και ότι υιοθετεί τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών».

«Η ΝΔ είναι απέναντι στον αγώνα να σπάσουμε το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής. Εδώ και ένα μήνα παίζεται από το παλιό πολιτικό σύστημα και τα συστημικά μέσα που το στηρίζουν, το παιχνίδι της "αριστερής παρένθεσης", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή. Πρόσθεσε δε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση έχει προστρέξει από πέρυσι να υποστηρίξει τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών και πρόσθεσε: «Μεταρρυθμίσεις για τη ΝΔ σημαίνουν απολύσεις, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός μίλησε και για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και απευθυνόμενος προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης είπε: «Τώρα που βλέπετε ότι ο διαγωνισμός προχωρά κανονικά, κάνετε ό,τι μπορείτε για να τον απονομιμοποιήσετε» και πρόσθεσε: «Έχετε το θράσος εσείς να μιλάτε για σκάνδαλο του ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Αν θέλετε να βρείτε δάνεια χωρίς εγγυήσεις, ψάξτε πρώτα στα δικά σας βιβλία. Ότι και να κάνετε οι φίλοι και οι προστατευόμενοί σας θα περάσουν από το ταμείο και θα πληρώσουν».

Όπως είπαμε. Η λέξη... Καλογρίτσας, όπως και «ΣΥΡΙΖΑ Bank», ή «ΣΥΡΙΖΑ TV» είναι απαγορευμένες λέξεις για την κυβέρνηση και προσωπικά τον Τσίπρα. Αλλά θα τον κυνηγούν οι Ερινύες. Δεν θα μπορεί να κοιμηθεί.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όμηρος των ψεμάτων και των σκανδάλων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator