Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου...

0



Πάνω από ένας στους τρεις, το 36% του συνόλου, θα πληρώσει περισσότερο φόρο ακινήτων από πέρυσι. Από ένα ευρώ μέχρι και εκατοντάδες ευρώ. Προσέξτε. Σε σχέση με πέρυσι όχι σε σχέση με τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Θυμάστε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς που έλεγαν πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ότι δεν πρέπει να πάει ο κόσμος να πληρώσει την τελευταία δόση γιατί ο φόρος θα καταργηθεί;

Τώρα βγαίνουν και δηλώνουν όλο καμάρι ότι θα πάρουν 2,65 δισ. ευρώ. Δείτε τη φωτογραφία καλά. Στα δεξιά είναι ο Τσακαλώτος που διαδηλώνει κατά του ΕΝΦΙΑ. Δείτε και τι γράφει το πανό, θυμηθείτε όλα όσα μας έλεγαν, βάλτε καλά στο μυαλό σας την κοροϊδία. Πού είναι σήμερα ο Τσακαλώτος; Γιατί δε βγαίνει να διαδηλώσει;

Φόρος στα ακίνητα πρέπει να υπάρχει, αλλά όχι για όσους δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, για όσους χρωστούν στις τράπεζες για τα σπίτια τους ή για όσους τα έχουν κλειστά και δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ έσοδο. Αυτός θα ήταν ένας δίκαιος φόρος, όπως επίσης κι αν υπολογιζόταν με βάση τις πραγματικές αξίες τις αγοράς κι όχι τις αντικειμενικές που είναι ψεύτικες.

Τι έχει κάνει η κυβέρνηση της Αριστεράς για όλα αυτά; Πώς ελάφρυνε τους πολίτες. Αν δεν ήταν το ΣτΕ να μειώσει κάπως τις αξίες δεν θα γινόταν τίποτε.

Ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει ταφόπλακα για την κυβέρνηση όχι απλά και μόνο γιατί είναι ένας φόρος επί δικαίων και αδίκων αλλά και γιατί είναι η ηχηρή διάψευση των προσδοκιών όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και η αποκάλυψη του προσωπείου του Τσίπρα και της παρέας του.

Να θυμίσουμε τι έγραφε το 2014 η κομματική φυλλάδα του Τσίπρα και του Παππά, η Αυγή:

«Η κυβέρνηση Σαμαρά και η τρόικα αποδεικνύονται τρομοκράτες, στην τελευταία περίπτωση οι τρομοκράτες του ΕΝΦΙΑ.

Μετράνε μέρες. Γι' αυτό η αντίδρασή τους μπορεί να αποδειχτεί τυχοδιωκτική και βάναυση εφ' όλων των μετώπων -στην οικονομία, τη δημοκρατία και τα εθνικά θέματα».

Κι επίσης σε κύριο άρθρο τον Αύγουστο του 2014, απηχούσε τις θέσεις της Κουμουνδούρου: «Η αναγκαία αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ παραπέμπει σε μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση, βασισμένη στην κοινωνική δικαιοσύνη. Κάτι τέτοιο ισοδυναμεί, στην περίπτωση της ακίνητης περιουσίας, με καθιέρωση πραγματικών κοινωνικών αξιών, με φοροαπαλλαγή ενός μέρους της περιουσίας, με συνυπολογισμό κοινωνικών κριτηρίων, όπως το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και τα άνεργα μέλη της οικογένειας. Αλλά όλα αυτά είναι έξω από την κυβερνητική οπτική, γιατί υπερβαίνουν το μνημονιακό σχέδιο. Άλλη μια κρίσιμη απόδειξη ότι επιβάλλεται δημοκρατική ανατροπή, διότι χωρίς αυτήν θα ανακυκλώνονται η οικονομική κρίση και η κοινωνική απόγνωση».

Έτσι για να μη νομίζει το Μαξίμου ότι τρώμε όλοι σανό.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 01, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator