Ρώσος είναι ο ανάπηρος πολέμου που έγινε «διάσημος» στο διαδίκτυο ως Έλληνας πολεμιστής του '40;;;

0


Πόσο Έλληνας είναι ο ανάπηρος πολέμου που έγινε «διάσημος» στο διαδίκτυο ως πολεμιστής του 40. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πολέμησε ποτέ στα βουνά της Ηπείρου


Κυριάρχησε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο ελληνικό διαδίκτυο η φωτογραφία του ηλικιωμένου με τα παράσημα που κέρδισε στα πεδία των μαχών. Η φωτογραφία είναι αναμφισβήτητα συγκινητική αλλά δεν σχετίζεται καθόλου με τα βουνά της Ηπείρου, αλλά αντιθέτως με το Ανατολικό μέτωπο.

Ο παρασημοφορημένος ηλικιωμένος έδωσε σκληρές μάχες κατά του φασισμού, αλλά όχι στην Ελλάδα. Πολέμησε στα πεδία μαχών της τότε Σοβιετικής Ένωσης, όταν ο Χίτλερ εξαπέλυσε την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα (Unternehmen Barbarossa στα γερμανικά) με σκοπό την παγκόσμια κυριαρχία. Η Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου του 1941 και διήρκεσε έως τις 7 Ιανουαρίου 1942, όταν τα γερμανικά στρατεύματα εγκλωβίστηκαν από τον ρωσικό χειμώνα.

Τρία εκατομμύρια Γερμανοί στρατιώτες δεν γύρισαν ποτέ στα σπίτια τους. Η κολοσσιαίων διαστάσεων εισβολή που είχε σχεδιάσει ο Αδόλφος Χίλτερ απέτυχε και οδήγησε στο τέλος του.

Στην Ελλάδα η συνηθισμένη τακτική του copy paste στο διαδίκτυο έριξε στην παγίδα της παραπληροφόρησης πολλούς. Η ανάρτηση που έχει αναπαραχθεί σε μεγάλη έκταση κυρίως στα social media με τίτλο «ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ» εμφάνισε τον ρώσο βετεράνο από Ζαρίνσκ ως πολεμιστή στο έπος του 40.
Προφανώς ο Ρώσος ανάπηρος πολέμου τυγχάνει σεβασμού και τιμής που πολέμησε τον στρατό του Χίτλερ, αλλά δεν είπε ποτέ ΟΧΙ στους Ιταλούς εισβολείς και επομένως δεν σχετίζεται με την 28η Οκτωβρίου 1940.
Ο ανάπηρος πολέμου ήταν Ρώσος. Φωτογραφήθηκε το 2015 σε εκδηλώσεις μνήμης στην πατρίδα του και έγινε «διάσημος» το 2016 στην Ελλάδα.

Είναι δυστυχώς τραγικό πώς γράφονται και διαμορφώνονται ορισμένα άρθρα με δήθεν ιστορικό περιεχόμενο και ανακυκλώνονται στο διαδίκτυο. Οι συγγραφείς τους, ίσως και από επιπολαιότητα, επενδύουν στην συναισθηματική φόρτιση και την καλοπροαίρετη διάθεση των αναγνωστών που έχουν την τάση να κοινοποιούν στους φίλους τους αναρτήσεις με θετικό περιεχόμενο. Προφανώς τους εξαπατούν αλλά πιστεύουν ότι αύριο «το αμάρτημα» θα ξεχαστεί και ίσως ποτέ δεν αποκαλυφθεί.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 29, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ρώσος είναι ο ανάπηρος πολέμου που έγινε «διάσημος» στο διαδίκτυο ως Έλληνας πολεμιστής του '40;;;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator