Κόρινθος: Εξαρθρώθηκαν δύο οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά - Δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή μέχρι το Λουτράκι

0


Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επτά Έλληνες, ηλικίας από 35 έως 48 ετών, τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 25,29 και 31 ετών και μία 24χρονη, υπήκοο Ουκρανίας

Ποσότητες κοκαΐνης και χασίς διακινούσαν στην Κορινθία τα μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες εξαρθρώθηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επτά Έλληνες, ηλικίας από 35 έως 48 ετών, τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 25,29 και 31 ετών και μία 24χρονη, υπήκοο Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εξάρθρωση των δύο εγκληματικών οργανώσεων έγινε έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει τον τελευταίο καιρό αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 11 συλληφθέντες συγκρότησαν τον περασμένο Αυγούστου δύο ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις, συνδεόμενες όμως μεταξύ τους, με τη μέθοδο των «συγκοινωνούντων δοχείων». Τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων δραστηριοποιούνταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου και του Λουτρακίου Κορινθίας.

Παράλληλα, προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες της Αστυνομίας, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών. Επίσης, στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και συγκεκριμένο κώδικα συνεννόησης. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν μεταξύ άλλων 135 γραμμάρια κοκαΐνης, περισσότερο από ένα κιλό χασίς, 452 γραμμάρια λευκής σκόνης, άγνωστης χημικής σύστασης, οκτώ γραμμάρια μεθεμφεταμίνης κ.α.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 24χρονο Έλληνα επίσης μέλος της μίας εγκληματικής οργάνωσης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κόρινθος: Εξαρθρώθηκαν δύο οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά - Δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή μέχρι το Λουτράκι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator