Το Δημόσιο «φεσώνει» το Δημόσιο

0Στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανήλθαν στο ποσό των 90,58 δισ. ευρώ στις αρχές Αυγούστου, δηλαδή σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα από αυτά που είχαν διαμορφωθεί στο τέλος Ιουλίου (90,428 δισ. ευρώ), έχουν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι μέσα σε 30 ημέρες, στο χρονικό διάστημα από την 1η Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου 2016, τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 924.747.249 ευρώ από 89.660.758.548 ευρώ σε 90.585.505.797 ευρώ!

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών. η σημαντική αυτή αύξηση των ληξιπρόθεσμων προς το Δημόσιο εντός του Ιουλίου οφείλεται στη βεβαίωση οφειλών προς το Δημόσιο τεσσάρων μεγάλων εταιρειών στις οποίες συμμετέχει το Δημόσιο (σιδηροδρομικές μεταφορές, παραγωγή όπλων), συνολικού ύψους 390.826.103 ευρώ. Δηλαδή περίπου το 42,26% της αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο προέρχεται από τη μη πληρωμή φορολογικών χρεών από τέσσερις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς!

Βάσει εξάλλου των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του ο Ελεύθερος Τύπος οι εισπράξεις ΦΠΑ που πραγματοποίησαν τον Ιούλιο οι 118 ΔΟΥ της χώρας και τα δύο Ελεγκτικά Κέντρα υπερέβησαν το στόχο που είχε τεθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 79,6 εκατ. ευρώ ή κατά 7,7%.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 09, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το Δημόσιο «φεσώνει» το Δημόσιο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator