Εορτασμός Ημέρας Πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο με διάπλου της Διώρυγας του Ισθμού

0


Ένα πρωτοπόρο εγχείρημα προσφοράς που «γεννήθηκε» το 2004 και συνεχώς γιγαντώνει!


Στις 23 Οκτωβρίου 2016, στo πλαίσιo του εορτασμού της Ημέρας Πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο, πραγματοποιήθηκε από την Καλλιτεχνική Ομάδα «Μεταμόρφωση» και την Ανώνυμο Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου, ο τουριστικός διάπλους του Ισθμού. Αποδέκτες της προσφοράς ήταν οι νικητές από το θεατρόφιλο κοινό της παράστασης «Μεταμορφώσεις» του Αντώνη Σπίνουλα, παράσταση η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Αθήνα τη φετινή σεζόν και είχε ως Μέγα Χορηγό την Ανώνυμο Εταιρία της Διώρυγος Κορίνθου.

Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο εγχείρημα Προσφοράς, ύψιστης πολιτιστικής αξίας και ψυχικής ανάτασης που «γεννήθηκε» το 2004 και 12 χρόνια μετά έχει πραγματικά γιγαντωθεί. Το αποδεικνύουν όσοι και φέτος τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή –εκδήλωση και οι οποίοι, μεταξύ άλλων ήταν: Η Πρέσβειρα Καλής θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση του AIDS (UNAIDS) κ. Μέρω Κεκεσίογλου, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κ. Παναγιώτης Φιλντίσης, η εμπνεύστρια και δημιουργός της γιορτής της Νερατζιάς του Εξωραϊστικού Συλλόγου «ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ» κ. Ζωή Καραπαναγιώτη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Άγγελος Παππαγγελόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σικυωνίων κ. Χρήστος Ζαχαριάς, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γυναικών Μουλκίου και Εκκλησιαστικού Συλλόγου Πασίου, ο Πρόεδρος της «ΣΙΚΥΩΝ ΩΔΗ» κ. Τάσος Παπαγεωργίου, η σκηνοθέτης κ. Μαρία Τσαρούχα.

Η Rap Media, επέλεξε να στηρίξει την εκδήλωση ως χορηγός επικοινωνίας, ενώνοντας τις δυνάμεις της στην υλοποίηση του μεγάλου στόχου, την καθιέρωση της Ημέρας αλλά και την πραγμάτωση όλων όσων πρεσβεύει, στην καθημερινότητά μας. Σύσσωμη δε έδωσε το παρόν στον τουριστικό διάπλου με τον εμπνευστή της κ. Δημήτρη Ραψωματιώτη, την Υπεύθυνη Επικοινωνίας κ. Τζένη Σουκαρά, την Υπεύθυνη Οργάνωσης κ. Ιοκάστη Θεοχάρη, τη δημοσιογράφο κ. Χριστίνα Τσιορωτά και τον Εικονολήπτη κ. Σωτήρη Ζησίδη, καταγράφοντας και τον διάπλου της Διώρυγας αλλά και όλα όσα είχαν να πουν τόσο η κ. Ντίνα Γιαμπουράνη που εμπνεύστηκε τον εορτασμό της Ημέρας, όσο και οι υποστηρικτές της ιδέας αυτής! Ιδιαίτερη αξία έχουν τα όσα δήλωσε η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών κ. Μέρω Κεκεσίογλου: « Πραγματικά είμαι ευγνώμων στην κ. Ντίνα Γιαμπουράνη, η οποία αγκάλιασε αυτήν την ιδέα της αλληλεγγύης και της αγάπης. Αυτή την ιδέα προσπαθώ έως τα τέλη του έτους να περάσει και από τα Ηνωμένα Έθνη, για να μπορέσουμε να στείλουμε το μήνυμα πως «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ευτυχεί μόνος του!»

Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε η εκπρόσωπος της εταιρίας Διώρυγος Κορίνθου κ. Θεοδώρα Φιλάνδρα, τονίζοντας τη δυναμική που έχει η Ημέρα αυτή σε οικουμενικό επίπεδο και αποστέλλοντας το μήνυμα της Διώρυγας: «Ενώνουμε κόσμους, θάλασσες και κυρίως ανθρώπους με σεβασμό». Ο χαιρετισμός της κ. Φιλάνδρα έκλεισε με τη δήλωση που το 2011 είχε κάνει, στην 1η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας για την καθιέρωση της Ημέρας στο Δήμο Κορινθίων, που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σικυωνίων μεταξύ του νυν Δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού, του Προξενείου της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα και της Οργάνωσης «Ελληνική Δράση Αφρικής», η κυρία Κατερίνα Γιαμπουράνη: «Ο πιο φτωχός μπορεί να προσφέρει μια σταγόνα από το νερό του, ο πιο πλούσιος μια σταγόνα από το πιο καλό κρασί του. Ο καθένας με τον τρόπο του, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, Λέμε Όχι στην Ασέβεια, Λέμε Ναι στην ισορροπία της κοινωνίας, Λέμε Ναι στην καθιέρωση μιας καινούργιας Ημέρας που θα μας κάνει όλους μια αγκαλιά. Που θα μας κάνει να νιώσουμε ΕΝΑ στο σώμα της ανθρωπότητας, της χώρας και της μικρής τοπικής μας κοινωνίας».

Μήνυμα υποστήριξης έστειλε και η γνωστή ηθοποιός κ. Έφη Παπαθεοδώρου: «Το μήνυμα ανθρωπιάς και σεβασμού για το θαύμα που λέγεται «ΖΩΗ», σε όλες τις εκφάνσεις της στην όμορφη και μοναδική Γη μας! Μακάρι να γιορτάζουμε και να προσέχουμε αυτό το θαύμα, όχι για ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ, αλλά όλες τις ημέρες. Και η ΤΕΧΝΗ, που είναι η ευλογία της ύπαρξης, να βοηθά στην κατανόηση και στον αλληλοσεβασμό ανάμεσα στους ανθρώπους όλων των λαών. Είθε η προαιώνια ευχή - ΠΟΤΕ ΠΟΛΕΜΟΣ - να γίνει πραγματικότητα. Είναι το ελάχιστο που οφείλουν οι κοινωνίες να προσφέρουν ως σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη. Γιατί χωρίς ΕΙΡΗΝΗ, τίποτε δεν ανθίζει. Καλή επιτυχία στην θαυμάσια ιδέα και προσπάθειά σας !»
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 26, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εορτασμός Ημέρας Πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο με διάπλου της Διώρυγας του Ισθμού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator