Σοκ για το Δημόσιο: Μείωση μισθών και πάγωμα προσλήψεων ζητά η τρόικα

0



Νέα σκληρή γραμμή στο Δημόσιο επιλέγουν οι Θεσμοί ζητώντας περικοπές καθώς εκτιμούν ότι έχει αυξηθεί η μισθολογική δαπάνη το τελευταίο δωδεκάμηνο. Ζητούν επίσης πάγωμα των προσλήψεων για τα επόεμνα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ν. Τσίτσα στο TheTOC.gr τα τεχνικά κλιμάκια έχουν ξεκινήσει αργά αλλά σταθερά την συζήτηση για μείωση της μισθολογικής δαπάνης καθώς διαπιστώνουν μία εκτίναξη των προσλήψεων τακτικού και έκτακτου προσωπικού.

Συγκεκριμένα οι δανειστές φαίνεται να λαμβάνουν σοβαρά υπόψην την αθρόα μονιμοποίηση έκτακτου προσωπικού μέσω της δικαιοσύνης καθώς η διοίκηση δεν έχει πλέον την υποχρέωση να ασκήσει ένσταση στις δικαστικές αποφάσεις όπως ίσχυε στο παρελθόν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μονιμοποιούνται εκατοντάδες συμβασιούχοι με δικαστικές αποφάσεις και να μην ασκείται έφεση από τους εκπροσώπους του ελληνικού κράτους. Παράλληλα οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν θέσει βέτο στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού καθώς και στην παράταση συμβάσεων.

οι διατάξεις της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών για την παράταση των συμβάσεων για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των ΟΤΑ και σε άλλους δημόσιους φορείς αποσύρθηκε μετά από αίτημα των δανειστών καθώς περιελάμβανε την παράταση συμβάσεων που θα υπογράφονταν στο… μέλλον με αποτέλεσμα να προδιαγράφουν μεγαλύτερη διάρκεια εργασίας λόγω επιμήκυνσης.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών φαίνεται να έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους και για τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο με αιχμή την παιδεία και την Υγεία.

Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί αρχικά για 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Παιδεία και κατόπιν ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά μέχρι το 2018.

Οι εταίροι έθεσαν βέτο για την πρόσληψη 5.000 εκπαιδευτικών και τα κενά καλύφθηκαν με αναπληρωτές ενώ οι υποσχέσεις Τσίπρα για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία φαίνεται ότι θα μείνουν στα χαρτιά.

imerisia.gr
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 19, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σοκ για το Δημόσιο: Μείωση μισθών και πάγωμα προσλήψεων ζητά η τρόικα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator