«Τρανταχτά» ονόματα του επιχειρηματικού χώρου στη νέα λίστα με 475 μεγαλοκαταθέτες που εστάλη από τη Β. Ρηνανία

0



Πριν από 10 μέρες έφθασε στην υπηρεσία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών, ηλεκτρονικά και με ειδικό κρυπτογραφημένο σύστημα, η νέα λίστα με τους 475 Έλληνες καταθέτες εξωτερικού από την αντίστοιχη υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου της Ρηνανίας Βεστφαλίας.
Πρόκειται για τη λίστα, την ύπαρξη της οποίας ανακοίνωσε χθες πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Η λίστα, αμέσως μετά την παραλαβή της, εστάλη στους οικονομικούς εισαγγελείς για να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου. Αυτή αφορά λογαριασμούς καταθέσεων του 2010 σε τράπεζα της κεντρικής Ευρώπης, ενώ, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, περιλαμβάνει «ηχηρά» ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου.

Στο επιτελείο του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη θεωρούν ότι το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτει πλέον η χώρα και αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών με άλλες χώρες για την πάταξη της φοροδιαφυγής είναι πολύ ισχυρό και αποδίδει ήδη καρπούς.

Η νέα λίστα, άλλωστε, είναι το αποτέλεσμα των επαφών που, μαζί με τον γενικό γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργο Βασιλειάδη, είχε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών όλο το τελευταίο διάστημα με τον υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου της Ρηνανίας Βεστφαλίας Βάλτερ Μπόργιανς. Συνεργασία που εκφράστηκε και με αποστολή ελεγκτών του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών στο γερμανικό κρατίδιο για περαιτέρω εκπαίδευση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Τα επόμενα βήματα του υπουργείου Οικονομικών σε ότι αφορά τη λίστα των 475 Ελλήνων καταθετών του εξωτερικού είναι τα ακόλουθα:

– Σε πρώτη φάση, θα γίνει διασταύρωση με τις άλλες λίστες καταθετών του εξωτερικού που έχουν στην κατοχή τους οι ελληνικές Αρχές.

– Σε δεύτερη φάση, θα ξεκινήσει η διασταύρωση των εισοδημάτων, τα οποία οι συγκεκριμένοι καταθέτες έχουν δηλώσει στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια με το ύψος των καταθέσεων που υπάρχουν στους λογαριασμούς τους.

– Εκτιμάται ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τους ελέγχους που θα γίνουν θα είναι διαθέσιμα στον επόμενο 1-1,5 μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Τρανταχτά» ονόματα του επιχειρηματικού χώρου στη νέα λίστα με 475 μεγαλοκαταθέτες που εστάλη από τη Β. Ρηνανία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator