Για κακούργημα ο Σπυρόπουλος για τα «μαύρα ταμεία» του ΠΑΣΟΚ - Ποινική δίωξη από την Εισαγγελία

0



Μαρία Δήμα

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία κατά του πρώην υπεύθυνου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η υπόθεση βασίζεται στο πόρισμα των έξι ελεγκτικών οίκων το οποίο είχε παραδώσει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ε. Βενιζέλος στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος και είχε προκαλέσει την έρευνα για τα οικονομικά του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία της απιστίας βασίζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν παραστατικά για το ποσό των 15 εκατ. ευρώ παρότι ζητήθηκαν από τον εισαγγελέα που διενεργούσε την έρευνα. Επίσης την περίοδο 2007 - 2009 εμφανίζεται να φυλάσσεται το ποσόν αυτό στο ταμείο του κόμματος, παρότι προερχόταν κυρίως από δάνειο 9,5 εκατ. ευρώ που είχε λάβει το κόμμα από 4 τράπεζες.

Η κατηγορία της απάτης βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι ο κ. Σπυρόπουλος, ζητώντας και λαμβάνοντας δάνειο 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής, εγγράφως έδωσε ως εγγύηση για το δάνειο την κρατική επιδότηση στο κόμμα, παρότι την ίδια εγγύηση είχε δώσει σε άλλες τρεις τράπεζες από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί το συγκεκριμένο κόμμα.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα και τη δίωξη, το ποσό της επιδότησης, το οποίο δόθηκε ως εγγύηση σε 4 τράπεζες, ήταν μικρότερο από τα δάνεια που έλαβε τελικά το κόμμα.

Σημειώνουμε ότι από τον Απρίλιο του 2013 η «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε αποκαλύψει στο παρελθόν με σχετικά ρεπορτάζ τα... σημεία και τέρατα που είχαν βρεθεί στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και τα ιλιγγιώδη ποσά σε δαπάνες χωρίς νόμιμα παραστατικά.

Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

ΣΥΡΙΖΑ: Αναδεικνύει το καθεστώς της διαπλοκής

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σχετικά πως η παραπάνω δίωξη «αναδεικνύει το καθεστώς της διαπλοκής που δημιούργησαν με συστηματικό τρόπο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ». Σε ανακοίνωση το κυβερνών κόμμα σημειώνει ότι «το άθλιο καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς θα τερματιστεί, όσο κι αν ενοχλεί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους νυν και αεί προστάτες τους».

Συγκεκριμένα, επισημαίνει του ότι «σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ΠΑΣΟΚ έλαβε δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Αττικής, με μοναδική εγγύηση την κρατική επιχορήγηση του κόμματος, την οποία όμως είχε δώσει και σε τρεις άλλες τράπεζες από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί!».

Σημειώνει επίσης πως «τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, δείχνουν πως τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τις τράπεζες αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ». Αναφέρει ακόμη, ότι «ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος δεν ενεργούσε από μόνος του, εκτελούσε άνωθεν εντολές, για τις οποίες είναι συνολικά υπόλογο το κόμμα του». Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τα εξής ερωτήματα:

• Σκοπεύουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αποπληρώσουν ποτέ τα δάνεια αυτά;

• Κατανοούν άραγε το μέγεθος της πολιτικής τους ανυποληψίας, όταν την ίδια περίοδο που εκείνοι έπαιρναν δανεικά και αγύριστα ο ελληνικός λαός μάτωνε από τις πολιτικές τους;

• Η κ. Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης θα απολογηθούν γι αυτές τις επιλογές;
ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί...

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «όποιος επιλέγει το ρόλο του πολιτικού τιμητή πρέπει πριν να διατάξει αντίστοιχο έλεγχο ορκωτών στα οικονομικά του κόμματός του...».

Η πλήρης δήλωση από το ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

Η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να συκοφαντήσει το ΠΑΣΟΚ πριν η δικαιοσύνη αποφανθεί, είναι αποκαλυπτική του πανικού του καθεστώτος. Η υπόθεση αυτή πήρε το δρόμο του ελέγχου από την δικαιοσύνη, εδώ και χρόνια, με αποκλειστικά δική μας πρωτοβουλία.

Δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που μόλις πιάστηκαν στα πράσα.

Εμείς συμψηφισμούς δεν δεχόμαστε! Η θέση μας είναι σταθερή και σαφής. Διαφάνεια παντού για όλους και για όλα.

Όποιος επιλέγει το ρόλο του πολιτικού τιμητή πρέπει πριν να διατάξει αντίστοιχο έλεγχο ορκωτών στα οικονομικά του κόμματός του και να το παραδώσει στην δικαιοσύνη, όπως μόνο το ΠΑΣΟΚ από όλο το πολιτικό σύστημα έκανε. Ιδού η Ρόδος!
ΚΙΔΗΣΟ: Επιχειρείται να στηθεί το «βρώμικο '16»

Στο θέμα τοποθετήθηκε και το ΚΙΔΗΣΟ, υποστηρίζοντας ότι «η θέση μας ήταν και θα είναι πάντα σαφής και απόλυτη: όλα στο φως, για όλους και για όλα» και τονίζοντας ότι «το "βρώμικο '16" που επιχειρείται να στηθεί, κάνει το "βρώμικο '89" να μοιάζει νηπιαγωγείο».

Η πλήρης ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ έχει ως εξής:

Ο ελληνικός λαός διψάει για την αλήθεια. Η κοινωνία χρειάζεται θεσμούς που εγγυώνται τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, την ισονομία. Η χώρα έχει ανάγκη από την επανάσταση του αυτονόητου, από την επικράτηση της λογικής στην πολιτική, τη δικαιοσύνη, την ενημέρωση, την οικονομία.

Για το λόγο αυτό και πάγια θέση μας είναι, η αλλαγή της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Σκοπός, όχι η πάση θυσία νομή, αλλά η αλλαγή της εξουσίας, Όλα αυτά απαιτούν μόχθο και καθημερινή απόδειξη. Σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή, είμαστε θετικοί και συμμέτοχοι. Και η πρωτοβουλία για τον έλεγχο ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών στελεχών μας βρίσκει σύμφωνους, ώστε να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια στη λειτουργία των κομμάτων, όπως και οποιαδήποτε πρωτοβουλία για όλα τα θέματα, είτε αυτά αφορούν το κυβερνών κόμμα είτε όλα τα κόμματα, αλλά και για τα θέματα που απασχολούν το δημόσιο βίο και τη ζωή των πολιτών.

Η θέση μας ήταν και θα είναι πάντα σαφής και απόλυτη: όλα στο φως, για όλους και για όλα. Άλλωστε, όπως κατ' επανάληψη έχουμε τονίσει και έχει αποδειχθεί, η αλήθεια στο τέλος επικρατεί. Ασφαλώς όμως, δεν πρόκειται να δεχτούμε το έργο της Δικαιοσύνης να μετατραπεί σε εργαλείο για πολιτικά παίγνια και οι δικαστικοί λειτουργοί σε κυβερνητικό παράρτημα για προφανείς σκοπιμότητες.

Το κλίμα των ημερών, που «καθοδηγεί» τα δημόσια πράγματα προς την εδραίωση μιας αντίληψης σύμφωνα με την οποία «όλοι ίδιοι είναι» και επιβάλει λογικές συμψηφισμών, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Γι' αυτό και η Δικαιοσύνη, οφείλει να λειτουργήσει με γνώμονα τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της, που αμφισβητείται από επιλεκτικές επιλογές. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι σκοπιμότητες θα περισσεύουν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και η χώρα θα ταλανίζεται από αχρείαστα πολιτικά και άλλα παιχνίδια.

Το «βρώμικο '16» που επιχειρείται να στηθεί, κάνει το «βρώμικο '89» να μοιάζει νηπιαγωγείο. Οι Έλληνες το γνωρίζουν, εμείς το έχουμε βιώσει και ουδείς εκβιασμός μπορεί να μας κάμψει.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 30, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Για κακούργημα ο Σπυρόπουλος για τα «μαύρα ταμεία» του ΠΑΣΟΚ - Ποινική δίωξη από την Εισαγγελία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator