Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος: 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

0



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος γεννήθηκε στις 29/10/1952 στο Νέο Ψυχικό, στην Αθήνα. Είναι Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Στη συνέχεια παρακολούθησε ως μεταπτυχιακά μαθήματα χριστιανική Φιλοσοφία και παιδαγωγικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. (Master).

15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006, ΙΕΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΘΗΝΩΝ. Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ,ΣΙΚΥΩΝΟΣ, ΖΕΜΕΝΟΥ, ΤΑΡΣΟΥ & ΠΟΛΥΦΕΓΓΟΥΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ κυρός ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Εκάρη Μοναχός το 1970 και Χειροτονήθηκε διάκονος το 1974 και πρεσβύτερος - Αρχιμανδρίτης το 1979. Διακόνησε στη μητρόπολη Χαλκίδος ιεροκήρυκας το 1977, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος το 1978 και πρωτοσύγκελλος το 1990.
Διετέλεσε αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος το 2002 και ως αρχιγραμματέας στην Ιερά Σύνοδο της εκκλησίας της Ελλάδος το 2006. 
Διετέλεσε υπεύθυνος των κατηχητικών σχολείων στην Χαλκίδα. 
Επίσης υπηρέτησε ως διευθυντής στο οικοτροφείο της μητρόπολης της Χαλκίδος. 
Συνέβαλε στην δημιουργία πνευματικών κέντρων, καθώς και κατασκηνώσεων, στη μητρόπολη Χαλκίδος. 
Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του Δ.Σ. στο «Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών» νομού Ευβοίας. Χειροτονήθηκε μητροπολίτης Κορίνθου στις 15 Οκτωβρίου 2006. 
Στην Κορινθία το έργο του είναι μακρύ με οργάνωση συσσιτίων σε απόρους και άλλων φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, της οργάνωση των κατηχητικών, τις διαλέξεις και τις ομιλίες στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. 
Επίσης, έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος: 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator