«Σκηνικό Χούντας του Τσαουσέσκου»

0



Τι ειρωνεία. 2.000 εργαζόμενοι της ΕΡΤ είδαν το «μαύρο» και ξεσήκωσαν τον κόσμο δημιουργώντας στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων το δικό τους «Πολυτεχνείο». Τα είχε όλα. Και απεργιακή επιτροπή και ραδιόφωνο και πειρατική τηλεόραση, συναυλίες συμπαράστασης από τους «βολικούς» καλλιτέχνες που κάνουν καριέρα με το να πηγαίνουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Είχε και «επαναστάτες» - δημοσιογράφους που έγιναν και βουλευτές, είχε και «συναδέλφους» από άλλους χώρους που βγήκαν μπροστά για να στηρίξουν τον… αγώνα κατά του «μαύρου» του Σαμαρά. 2.000 άνεργοι ήταν πολλοί, άσε που η Ζωή, η Ραχήλ, ο Λαφαζάνης και βεβαίως ο Τσίπρας έπρεπε να ανέβουν στα κάγκελα της ΕΡΤ να πάρουν 15 λεπτά προβολής.

Ασχέτως βεβαίως αν μιλούσαμε για δημοσίους υπαλλήλους, κι ασχέτως αν δεν χανόταν οι θέσεις εργασίας αφού ένα μήνα μετά είχε προσληφθεί σχεδόν ο ίδιος αριθμός, αλλά όχι ο καρεκλοκένταυρος εσμός της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Και φυσικά πολλοί από εκείνους που απολύονταν είχαν κι άλλες δουλειές, μην το ξεχνάμε.

Και ξαφνικά γίνεται λόγος για λουκέτο σε κανάλια και 2.000 εργαζόμενους, δημοσιογράφους και τεχνικούς να μένουν στο δρόμο επειδή η Γεροβασίλη και ο Σπίρτζης θα κατεβάσουν το διακόπτη.

Σε μια ελεύθερη, υποτίθεται οικονομία και αγορά εν έτει 2016, κι όχι μια σοβιετική οικονομία (όπως πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει στην Ελλάδα) κάποιοι αποφασίζουν και διατάσσουν να κλείσουν επιχειρήσεις. Κάποιες υγιείς, κάποιες όχι αλλά στο κάτω – κάτω δουλειά του κράτους και των τραπεζών είναι να ελέγξουν τι και ποιον. Αν δεν πληρώνει τα δάνειά τους κάποιος να του κόψουν τον… κ…ο, αν δεν πληρώνει φόρους να του πάρουν την περιουσία, να τον κλείσουν φυλακή.

Τώρα τι κάνουν; Αφήνουν επιχειρήσεις να κλείσουν και 700 και πλέον εκατομμύρια που χρωστούν ποιος θα τα πληρώσει; Ποιος θα πληρώσει το ταμείο ανεργίας για χιλιάδες οικογένειες;

Η δε ανυπόληπτη ΕΡΤ αν δεν είχε τα 170 εκατ. ευρώ που παίρνει από τους Έλληνες πολίτες θα ήταν ή όχι ζημιογόνα; Ποιος θα έδινε διαφήμιση σε ένα… έκτρωμα;

Οι παπατζήδες που μας κυβερνούν άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου. Μπορεί να μην υπάρχουν οι… αλληλέγγυοι να βγουν και να κάνουν συναυλίες διαμαρτυρίας. Μπορεί να μην υπάρχει στην αντιπολίτευση η Αριστερά που ξέρει καλά πώς να παίξει με το συναίσθημα του ελληνικού λαού, να τον κοροϊδέψει και να τον βγάλει στο δρόμο.

Υπάρχει, όμως, μια σιωπηρή πλειοψηφία που αυτή τη στιγμή είναι εξοργισμένοι. Όχι για τις πριμαντόνες της δημοσιογραφίας που θα χάσουν τη δουλειά τους αλλά θα γλείψουν τα νέα αφεντικά. Αλλά για τα παιδιά που τρέχουν για το χιλιάρικο το μήνα και αν.

Και για να λέμε και την αλήθεια. Όχι μόνο για τους δημοσιογράφους αλλά για την ίδια τη Δημοκρατία, την πολυφωνία και την ελευθερία του λόγου, της έκφρασης, της επιχειρηματικότητας.

Ασυδοσία είναι να έρχεται ένα κράτος να βάλει εκβιαστικούς κανόνες στην αγορά. Όποιος θέλει να φτιάξει κανάλι να το φτιάξει, με δικά του λεφτά, με δάνεια που θα πληρώνει, κι αν όχι να κλείσει όπως κάνουν όλες οι προβληματικές επιχειρήσεις. Άραγε γιατί τόση ευαισθησία της κυβέρνησης για τον Μαρινόπουλο που δεν ξέρει τι έχει από προσωπική περιουσία αλλά που έχει έναν όμιλο με χρέη 1,5 δις ευρώ; Χθες έκλεισε η συμφωνία για να διασωθούν οι εργαζόμενοι και καλώς. Ο μεγαλομέτοχος βέβαια γλεντάει στην Αμερική αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Για τα κανάλια που έχουν πρόβλημα τι έκανε η κυβέρνηση; Για το Mega γιατί έδωσε εντολή στις τράπεζες να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς; Ξέρει άραγε ο κόσμος ότι αυτή τη στιγμή το κανάλι έχει πάνω από 40 εκατ. ευρώ παγωμένα στις τράπεζες και δεν μπορεί να πληρώσει τους εργαζόμενους;

Ξέρει άραγε ο κόσμος ότι ο Alpha είναι μια υγιής επιχείρηση που δεν χρωστά ούτε ευρώ σε δάνεια αλλά κάποιος αποφάσισε «ξαφνικό θάνατο»;

Και ξέρει ότι οι νέοι καναλάρχες που μπήκαν από το πουθενά έχουν χρήματα από άδηλους πόρους; Πώς θα δικαιολογήσει ο Καλογρίτσας τα 50 και εκατομμύρια; Από τις εργολαβίες που πήρε;

Υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία στο μεγάλο «κόλπο» που έστησε ο Παππάς και η παρέα του. Πέρα από τη γελοιότητα του πρωθυπουργού να μοιράζει τα 250 εκατ. ευρώ που δεν εισέπραξε στους φτωχούς (δε λέει βεβαίως ότι αυτά τα έσοδα είναι μνημονιακή υποχρέωση και εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό) η ουσία είναι άλλη. Ότι αντί ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε τη χρυσή ευκαιρία να βάλει κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο να επιλέξει το δρόμο της νομιμότητας και της διαφάνειας, επέλεξε να στήσει το δικό του καθεστώς. Με λεφτά κάτω από το τραπέζι, υπόγειες συνεννοήσεις, μυστικές συμφωνίες, απειλές και εκβιασμούς.

Αυτό το σκηνικό Χούντας του Τσαουσέσκου, όπως είπε και ο Μίκης, θα το βρουν μπροστά τους όσοι το εμπνεύστηκαν.

Καλό είναι ο Τσίπρας και ο Παππάς να ψηφίσουν το ακαταδίωκτο εφ’ όρου ζωής. Γιατί πολύ σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν βαρύ τίμημα γι’ αυτό που έκαναν.

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Σκηνικό Χούντας του Τσαουσέσκου»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator