Οδηγίες του Λάμπρου Κωστάρα προς τους εργαζόμενους του Δήμου Κορινθίων απολαμβάνοντας το καφεδάκι του !!!

0Λάμπρος Κωστάρας :  Μία ταπεινή και πρακτική πρόταση  στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κορινθίων

Πίνοντας ένα καφέ χθες το μεσημεράκι έξω από το δημαρχείο,  κοιτούσα δύο κυρίες οι οποίες μάζευαν ξερά φύλλα στη πλατεία Περιβολάκια χρησιμοποιώντας, η πρώτη παραδοσιακή ψάθινη σκούπα και η δεύτερη φαράσι.  Τα φθινοπωρινά φύλλα έμπαιναν σε μεγάλη μαύρη σακούλα απορριμμάτων, την οποία μετά οι κυρίες άδειαζαν στον κάδο κομποστοποίησης (αυτόν με το κίτρινο καπάκι) γεγονός που είναι ιδιαίτερο ευχάριστο διότι δείχνει πως και σωστές οδηγίες είχαν και πως είχαν κατανοήσει τι έπρεπε να κάνουν.   Από την άλλη πλευρά,  επιθυμώ να κάνω μερικές καλοπροαίρετες  παρατηρήσεις που ίσως είναι χρήσιμες στους αρμοδίους της υπηρεσίας καθαριότητας :

1.      Νομίζω πως η εργασία των γυναικών θα ήταν πολύ πιο ξεκούραστη και παραγωγική αν, αντί για ψάθινες σκούπες, διέθεταν αναρροφητήρες φύλλων οι οποίοι κοστίζουν από 30 έως 100 ευρώ έκαστος, μερικοί δε κάνουν και τεμαχισμό. 
2.      Να σημειώσω πως, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, οι κυρίες της υπηρεσίας καθαριότητας δεν μάζευαν τα ξερά φύλλα επί του γκαζόν. Πιθανολογώ ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει διότι δεν είχαν επίσης τον κατάλληλο εξοπλισμό εκτός αν είχαν άλλες οδηγίες. 
3.      Να παρατηρήσω επίσης ότι οι κυρίες, πιθανότατα, εργαζόμενες ορισμένου χρόνου,  δεν φορούσαν κάποια στολή ή γάντια ή κάτι άλλο.

Σε κάθε περίπτωση και δίχως να έχω πρόσφατη ενημέρωση για το είδος του εξοπλισμού που είναι διαθέσιμο στην υπηρεσία καθαριότητας και επειδή ακούγεται πως δεν επαρκούν οι υπάλληλοι καθαριότητας,  θα ήταν χρήσιμο να γίνει μία προσπάθεια να γίνει περισσότερο παραγωγική, ευχάριστη  και αποτελεσματική η δουλειά των εργαζομένων με μερικές, χαμηλού κόστους, επενδύσεις στην καθαριότητα.  

Τέλος  να τονίσω ότι η βόλτα στο δήμο δείχνει ότι πράγματι είναι μεγάλος ο όγκος των οργανικών απορριμμάτων, κλαδεμάτων κλπ για τα οποία θα πρότεινα να υπάρξουν μερικές πρωτοβουλίες ανεξάρτητα από την πρόοδο των ολοκληρωμένων σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων για να ανακουφιστούν οι γειτονιές.   Νομίζω πως όλες οι δημοτικές παρατάξεις όπως επίσης όλοι οι παραγωγικοί φορείς έχουν χρήσιμες ιδέες που μπορούν να παράγουν μία γρήγορη συνισταμένη για το συγκεκριμένο θέμα.  Η καθαρή και όμορφη πόλη είναι θέμα όλων. 

Φιλικά,
Λάμπρος Κωστάρας
Μέλος της «Συμμαχίας Πολιτών»

Σχόλιο parakato: 
"Μου αρέσει η δουλειά. Με συνεπαίρνει. Μπορώ νατην παρακολουθώ για ώρες" 
Τζέρομ Τζέρομ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 13, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οδηγίες του Λάμπρου Κωστάρα προς τους εργαζόμενους του Δήμου Κορινθίων απολαμβάνοντας το καφεδάκι του !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΝΩΜΕΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΚΟΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator