Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού από την Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας και το Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. Ν. Κορινθίας

0


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμούη Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας και το Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. Ν. Κορινθίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Τουριστικών σπουδών του ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ, και την Experience Corinthia, πραγματοποίησαν με επιτυχία ημερίδα την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 στην Λέσχη Αξιωματικών Κορίνθου, με ΘΕΜΑ: «Ξενικώντας με τον Τουρισμό».

Η εκδήλωση αυτή σκοπό είχε να αποτελέσει αφετηρία για την διαμόρφωση στρατηγικής, ανάπτυξης του Τουρισμού στον Νομό Κορινθίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και τοποθετήθηκαν:

·         ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας κ. Δημήτρη Παππάς,
·         ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. κ. Χρήστος Ντούσικος,
·         ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Πετρίτσης, εκπροσωπώντας τον αντί-περιφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη
·         ο εκπρόσωπο του Υπουργείου Τουρισμού κ. Νίκος Σαρούκος,
ο εκπρόσωπος του
HATTA  κ. Λύσανδρος Τσιλίδης,
·         ο εκπρόσωπο της ΠΟΕΣΕ κ. Ιωάννη Τσάκου (Επίτ. Πρόεδρος – Πρόεδρος ένωσης Πειραιά, "Εστίαση και Τουρισμός") ο οποίος και βραβεύτηκε για την μακροχρόνια συνεισφορά του στον κλάδο της εστίασης
·         ο πρ. Πρόεδρος της Ένωσης Barmen Ελλάδας – εκπαιδευτικός του ΙΕΚ Αναβύσσου κ. Κώστας Στεφανακίδης ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα "Πίσω από την Μπάρα"

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νίκος Λυγερός ο οποίος ανέπτυξε με την οξυδέρκεια, την ευθύτητα και την καθαρή σκέψη που τον χαρακτηρίζει το θέμα "Στρατηγικός Τουρισμός".

Επίσης δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε να ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία και το ενδιαφέρον τους,

·         τον Διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου Περαχώρας τον Υποπύραρχο κ. Βασίλη Γεροβασίλη
·         τον τ. Διοικητή πυροσβεστικής Κορίνθιας, Υποπυραγός κ. Αχιλλέας Τζουβάρας
·         τον πρόεδρο του Εμπορικό Συλλόγου Κορίνθου, κ. Βασίλη Γεώργαρη ο οποίος πάντα στηρίζει κάθε συλλογική προσπάθεια που αναπτύσσεται στην τοπική οικονομία
·         τους συναδέλφους ξενοδόχους, τους επιχειρηματίες του επισιτιστικού τομέα και τους ιδιοκτήτες των τοπικών τουριστικών γραφείων της περιοχής μας.

Θεωρούμε ότι η εκδήλωση αποτέλεσε την αφετηρία για μια γόνιμη συζήτηση για τις ενέργειες που πρέπει να αναπτυχτούν προκειμένου να πυροδοτηθεί ένας αναπτυξιακός οργασμός στον τομέα του τουρισμού. Μάλιστα, παρουσιάστηκε η ιδέα της λειτουργίας δομημένων workshop τα οποία στόχο θα έχουν την καταγραφή ιδεών και προτάσεων για την δημιουργία τουριστικών προϊόντων με την συνεργασία ξενοδοχείων, επισιτιστών και άλλων επιχειρήσεων του Νομού μας. Η πρώτη συνάντηση του εργαστηρίου ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί εντός Οκτωβρίου.
Για όσους δεν μπόρεσαν να είναι κοντά μας, σας παραθέτουμε τους συνδέσμους που παραπέμπουν στην
·         βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης (https://www.youtube.com/watch?v=jH5twvNfrRc) και
·         στην ομιλία του κ. Νίκου Λυγερού (https://www.youtube.com/watch?v=W--CHHrntbw)

Στόχος της Ένωσης είναι να δοθεί εκ νέου ραντεβού σε ένα χρόνο από τώρα, στην επέτειο της εκδήλωσης της Παγκόσμια Ημέρας Τουρισμού, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 04, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού από την Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας και το Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. Ν. Κορινθίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator