Όταν η «πολιτική ευθύνη» ψέκασε και το φιλότιμο

0



Έξαλλος έγινε σύμφωνα με τις διαρροές του Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας εξαιτίας της απόφασης ρίψης χημικών στους συνταξιούχους που διαδήλωναν έξω από τη Βουλή. Ήταν τόσο εκνευρισμένος δε που η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα αρκούσε για να τον... εξευμενίσει.

Γράφει ο Δημήτρης Καναβαράκης

Δεν μιλάμε για ένα ατόπημα ρουτίνας στη δουλειά, αλλά πιθανότατα για τη χαριστική βολή στην αποξήλωση του ιδεολογικού λάβαρου με το οποίο ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια Αριστερή κυβέρνηση κατάντησε να ψεκάζει ηλικιωμένους ανθρώπους που είχαν πιστέψει ότι η ελπίδα... ερχόταν και μαζί της το τέλος στις περικοπές των συντάξεων. Μια κυβέρνηση που όταν ορκίστηκε για πρώτη φορά ευαγγελιζόταν την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων πέριξ της Βουλής, ακόμα-ακόμα και των κιγκλιδωμάτων ασφαλείας μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, «όπως έστρωσε κοιμάται», αυτό το έχουμε καταλάβει καιρό τώρα. Τη Δευτέρα, απλώς διαγράφηκε και η έσχατη διαχωριστική γραμμή που υποτίθεται ότι ξεχώριζε τους μνημονιακούς με τους πάλαι ποτέ αντιμνημονιακούς: με την κατάρριψη και του τελευταίου taboo της «πρώτης φοράς Αριστερά», αυτό της μη βίαιης καταστολής διαδηλώσεων.

Ε, και; Ακούσατε εσείς καμία συγνώμη; Είδατε μήπως καμία παραίτηση; Το κυβερνητικό φιλότιμο και η επικοινωνιακή προσπάθεια να εμφανιστεί «ζωντανό» αυτό το taboo εξαντλήθηκαν στα «νεύρα του πρωθυπουργού». Τα οποία, μεταξύ μας, πείθουν μόνο όσους... θέλουν να πειστούν. Είναι εδώ και λίγα χρόνια που εφευρέθηκε το τρικ της «πολιτικής ευθύνης» για να εξαγνίζει τις αμαρτίες των κυβερνώντων. Ανακαλύφθηκε για να «αποσιωπήσει» την πραγματική ευθύνη και τη μη ανάληψη τέτοιας.

Ήδη ξεκίνησε άλλωστε η προσπάθεια μετακύλησης ευθυνών σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. – ο επικεφαλής των μέτρων στην Ηρώδου Αττικού, αλλά και οι δύο αστυνομικοί που έριξαν χημικά κλήθηκαν να λογοδοτήσουν, καθώς διατάχθηκε διοικητική εξέταση (η οποία ενδέχεται να συνοδευτεί από ΕΔΕ).

Η «επαγγελματική» δήλωση του κ. Τόσκα προδιέγραψε τα επόμενα βήματα. Αν κριθεί επιβεβλημένο για λόγους θεαθήναι, ο υπουργός έχει υπογράψει την πολιτική «καταδίκη» του ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού. Και το κρυφτούλι θα συνεχιστεί επί των ημερών του διαδόχου του. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που μετά παρρησίας διαβεβαίωνε στα μικρόφωνα ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή συντάξεων – οι πραγματικοί δηλαδή υπεύθυνοι των χθεσινών επεισοδίων, θα εξακολουθήσουν να παριστάνουν τους άμοιρους ευθυνών.

Ενίοτε βέβαια τα «νεύρα του λαού» αποδεικνύονται πιο ισχυρά από τα νεύρα του πρωθυπουργού...
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 06, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όταν η «πολιτική ευθύνη» ψέκασε και το φιλότιμο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator