Το… αλάθητο του Παππά

0



Ένα εκπληκτικό σήριαλ θα ξεκινήσει να προβάλλεται και στην Ελλάδα με τίτλο «Ο νέος Πάπας» και πρωταγωνιστή τον Τζουντ Λο. Αφορά όπως αντιλαμβάνεστε έναν νέο, αντισυμβατικό Πάπα που «εισβάλλει» στα άδυτα του Βατικανού. Δολοπλοκίες, ίντριγκες, πάθη και πολύ σνομπισμό και ματαιοδοξία.

Είναι όλα τα χαρακτηριστικά που έχει και εδώ στη χώρα μας όχι ο Τσίπρας αλλά ο… Παππάς. Σαν τον νέο Πάπα και ο νέος… Παππάς συμπεριφέρεται με ύφος μάγκικο, ειρωνικό χαμόγελο, ατάκες εξυπνακίστικες και έχει φανερώσει ένα σκοτεινό πρόσωπο που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί σε μια… αριστερή κυβέρνηση. Ο… νέος Παππάς της Ελλάδας αποκαλύφθηκε χθες για μερικές ώρες στην Εξεταστική στη Βουλή. Εκεί όπου έδειξε πράγματι ποιος είναι και τι καινούργιο φέρνει στην πολιτική ζωή του τόπου. Κάλυψε πλήρως τον φίλο... του τον Καλογρίτσα και με απόλυτα κυνικό τρόπο είπε ξεκάθαρα ότι στην αρχή είχε τα λεφτά, μετά του έδωσε κάποιος τα οικόπεδα – βοσκοτόπια κι αφού έκρινε έτσι η επιτροπή για το πόθεν έσχες καλώς. Δεν έγινε και τίποτε αν το κολλητήρι του ο Κρέτσος έβαλε την υπογραφή του για να περάσει στην τελική φάση ο κουμπάρος των υπουργών. Ο δε Παππάς θεώρησε φυσιολογικό το γεγονός ότι στο τέλος αποπέμφθηκε όταν αποκαλύφθηκαν σημεία και τέρατα για την «περιουσία» που διαθέτει ο εργολάβος. Ούτε υπάρχει κανένα πρόβλημα για τον Πάπα… Παππά αν γίνονται κατατμήσεις έργων προς όφελός του, ούτε αν η ΣΥΡΙΖΑ bank σχεδίαζε να του δώσει δάνεια για να αποκτήσει κανάλι.

Ουδέν μεμπτόν βεβαίως και για τον έτερο ευνοούμενό του, τον προσφάτως συλληφθέντα εφοπλιστή και καναλάρχη Καραγιώργη, ασχέτως αν βοά ο τόπος ότι ο Πάπας… Παππάς τον έχει ευνοήσει γιατί είναι κολλητός με την εξουσία ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που είδαμε στην Βουλή από τον κ. Παππά είναι έναν ψύχραιμο κι έξυπνο άνθρωπο που ακριβώς επειδή γνωρίζει ότι παίζει σκοτεινό ρόλο τον παίζει και καλά. Θα έρθει βεβαίως και η ώρα του. Ο κ. Βορίδης ήταν σαφής για τις ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν. Για να δούμε αν η ΝΔ θα κρατήσει μια φορά την υπόσχεσή της και θα στείλει τον Παππά και τους παπατζήδες τους στο εδώλιο;

Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών είναι τεράστιο σκάνδαλο που κρύβεται πίσω από τα έσοδα που εισέπραξε ή θα εισπράξει το δημόσιο από τους νέους καναλάρχες. Αυτό «πουλάνε» για δημιουργία εντυπώσεων κι όχι όλες τις χαριστικές ρυθμίσεις που σχεδιάζουν. Όπως π.χ. να κόψουν τις διαφημίσεις από την ΕΡΤ για να τις παίρνουν τα ιδιωτικά κανάλια, ασχέτως αν τα 5-6 εκατ. ευρώ έσοδα του κρατικού καναλιού θα τα πληρώσουμε από την τσέπη μας.

Το άλλο κόλπο είναι να κόψει τη διαφήμιση από τα κανάλια που λέει ότι δεν έχουν άδεια, γι’ αυτό και φτιάχνει την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Έτσι θα τους αναγκάσει να κλείσουν προκειμένου να μείνουν μόνοι τους με τα 200 εκατ. της πίτας και την πολιτική επιρροή ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης. Αν δεν γινόταν χαμός και ο Καλογρίτσας, έλα όμως που τους είχαν πάρει από νωρίς χαμπάρι.

Οι φήμες λένε ότι οι σχέσεις του Ν. Παππά με τον πρωθυπουργό βρίσκονται στο ναδίρ. Ο Τσίπρας έχει αντιληφθεί ότι η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες του έκανε τεράστιο κακό. Αποδόμησε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, οδήγησε τον κόσμο στο να σκέφτεται «κι αυτοί είναι ίδιοι», δημιούργησε την αίσθηση ότι στήνεται μια νέα διαπλοκή και ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει».

Η τροπή που πήρε η υπόθεση ακύρωσε και τις όποιες αγαθές προθέσεις υπήρχαν για εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου. Κι όλα αυτά τα αρνητικά χρεώνονται στον κ. Παππά, τον εμπνευστή της ανόητης διαδικασίας η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά του σκανδάλου.

Κλονίστηκε έτσι το… αλάθητο του Παππά και τώρα τον περιμένουν δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι σιγά – σιγά θα απομονώνεται από τους συντρόφους του και θα μείνει με ορισμένους οσφυοκάμπτες που τον προσκυνούν μέρα – νύχτα. Το δεύτερο είναι η αναζήτηση πολιτικών και γιατί όχι ποινικών ευθυνών όταν θα έρθει η ώρα.

Ο κ. Παππάς είναι απότοκο της κρίσης που περνά η Ελλάδα. Αυτήν που εκμεταλλεύτηκε η Αριστερά για να επιβληθεί. Αυτήν που εκμεταλλεύτηκαν ουτιδανοί για να αποκτήσουν εξουσία. Οι τελευταίοι έσονται πρώτοι, αλλά κάποτε έρχεται και γι’ αυτούς η ώρα της κρίσης. Ο κ. Παππάς σίγουρα δεν θα έχει καλό τέλος.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 21, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το… αλάθητο του Παππά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator