Έλληνες φοιτητές κατασκευάζουν το πρώτο αγωνιστικό Moto GP-3 στην Κοζάνη

0Φοιτητές του Πολυτεχνείου της Κοζάνης έφτιαξαν το πρώτο αγωνιστικό δίκυκλο που μεγάλο μέρος του έχει φτιαχτεί από ελληνικά χέρια. Οι 11 νέοι και νέες που αποτελεί την ομάδα Tyφoon Motoracing UoWM, εδώ και καιρό ετοίμαζε τη 250 κυβικών μοτοσυκλέτα στα εργαστήρια του τμήματος.

Σκοπός του δημιουργήματός τους είναι να συμμετάσχει σε δύο εβδομάδες στον διεθνή διαγωνισμό «MotoStudent» στην πίστα της Αραγονίας στην Ισπανία. Στον διαγωνισμό θα λάβουν μέρος 35 ομάδες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, κάποιες εκ των ποίων έχουν μεγάλη εμπειρία από συμμετοχές σε προηγούμενες διοργανώσεις, ενώ διαθέτουν ισχυρή παράδοση στη βιομηχανική παραγωγή διθέσιων. Οι διοργανωτές διέθεσαν σε όλους τους διαγωνιζόμενους τον κινητήρα, τις ρόδες και τις ζάντες και η ομάδα Tyφoon Motoracing σχεδίασε και κατασκεύασε όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα της μηχανής από το μηδέν.
Η τρισδιάστατη εκτύπωση του πλαισίου της μηχανής χρειάστηκε 1000 ώρες με τη μέθοδο της ταχείας πρωτοτυποποίησης, ενώ και κάποια από τα μέρη της μηχανής κατασκευάστηκαν με τον ίδιο τρόπο.
Το εγχείρημα της ομάδας στήριξαν πολλές ελληνικές επιχειρήσεις βοηθώντας στην κατασκευή ή προσφέροντας δωρεάν υλικά ανέφερε ο πρόεδρος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών καθηγητής Γιάννης Μπακούρος.
Η ομάδα ολοκληρώνει τις τελευταίες της δοκιμές στην αγωνιστική πίστα των Σερρών με πιλότο έμπειρο μοτοσικλετιστή αγώνων, ο οποίος έχει αναλάβει να τρέξει το αγωνιστικό Moto GP-3 στην πίστα της Αραγονίας.
Η αισιοδοξία στην ομάδα για την αναμέτρηση της Αραγονίας είναι μεγάλη και όπως αναφέρει ο επιστημονικός υπεύθυνός της, επίκουρος καθηγητής Δημήτρης Γιαγκόπουλος, «η Ελλάδα μέσω ενός περιφερειακού πανεπιστημίου εισέρχεται για πρώτη φορά στη λέσχη των ισχυρών των μηχανοκίνητων κατασκευών στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Motostudent, υιοθετώντας καινοτομίες και ιδέες που ελπίζουμε ότι θα ενθουσιάσουν τους κριτές»

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 24, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έλληνες φοιτητές κατασκευάζουν το πρώτο αγωνιστικό Moto GP-3 στην Κοζάνη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator