«Τελειώνουν» τον εισαγγελέα που τόλμησε να αντισταθεί στον Μαρινάκη

0



Φαίνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν σκληρό και βρόμικο, υπόγειο πόλεμο μεταξύ κυβέρνησης και δικαστικής εξουσίας. Η υπόθεση αυτή μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις είτε αν επικρατήσει το σύστημα Τσίπρα είτε αν κυριαρχήσουν οι δικαστικοί και βάζουν στη φυλακή τον έναν μετά τον άλλον.

Ξαφνικά κι από το πουθενά «τελειώνουν» τον Ισίδωρο Ντογιάκο, τον εισαγγελέα Εφετών ο οποίος ηγείται της υπόθεσης Μαρινάκη και μαζί με τον εισαγγελέα Δασκαλόπουλο ζήτησαν στις 6 Σεπεμβρίου την προφυλάκιση του εφοπλιστή και την παραπομπή του σε δίκη για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο.

Χθες, λοιπόν ο κ. Ντογιάκος τιμωρήθηκε με ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών. Αφορμή, η σύγκληση της ολομέλειας των Εφετών πριν από αρκετούς μήνες από τον κ. Ντογιάκο, με θέμα «την εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών». Η ολομέλεια είχε συγκληθεί μετά την απόφαση της προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Βασιλικής Θάνου να κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της κ. Τσατάνη και του κ. Ντογιάκου για τον τρόπο επιλογής του δεύτερου στο τιμόνι της Εισαγγελίας Εφετών.

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό είχε επιβάλλει στον κ. Ντογιάκο την ποινή της επίπληξης, ωστόσο μετά την έφεση που άσκησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, το θέμα Ντογιάκου επανήλθε στο δευτεροβάθμιο όργανο, το οποίο και επέβαλλε βαρύτερη ποινή, η οποία πλέον μπλοκάρει την συμμετοχή του στις επικείμενες εκλογές. Ουσιαστικά τον πετάνε έξω από την εισαγγελία Εφετών. Κι αυτό γίνεται μόλις μία εβδομάδα μετά την πρόταση βόμβα για την προφυλάκιση Μαρινάκη, του ενός από τους καναλάρχες του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 6 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Ντογιάκου και κάνοντας μήνυση λέγοντας ότι γίνεται αυτό γιατί εκτελείται συμβόλαιο εναντίον του ώστε να πάψει να υπάρχει στον Ολυμπιακό.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ντογιάκος είναι απηνής διώκτης κατά του Ολυμπιακού και τον έχουν κατηγορήσει ως «Παναθηναϊκάκια». Πρόσφατα ο εκδότης Κουρτάκης που… δεν έχει σχέση με τον Μαρινάκη, επανέφερε στη Βουλή μια δήθεν συνομιλία Σαμαρά με Ντογιάκο. Όπως ξέρουμε καλά, το γλείψιμο έχει γίνει εθνικό σπορ.

Εν πάση περιπτώσει μόνο τυχαία δεν είναι η έφεση του «κολλητού» του Τσίπρα υπουργού Δικαιοσύνης αλλά και η τιμωρία του Ντογιάκου λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση ή όχι του Μαρινάκη. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει πιθανότητα να μπλέκονται επιχειρηματίες με την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Αλλά λέμε ότι όλα αυτά είναι πολύ περίεργα να γίνονται την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Πετάνε δηλαδή έξω από το παιχνίδι τον Ντογιάκο ο οποίος ζήτησε τη φυλάκιση του Μαρινάκη, ενός από τους νέους καναλάρχες στο τηλεοπτικό τοπίο α λα ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο τυχαίο δεν είναι κάτι τέτοιο.

Άραγε ποια θα είναι η επίπτωση αυτής της απόφασης; Μήπως να μην πάει φυλακή ο Μαρινάκης; Μήπως να κλείσουν στόματα κι άλλων «τρελών» δικαστών οι οποίοι μπορούν να βρεθούν χωρίς δουλειά από τη μια μέρα στην άλλη;

Μήπως η κυβέρνηση ή ο εν λόγω επιχειρηματίας, να μπορούν να επηρεάσουν δικαστές; Κι όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω του σάλου που προκάλεσε η παρέμβαση Τσίπρα για την απόφαση των αδειών ενόψει της απόφασης του ΣτΕ.

Δύο τινά συμβαίνουν:

1. Είτε κυβέρνηση και δικαστές παίζουν σκληρό μπρα ντε φερ. Ο ένας αποφασίζει να προφυλακίσει τον Μαρινάκη. Επίσης, οι δικαστές εμφανίζονται προβληματισμένοι για την απόφαση της Ολομέλειας ΣτΕ, καθώς υπάρχουν πολιτικές πιέσεις για το θέμα αυτό. Κι ο άλλος, η κυβέρνηση μπορεί και ελέγχει, μέσω Παρασκευόπουλου, μέρος της δικαιοσύνης. Είναι η λογική του «μία σου και μία μου και κοίτα να μην λες πολλά». Έτσι θα γίνεται χοντρό παιχνίδι.

2. Είτε ήταν ένα μήνυμα στους δικαστές που θα αποφασίσουν και για Μαρινάκη και για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά για τις άδειες.

Για να δούμε ποιος θα αντέξει περισσότερο; Η κυβέρνηση ή οι δικαστές; Σύγκρουση γιγάντων με πολλά θύματα, αλλά με πολλά διακυβεύματα. Όπως αν θα πέσει η κυβέρνηση ή αν θα ποδηγετηθεί η Δικαιοσύνη. Κι αν η κυβέρνηση ελέγχει τα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης αλλά δεν μπορεί να ελέγξει τους μεσαίους και μικρούς δικαστές.

Υ.Γ. Η ΝΔ θα αντισταθεί σε όλο αυτό το δικαστικό πραξικόπημα της κυβέρνησης ή απλώς θα διατηρεί τη θέση του παρατηρητή;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 19, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Τελειώνουν» τον εισαγγελέα που τόλμησε να αντισταθεί στον Μαρινάκη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator