Σόρος διατάζει, Χίλαρι εκτελεί

0



Διέρρευσε mail που είχε στείλει το 2009 στην τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για το πώς να χειριστεί την κρίση στην Αλβανία

«Αγαπητή Χίλαρι... Μια σοβαρή κατάσταση έχει προκύψει στην Αλβανία, η οποία χρειάζεται επειγόντως προσοχή στα ανώτερα επίπεδα της κυβέρνησης των ΗΠΑ...» Πληροφορίες που ήρθαν χθες στη δημοσιότητα μεταφέρουν το περιεχόμενο ενός μηνύματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χίλαρι Κλίντον, το οποίο φέρεται ότι διέρρευσε από τον ιστότοπο Wikileaks.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα, εφόσον το περιεχόμενό του επιβεβαιωθεί, είναι σκανδαλώδες, καθώς, όπως υποστηρίζεται από την πηγή της διαρροής, προέρχεται από τον «φιλάνθρωπο» υπερασπιστή της νέας τάξης πραγμάτων Τζορτζ Σόρος και ουσιαστικά δίνει οδηγίες στην τότε υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Ομπάμα σχετικά με το πώς να διαχειριστεί την κρίση στη γειτονική μας Αλβανία.

Μετά τις εκλογές

Πρόκειται για την επομένη των αλβανικών εκλογών του 2009, όταν οι υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος αρνήθηκαν να αποδεχθούν τα αποτελέσματα, επικαλούμενοι διαφθορά και απάτη. Και ο Σαλί Μπερίσα, που είχε κερδίσει με μικρή διαφορά, τους κατηγορούσε για απόπειρα πρόκλησης εξέγερσης, τύπου Τυνησίας.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα, που εικάζεται ότι απέστειλε προσωπικά ο Σόρος, αναφέρεται: «Θα γνωρίζεις ίσως ότι μια διαδήλωση της αντιπολίτευσης στα Τίρανα την Παρασκευή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων... Η προοπτική των δεκάδων χιλιάδων ατόμων που βγαίνουν στους δρόμους δυναμιτίζει το πολιτικό περιβάλλον και είναι ανησυχητικό για την... εύθραυστη δημοκρατική διαδικασία της χώρας».

Στη συνέχεια ο Σόρος φέρεται ότι τη νουθετεί αναφέροντας: «Πιστεύω πως δύο πράγματα πρέπει να γίνουν επειγόντως. Στρέψε την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, ώστε να αποτρέψεις τον πρωθυπουργό Μπερίσα και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Εντι Ράμα από το να κάνουν περαιτέρω διαδηλώσεις. Και στείλε Ευρωπαίους διαμεσολαβητές». Το ποιοι θα είναι αυτοί περιγράφεται επίσης στο μήνυμα, που αναφέρεται στους Καρλ Μπιλντ, Μάρτι Αχτισάαρι και Μίροσλαβ Λάιτσακ, καθώς «έχουν ισχυρές διασυνδέσεις στα Βαλκάνια».

Στο Κογκρέσο η έρευνα του FBI

Το FBI παρέδωσε στις επιτροπές του Κογκρέσου έγγραφα σχετικά με την έρευνα για τη χρησιμοποίηση από τη Χίλαρι Κλίντον ιδιωτικού διακομιστή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ενόσω ήταν υπουργός Εξωτερικών, θέμα για το οποίο έχει επικριθεί έντονα από τους Ρεπουμπλικάνους, ενώ ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ είχε κάνει λόγο για «εξαιρετικά απρόσεκτη» χρήση. Εντούτοις, μόνο ένα μήνυμά της προσδιορίστηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως απόρρητο. Ανέφερε, επίσης, ότι έδωσε το «υλικό με απόρρητες και ευαίσθητες πληροφορίες, με την προσδοκία ότι δεν θα διαδοθεί ή αποκαλυφθεί χωρίς τη συνεργασία του FBI». Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον επέκρινε την παράδοση των εγγράφων, όταν πολλοί ψηφοφόροι ήδη δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία της.

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 05, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σόρος διατάζει, Χίλαρι εκτελεί"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator