«Ξέσπασμα» Ζωής για Ελληνικό! «Να ελεγχθεί για κακούργημα όποιος ψηφίσει- Κάνω διάβημα στην Εισαγγελέα»

0



Πολύ… σκληρά λόγια χρησιμοποίησε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη σύμβαση στο Ελληνικό, κάνοντας λόγο για «χαριστική δικαιοπραξία» που ζημιώνει το ελληνικό Δημόσιο και το δημόσιο συμφέρον.
«Ο κ. Πιτσιόρλας, οι υπουργοί που θα υπογράψουν και όποιος σήμερα ψηφίσει “ναι” πρέπει να ελεγχθεί για κακούργημα, δεν είναι αστείο πράγμα», είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας μιλώντας στον Real FM και εξήγησε πως «όταν υπάρχουν εκτιμήσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου που αποτιμούν σε 3 δισ. ευρώ το τίμημα, των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που αποτιμούν σε 2,3 δισ. ο ένας και 1,5 δισ. ο άλλος την αξία αυτής της έκτασης και η κυβέρνηση υπογράφει για να την εκχωρήσει για 900 εκατ. σε βάθος δεκαετίας, πράγμα που σημαίνει 576 εκατ. παρούσα αξία, υπάρχει μία τερατώδης ζημιά του ελληνικού δημοσίου, η οποία είναι γνωστή».

«Εκείνοι, λοιπόν, οι οποίοι θα επιχειρήσουν απόψε να ξεπλύνουν αυτή τη δικαιοπραξία και εκείνοι, οι οποίοι προσπαθούν να αποσείσουν τις δικές του ευθύνες, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν ούτε καλή πίστη μπορούν να επικαλεστούν, ούτε φυσικά άγνοια. Είναι ξεκάθαρο ότι με νομικίστικους ελιγμούς και νομοθετικά τερτίπια προσπαθούν να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους και αυτό αυτοτελώς αποδεικνύει ότι γνωρίζουν ότι έχουν την ευθύνη αυτή», σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Παράλληλα έκανε λόγο για «μια χαριστική δικαιοπραξία, χαρίζεται ένα φιλέτο, το φιλέτο, σε έναν συγκεκριμένο επιχειρηματικό όμιλο χωρίς να πληρούται καμία προϋπόθεση, συνταγματική, νομοθετική, περιβαλλοντική και οικονομική, ουσιαστικά υπό το πρόσχημα της πίεσης των δανειστών, γιατί αυτό γίνεται με κατεπείγουσα διαδικασία και ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση μιας επόμενης δόσης και εκτίθεται το ελληνικό δημόσιο στον κίνδυνο ακύρωσης αυτής της συμφωνίας αφού ήδη εκκρεμεί διαδικασία κήρυξης της συγκεκριμένης περιοχής σε περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος από το υπουργείο Πολιτισμού».

«Όταν θα βρεθούν ενδεχομένως βουλευτές που θα ψηφίσουν «ναι», αυτοί οι βουλευτές έχουν αυτοτελή ευθύνη, όχι απλώς πολιτική και ποινική και γιατί ζημιώνουν το δημόσιο χαρίζοντας ένα φιλέτο, αλλά και γιατί εκθέτουν το δημόσιο σε πάρα πολύ πιθανή υποχρέωση αποζημίωσης του λεγομένου επενδυτή», τόνισε.

Η κα Κωνσταντοπούλου μίλησε και για υποκρισία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού που «παριστάνει από την Αμερική ότι δήθεν ζητά τώρα από τους δανειστές μείωση του χρέους. Μα για αυτό το χρέος ξεπουλά και χαρίζει ολόκληρη τη δημόσια περιουσία και γι’ αυτό το χρέος έχει γονατίσει τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους πολίτες αυτής της χώρας».

Στο ερώτημα αν ο νέος νομικός φορέας υπεράσπισης δημοσίου συμφέροντος που έχει εξαγγείλει θα κινηθεί και για το θέμα αυτό, η πρώην πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Ο νομικός φορέας, ούτως ή άλλως, μεταξύ των τεσσάρων θεμάτων που έχει θέσει σε προτεραιότητα, έχει γνωστοποιήσει ότι θα κινηθεί για τα θέματα που αφορούν το χρέος και φυσικά το Ελληνικό είναι άμεσα συναρτώμενο με την επιβολή στη χώρα μας αυτού του παράνομου χρέους. Πέραν, όμως, αυτού και μέχρι την έγκριση του καταστατικού του νομικού φορέα που έχει μία διαδικασία ενώπιον της Δικαιοσύνης, ήδη μεθαύριο θα κάνουμε νομικές κινήσεις».

Σχολιάζοντας το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τα πόθεν έσχες ορισμένων υπερθεματιστών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «ήταν μάλλον αίσχος». «Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι δεν είναι εμφανές τι δρομολόγησε και τι υλοποίησε αυτή η κυβέρνηση. Δρομολόγησε και υλοποίησε και εξακολουθεί να υλοποιεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για να στήσει τη δική της διαπλοκή», είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόσθεσε πως «με διαδικασίες καζίνο και τζόγου επιδιώχθηκε να παραχωρηθούν οι άδειες. Είναι διάτρητη και συνταγματικά και νομοθετικά η διαδικασία που ακολουθήθηκε, γιατί μεθοδευμένα παραγκωνίστηκε το ΕΣΡ».

«Κάνω επείγον διάβημα στην Εισαγγελέα»

Εξάλλου, λίγο αργότερα, όπως ενημέρωσε μέσω του λογαριασμού της στο twitter: «Σήμερα στις 2.45 θα πραγματοποιήσω επείγον διάβημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το #Ελληνικο. Και από αύριο σειρά ενεργειών. Δεν θα παρακαλουθήσουμε άπραγοι την σύληση της δημόσιας περιουσίας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν-μα κανέναν-να παριστάνει τον ανήξερο».
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Ξέσπασμα» Ζωής για Ελληνικό! «Να ελεγχθεί για κακούργημα όποιος ψηφίσει- Κάνω διάβημα στην Εισαγγελέα»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator