Κορίνθιος επιχειρηματίας ανάμεσα στην 11μελή εγκληματική οργάνωση που συνελήφθη από την αστυνομία - ΒΙΝΤΕΟ

0



Ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών και μη νόμιμων μεταναστών, παράνομη οπλοκατοχή, ξέπλυμα χρήματος και πλήθος άλλα αδικήματα συνέθεταν την δράση της πολυεθνικής εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσαν οι άνδρες της Ασφαλείας Άργους, Ναυπλίου και Κορίνθου με τη σύλληψη των ένδεκα μελών της που οδηγήθηκαν εκ νέου στον εισαγγελέα Ναυπλίου λόγω της ογκώδους δικογραφίας.


Τη σπείρα, που λειτουργούσε με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους από τις αρχές Ιουλίου του 2015, αποτελούσαν έξι Αλβανοί ηλικίας 21 ως 58 χρόνων, ένας 37χρονος Ιρακινός, ένας 45χρονος Τούρκος και τρεις Έλληνες, δυο άνδρες 41 και 44 χρόνων και μια 41χρονη γυναίκα, ενώ άλλα δυο μέλη της δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα.


Όλοι συνελήφθησαν με παράλληλες επιχειρήσεις αστυνομικών σε περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου που τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, παράβαση των νόμων για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πρόκληση ναυαγίου και έκθεση σε κίνδυνο ζωής.


Οι κακοποιοί εισέβαλαν στις 18 Μαρτίου στο σπίτι μιας γυναίκας σε κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρα, την ακινητοποίησαν και άρπαξαν όσα χρήματα είχε. Το ίδιο έκαναν στο σπίτι μιας οικογένειας σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών απ' όπου στις 27 Ιουνίου άρπαξαν χρήματα, χρυσαφικά και ένα όχημα με το οποίο διέφυγαν. Παράλληλα, διακινούσαν ναρκωτικά, κυρίως κοκαΐνη, σε χρήστες της Κορινθίας και της Αττικής και χρησιμοποιούσαν τα έσοδά τους για την κάλυψη των βιοποριστικών τους αναγκών. Στο διάστημα της δράσης τους, έπαιρναν μέτρα προστασίας και χρησιμοποιούσαν προπομπούς στις μετακινήσεις τους, ενώ στις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν κινητά «φαντάσματα» και συνομιλούσαν με κώδικες.


Τον Ιούλιο του 2015, τα μέλη της σπείρας μετέφεραν από τα παράλια της Τουρκίας στην Τήλο 50 μη νόμιμους μετανάστες και σε άγνωστο χρόνο άλλους 120, τους οποίους εγκατέλειψαν στην Ψέριμο. Στις 17 Αυγούστου φέτος, παρέλαβαν με οχήματα από περιοχή της Αττικής 67 Αφγανούς, Ιρανούς, Πακιστανικούς, Ιρακινούς, Σομαλούς και Αιγύπτιους για να τους μεταφέρουν στην Ιταλία, αλλά το σκάφος στο οποίο τους επιβίβασαν από περιοχή της Μεσσηνίας έπαθε βλάβη και προσάραξε σε βραχονησίδα νότια της νήσου Σαπιέντζας, όπου οι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα και διασώθηκαν από τους λιμενικούς!


Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε σπίτια και οχήματα, βρέθηκαν ένα περίστροφο, τρία πιστόλια κρότου, τρία αεροβόλα όπλα, δύο μαχαίρια, 453 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, έξι συσκευασίες με βεγγαλικά, 85 κροτίδες, μικροποσότητα κάνναβης, ένα τρίφτης και μια ζυγαριά ακριβείας, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με έξι Ι.Χ. αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα, μια εξωλέμβια μηχανή, δύο ζευγάρια γάντια, κοσμήματα, χρυσαφικά, πλήθος κινητών και καρτών sim, 41.725 ευρώ και 6.100 Λέκε Αλβανίας, καθώς και τέσσερις συσκευές USB.



argolikeseidhseis.gr

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 24, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κορίνθιος επιχειρηματίας ανάμεσα στην 11μελή εγκληματική οργάνωση που συνελήφθη από την αστυνομία - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator