Κυβερνητικός αξιωματούχος διαψεύδει τον ίδιον τον πρωθυπουργό

0Θυμάστε όλοι την συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός στο Reuters, εκεί που φωτογραφήθηκε σαν... αστέρας του κινηματογράφου. Εκεί λοιπόν είπε πολλά και για την οικονομία. Ερωτώμενος για την πορεία της και αν υπάρχουν περιθώρια να βγούμε από την ύφεση ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι τα έσοδα της κυβέρνησης και οι εισροές από τον τουρισμό είναι ισχυρά και ότι η Ελλάδα μπορεί να καταγράψει ανάπτυξη της τάξης του 0,2% έως 0,4% φέτος, πολύ παραπάνω από την πρόβλεψη της Eurostat, που προέβλεψε συρρίκνωση κατά 0,3%.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει ή να ξεπεράσει την πρόβλεψη της Eurostat για ανάπτυξη 2,7% για το 2017, σημείωσε ότι, έως τώρα, έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις για το 2016 και ότι περιμένει «το ίδιο» για το 2017. Ωστόσο, είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα μηνύματα που έχουν σταλεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές και εάν θα υπάρξει επιστροφή ξένων επενδύσεων ή όχι.

Προσέξτε. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός προβλέπει ότι φέτος μπορεί να έχουμε ανάπτυξη 0,2% έως 0,4% και να διαψεύσει η Ελλάδα τις Κασσάνδρες.

Σήμερα λοιπόν, στο ίδιο πρακτορείο, το Reuters, ανώτατος αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, προφανώς κάποιος υπουργός, δίνει στοιχεία για το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τη Δευτέρα. Και λέει μεταξύ άλλων: «Ανάπτυξη 2,7% θα προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017, το οποίο κατατίθεται την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή.

Επίσης, συρρίκνωση της οικονομίας 0,3% φέτος προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού».

Είναι φοβερό. Κυβερνητικός αξιωματούχος διαψεύδει τον ίδιον τον πρωθυπουργό. Αλλά διαψεύδει και όλο το success story που στήνουν για να μας πουν πόσο καλά πάει η οικονομία. Αποφασίστε κ. Τσίπρα. Θα έχουμε ύφεση ή θα έχουμε ανάπτυξη; Έλεος με το ψέμα και την κοροϊδία.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 04, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κυβερνητικός αξιωματούχος διαψεύδει τον ίδιον τον πρωθυπουργό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator