Αλέξη... σε βλέπουμε!!!

0



Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή το σκάνδαλο με τις τηλεοπτικές άδειες, έχουν εξαπολύσει όλα τα κανάλια και οι περισσότερες εφημερίδες. Το έχουμε ξαναγράψει. Ο Παππάς με τα παπατζιλίκια του έχει καταφέρει να κάνει «μπετό» τους εκδότες και τους καναλάρχες οι οποίοι πλέον δεν θα ησυχάσουν μέχρι να ρίξουν την κυβέρνηση.

Όχι ότι δεν πρέπει να πέσει, αφού είναι η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, ωστόσο, υπάρχει ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος από τα ομαδικά πυρά που εξαπολύονται. Ο κόσμος, που έτσι κι αλλιώς αδιαφορεί για το αν ο Πολάκης επιτίθεται σε δημοσιογράφους ή αν θα χάσουν τη δουλειά τους κάποιοι, βλέπει διαφορετικά τις εξελίξεις. Έχοντας έτσι κι αλλιώς απαξιώσει τον χώρο των μίντια, που τον θεωρούν διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο, οι πολίτες (τουλάχιστον αυτοί που δεν κάθονται και να πολυσκεφτούν) μπορεί να αντιδράσουν αντίθετα.

Ο καταιγισμός αρνητικών θεμάτων για την κυβέρνηση μπορεί να λειτουργήσει κάποια στιγμή θετικά γι' αυτήν. Όπως έγινε στην περίπτωση του δημοψηφίσματος. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που είναι και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σήμερα απέχουν, ενδεχομένως να σκεφτούν: «Τον χτυπά ο Κοντομηνάς, ο Βαρδινογιάννης, ο Μπόμπολας ή ο Αλαφούζος που παίζουν με τα δισεκατομμύρια κι εγώ δεν έχω ούτε μαντίλι για να κλάψω; Μήπως τελικά η πλουτοκρατία χτυπά το κακόμοιρο το παιδί τον Αλέξη κι εγώ να πρέπει να τον στηρίξω για να μη βγουν νικητές οι πλουτοκράτες»;

Όπως και πέρυσι στο δημοψήφισμα, αυτό που άλλαξε τη στάση της κοινής γνώμης ήταν ακριβώς αυτή η προκλητική πολλές φορές στήριξη του «ναι». Ο κόσμος θέλησε να «τιμωρήσει» τα κανάλια για τη συμπεριφορά τους. Κάθε ένας από τους πολίτες που ψηφίζει, έχει πρώτα ταυτίσει κάθε κανάλι ή κάθε δημοσιογράφο με το αφεντικό του, επομένως τον θεωρεί μέρος της διαπλοκής. Και δεν είναι καθόλου τυχαία ή απαράδεκτη στάση του Πολάκη να χαρακτηρίζει διαπλεκόμενους ή θεραπαινίδες των αφεντικών τους δημοσιογράφους. Είναι στοχευμένη και κατ' εντολή του Μαξίμου η επίθεση αυτή, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν ότι μπορούν έτσι να ενεργοποιήσουν τα κοιμισμένα αντανακλαστικά των ψηφοφόρων του. Να θυμίσουμε ότι στις δημοσκοπήσεις η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στο 50%. Σε ποιους απευθύνεται ο Τσίπρας; Σ' αυτό που λέμε «προλετάριους», οι οποίοι θέλγονται από τον άκρατο λαϊκισμό της Αριστεράς και από τις μπαρούφες του ακροδεξιού συνεταίρου του Τσίπρα. Ρίχνοντας στην «αρένα» τους δημοσιογράφους και τα αφεντικά τους, δίνει στο... φιλοθέαμον κοινό ένα λόγο να αντιδράσει στο... κεφάλαιο. Γι' αυτό και η ομαδική επίθεση στην κυβέρνηση ελλοχεύει τον κίνδυνο να συσπειρώσει την αριστερά της αφασίας.

Στην πορεία προς τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, ο Τσίπρας θα χρησιμοποιήσει τα παραπάνω ως επιχείρημα: «Με χτυπούν οι διαπλεκόμενοι, με πολέμησαν όλα τα μίντια που εγώ θέλησα να βάλω κανόνες και να τους πάρω λεφτά», θα πει στους πολίτες οι οποίοι διψούν για... αίμα κεφαλαιοκράτη. Έτσι θα πάει και στις κάλπες ο πρωθυπουργός, με το επιχείρημα του διωκόμενου από τους νταβατζήδες «καλού παιδιού» που έδωσε τον αγώνα του και ζητά τη στήριξη του «σοφού» ελληνικού λαού.

Καλό το κόλπο, αν και όχι πρωτοεφαρμοζόμενο, καλός και ο «λαγός» από την Κρήτη. Το θέμα είναι αν θα «τσιμπήσουν» οι πολίτες. Αν ο νέος «σανός» θα τους χορτάσει ή θα καταλάβουν επιτέλους ότι όσο αυτή η κυβέρνηση είναι στην εξουσία τόσο η Ελλάδα θα μικραίνει.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 19, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αλέξη... σε βλέπουμε!!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator