Με τα εγκαίνια της 7ης Πανελλήνιας Έκθεσης “Κορινθία 2016” άνοιξαν οι πύλες του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου στον Ισθμό της Κορίνθου

0Με τα εγκαίνια της 7ης Πανελλήνιας Έκθεσης “Κορινθία 2016” άνοιξαν οι πύλες του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου στον Ισθμό της Κορίνθου σε 190 εκθέτες, φιλοδοξώντας να προσελκύσει το ενδιαφέρον 30.000 επισκεπτών.

Η τελετή έγινε παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιας για θέματα Βιομηχανίας Θεοδώρας Τζάκρη, του αντιπροέδρου της ΝΔ και βουλευτή Β΄Αθηνών Κωστή Χατζηδάκη, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιώργου Δέδε, του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη, των τεσσάρων βουλευτών της Κορινθίας, από το ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη, Κώστα Ψυχογιό, Γιώργο Τσόγκα και από την ΝΔ Χρίστο Δήμα, του πρώην Υπουργού Νίκου Ταγαρά, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη με τους αντιπεριφερειάρχες Πελοπίδα Καλλίρη, Κωνσταντίνα Νικολάκου, Άγγελο Παπαγγελόπουλο, Περικλή Μαντά, του δήμαρχου Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη ,του δήμαρχου Νεμέας Κώστα Καλαντζή , του πρόεδρου του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕΕ Κωνσταντίνου Μίχαλου,του πρώην βουλευτή της Ν.Δ Κώστα Κόλλια, αντιδημάρχων , πολλών περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων αστυνομικών, δικαστικών, στρατιωτικών αρχών της πυροσβεστικής, προέδρων επιμελητηρίων ,εκπροσώπων φορέων συλλόγων και του προέδρου του εργατικού κέντρου Κορίνθου Κώστα Κατεμή και πολλών επισκεπτών.Η φετινή διοργάνωση που γίνεται με την τεχνογνωσία και την εμπειρία του επιμελητηρίου Κορινθίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (HELEXPO), της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, εμπεριέχει όλα εκείνα τα χρήσιμα εργαλεία που χρειάζονται οι εκθέτες, οι επιχειρηματίες, οι ιδιώτες που αναζητούν προϊόντα και επιδιώκουν νέες αξιόπιστες συνεργασίες.

Παροχή υψηλού επιπέδου διοργάνωση, εξελιγμένες υπηρεσίες, βελτιωμένες υποδομές, ημερίδες, Ομιλίες, Παρουσίαση Καλών Πρακτικών και Πρότυπων Επιχειρηματικών Παραδειγμάτων, Παρουσίαση επιχειρηματικών ευκαιριών, χρηματοδοτήσεων και προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αλλά και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογευσίας που προάγουν την τοπική κουζίνα και κρασί αποσκοπούν στο να συμβάλουν στη στήριξη και την προβολή των επιχειρήσεων

Η είσοδος είναι ελεύθερη! Το ωράριο λειτουργίας Τετάρτη – Δευτέρα: 17:30 – 22:00, Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 22:00

Πληροφορίες στο

Site : http://www.korinthianexhibition.gr/

Facebook page : https://www.facebook.com/korinthianexhibition/

Facebook event : https://www.facebook.com/events/812150915593994/

YouTube Spot : https://www.youtube.com/watch?v=VfGKncZtLmA

Πρόγραμμα Έκθεσης : http://www.korinthianexhibition.gr/component/k2/item/118-program-2016


Βασίλης Νανόπουλος 5.10.2016 ομιλία στα εγκαίνια της έκθεσης:
Κυρίες και κύριοι ,

Σας καλωσορίζω στην 7η Πανελλήνια Έκθεση Κορινθία 2016.

Την έκθεση που έχει στόχο την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας .

Την έκθεση που αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα. Την έκθεση των 190 εκθετών φέτος που ήρθαν από κάθε γωνιά της χώρας, πιστοποιώντας τον πετυχημένο θεσμό, ο οποίος διοργανώνεται για έβδομη φορά .

Η έκθεση μας δεν είναι κλαδική ,περιλαμβάνει επιχειρήσεις από πολλές κατηγορίες της αγοράς και αυτό είναι το χαρακτηριστικό που την κάνει να διαφέρει από άλλες αντίστοιχες . Εδώ θα δείτε εταιρίες μεταποίησης και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων , εταιρίες του χώρου των κατασκευών ,του αθλητικού τουρισμού κλπ.

Εμείς στο Επιμελητήριο , στηρίζουμε ποιοτικά ,επώνυμα, ελληνικά προϊόντα και επιχειρήσεις .

Στηρίζουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα .

Οι εκθέτες μας τους οποίους ευχαριστώ για τη συμμετοχή τους, είναι δυναμικές επιχειρήσεις στον κλάδο τους που στοχεύουν την ανάπτυξη και την αναβάθμιση τους .

Οι επιχειρήσεις στην έκθεση μας δίνουν ελπίδα για το μέλλον και παράδειγμα για μίμηση. Αγωνίζονται και καταγράφουν επιτυχίες μέσα στην θύελλα της οικονομικής κρίσης .

Προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες, αλλάζουν γρήγορα ,καινοτομούν και βελτιώνονται .

Χρειάζονται όμως και στήριξη από την πολιτεία.

Όλοι γνωρίζουμε τις υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές, αλλά χωρίς ισχυρή ιδιωτική οικονομία και επιχειρήσεις ούτε το δημόσιο θα έχει έσοδα για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις , ούτε οι δανειστές θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους .

Οι επιχειρηματίες δεν ζητούν χάρες από το κράτος .

Είμαστε ευχαριστημένοι από τη σημερινή κατάσταση ? προφανώς όχι .

Η Ελλάδα διανύει την όγδοη χρονιά βαθιάς ύφεσης.

Την οποία παρατεταμένη ύφεση, επιδεινώνουν τα μέτρα λιτότητας και η καθυστέρηση των απολύτως απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός , έχει πλήξει τις ΜΜΕ σοβαρά και σε μεγαλύτερο βαθμό από τις μεγάλες επιχειρήσεις.

80.000 περίπου επιχειρήσεις έκαναν αλλαγή έδρας στη Βουλγαρία , 250.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν εκεί από ελληνικές επιχειρήσεις . Πολλές ακόμα επιχειρήσεις στην Ελλάδα δυσκολεύονται να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους . Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ασφαλισμένοι στον OAEE το 2010 ήταν 829.000 ενώ το 2015 μειωθήκαν κατά 16 % σε 712.000 .

Ο αριθμός των εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στη χώρα, το 2011 ήταν 2 150 438 και το 2016 μειώθηκε σε 1.673.732 , τετρακόσιες εβδομήντα έξι χιλιάδες συμπατριώτες μας έχασαν τη δουλειά τους με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή τους και την οικογένεια τους .

Κατηγορούν πολλοί -άδικα - τους επιχειρηματίες και τους εκπροσώπους τους προέδρους των επιμελητηρίων , ότι εκπροσωπούν το κεφάλαιο και είναι αντίπαλοι με τους εργαζόμενους .

Εγώ θεωρώ ότι οι εργαζόμενοι είναι ο πολυτιμότερος πόρος μιας επιχείρησης και για αυτό στην έκθεση θα δείτε και περίπτερα κατάρτισης εργαζομένων και ανέργων και ιδιαίτερη αναφορά στις παράλληλες εκδηλώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό .

Ο εργαζόμενος είναι η καρδιά της επιχείρησης και όπως όλοι ξέρουμε χωρίς καρδιά δεν υπάρχει ζωή.

Επιτρέψτε μου πολύ συνοπτικά να επαναλάβω μερικά από τα πάγια αιτήματα των επιχειρήσεων .

Την εφαρμογή μιας μακροχρόνιας πολιτικής στήριξης της επιχειρηματικότητας θέλουν οι επιχειρήσεις . Οι μικρές επιχειρήσεις ζητούν ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού.

Θέλουν ίδια μεταχείριση από το κράτος με εκείνη των άλλων κρατών της ΕΕ που μας ανταγωνίζονται.

Θέλουν σύγχρονες διατάξεις σχετικά με το εταιρικό δίκαιο, τη σύσταση και το κλείσιμο μιας επιχείρησης.

Θέλουν απλούστερες διαδικασίες αδειοδότησης , μείωση στη φορολογία και γρήγορη απορρόφηση των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ.

Θέλουν σταθεροποίηση του φορολογικού πλαισίου ώστε να υπάρξει ασφάλεια για τις επενδύσεις και μείωση του φορολογικού βάρους των ΜμΕ, συμπεριλαμβανόμενου και των συντελεστών ΦΠΑ, των ειδικών φόρων κατανάλωσης, των φόρων πολυτελείας, και των δημοτικών τελών.

Θέλουν ολοκλήρωση χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, ώστε να αρθούν εμπόδια από την ασάφεια του καθεστώτος χρήσεων γης σε πολλές περιοχές της χώρας.34

Στήριξη δομών σύνδεσης των μικρών επιχειρήσεων με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και γρήγορη υλοποίηση του ΣΕΣ του νέου ΕΣΠΑ.

Χρειάζεται άμεσα, ταχύτατα να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις και να αλλάξει η πολιτική σε αναπτυξιακή , προτού εξαντληθούν πλήρως όσες επιχειρήσεις ακόμα αντέχουν. Η βαθιά οικονομική κρίση απαιτεί την άμεση ενεργοποίηση όλων μας, προκειμένου να την ξεπεράσουμε με τις λιγότερες απώλειες.

O νομός Κορινθίας ΠΑΣΧΕΙ σε βασικές υποδομές. Υποδομές οι οποίες θα δώσουν τεράστια ώθηση σε τομείς όπως ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή . Αναφέρομαι σε προβλήματα στην ύδρευση, αποχέτευση, διαχείριση απορριμμάτων, φράγμα Ασωπού, αξιοποίηση αγωγού φυσικού αερίου και της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου, δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων κλπ , τα οποία παραμένουν ακόμα άλυτα.

Και μια τελευταία πρόταση προς την κυβέρνηση που δεν στοιχίζει ούτε ένα ευρώ αλλά βοηθά σημαντικά τις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος επένδυσης τους .

Αναφέρομαι στο αίτημα του Επιμελητηρίου Κορινθίας προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για την υποβάθμιση του οδικού δικτύου που λειτουργικά έχει γίνει αλλά διοικητικά παραμένει απαράλλακτο για τη Νέα Εθνική οδό και τη παλαιά Εθνική οδό .

Με απλά λογία αν αλλάξει ο χαρακτηρισμός της ΝΕΟ και της ΠΕΟ θα μπορούν να χτισθούν νέες επιχειρήσεις , αποθήκες και καταστήματα χωρίς πολυδάπανες κυκλοφοριακές συνδέσεις και μεγάλες αποστάσεις από τον άξονα του δρόμου. Η αξία των ιδιοκτησιών που εφάπτονται των παραπάνω οδών θα αυξηθεί σημαντικά.

Ευχαριστώ θερμά το υπουργείο Εθνικής άμυνας, το υπουργείο τουρισμού, τον ΕΟΤ , την περιφέρεια Πελοποννήσου, το δήμο Λουτρακίου Περαχώρας αγίων Θεοδώρων , την ΔΕΘ-HELLEXPO για την αμέριστη υποστήριξη που μας έδωσαν στην διοργάνωση της έκθεσης αυτής , τους χορηγούς μας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που μας πρόβαλλαν κατάλληλα.

Ευχαριστώ επίσης τους συνεργάτες μου στο Επιμελητήριο Κορινθίας και ιδιαιτέρως τον αντιπρόεδρο Σωτήρη Κουκουλάκη και το διευθυντή της αναπτυξιακής Σωτήρη Κοροβήλο, που εργάστηκαν όπως έπρεπε για να έχουμε το επιτυχημένο αποτέλεσμα που θα δείτε στην έκθεση μας.

Τέλος ευχαριστώ και όλους εσάς που τιμάτε με την παρουσία σας την έκθεση μας και στηρίζετε έμπρακτα την Πανελλήνια Έκθεση Κορινθία 2016.

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Είμαστε εδώ σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για να πετύχουμε.

Όλοι μαζί . Θα τα καταφέρουμε.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 06, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Με τα εγκαίνια της 7ης Πανελλήνιας Έκθεσης “Κορινθία 2016” άνοιξαν οι πύλες του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου στον Ισθμό της Κορίνθου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator