Βασίλης Νανόπουλος: Ζημιώνει η δημοτική αρχή το δήμο και τους δημότες με τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων

0Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο - 29.8.2016

Η Συμμαχία Πολιτών κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 29.8.2016 στα θέματα που συζητήθηκαν έλαβε τις παρακάτω θέσεις :

1. Μεταφορά ανακυκλώσιμων απορριμμάτων :

Η θέση μας είναι να δημιουργηθεί σταθμός μεταφόρτωσης όπου και όπως προβλέπει η σύμβαση με την ΕΕΑΑ του 2007. Εάν η δημοτική αρχή είχε τηρήσει τη σύμβαση αυτή και είχε δημιουργήσει σταθμό μεταφόρτωσης στον βιολογικό καθαρισμό όπου και θα παρέδιδε τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα στην ΕΕΑΑ, θα είχε αποφύγει τα έξοδα μεταφοράς εκτός δήμου για πολλά χρόνια και θα είχε τα απορριμματοφόρα διαθέσιμα για συλλογή απορριμμάτων αντί για μεταφορά .

Γιατί δεν έγινε αυτό και τι κέρδισε η ΕΕΑΑ είναι μέγα ερώτημα. Το ότι τώρα η ΕΕΑΑ μετά την πίεση τη δική μας δέχεται να προσφέρει απορριμματοφόρο και εν μέρει να αποζημιώσει τη μεταφορά δεν λύνει το πρόβλημα , γιατί δεν το έκανε τόσα χρόνια ;

Καταψηφίσαμε την πρόταση της δημοτικής αρχής για ανάθεση σε ιδιώτη της μεταφοράς των απορριμμάτων συσκευασιών που θα αυξήσει ακόμη περισσότερο το κόστος στο δήμο – αντί για διαχείριση στο ΚΔΑΥ στο Βέλο θα γίνεται - γίνεται ήδη - μεταφορά στην Τρίπολη.

2. Έγκριση ΑΠΕ για τσιμεντόστρωση οδών Άσσου-Λεχαίου, πλατείας Κουταλά , ΚΧ Κατακαλίου :

Εδώ συνέβη το πρωτοφανές, δήμαρχος να κατηγορεί τους υπαλλήλους στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου του ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους αφήνοντας σοβαρές αιχμές και υπονοούμενα και να ζητά την καταψήφιση όσων το προεδρείο έφερε προς ψήφιση !!!! Ζητήσαμε αναβολή για ενημέρωση και επαναφορά του θέματος σε επόμενο συμβούλιο πράγμα που έγινε δεκτό.

3. Έγκριση εσόδων – εξόδων προϋπολογισμού για 2ο εξάμηνο :

Καταψηφίσαμε την έκθεση γιατί έχει τεράστιες αποκλίσεις από τον προϋπολογισμό και ανείσπρακτες οφειλές ύψους 17 εκ ευρώ περίπου για τις οποίες δεν έγιναν οι από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες. Βεβαίως χρειάζονται διευκολύνσεις σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να πληρώσουν αλλά στα ανεξόφλητα περιλαμβάνονται και πολλοί μεγάλοι οφειλέτες που μπορούν αλλά δεν πληρώνουν. Όταν ζητήσαμε τον κατάλογο μεγάλων οφειλετών μας αρνήθηκαν και είπαν ότι είναι προσωπικά δεδομένα !!!

4. Οικονομική ενίσχυση ναυταθλητικού ομίλου Τζιτζιφιών με 3065 € :

Ψηφίσαμε την ενίσχυση για τον αγώνα στον Κόρφο αλλά ζητήσαμε ενίσχυση με το ίδιο ποσό του ναυτικού ομίλου Άσσου για τους αγώνες που επίσης διοργανώνει στο δήμο μας .

5. Προ ημερήσιας διατάξεως ζητήσαμε να έρθει στο επόμενο συμβούλιο η έγκριση του κανονισμού του ΚΕΠΑΠ έτσι ώστε οι σύλλογοι και σωματεία που ξεκινούν τη νέα χρονιά στο τέλος Σεπτεμβρίου να ξέρουν αν θα φιλοξενηθούν η όχι σε χώρους του δήμου.

Απάντηση για την ημερομηνία συζήτησης δεν πήραμε και θεωρούμε ότι σκόπιμα καθυστερεί ο δήμος τη συζήτηση από τον Απρίλιο , για να μπορεί χωρίς κανόνες και διαδικασίες να ευνοεί ημετέρους και διώκει κατά περίπτωση όσους δεν δηλώνουν υποταγή.

Στα λοιπά θέματα ημερήσιας διάταξης συμφωνήσαμε και ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα .

Περισσότερες πληροφορίες στα βίντεο :

Βασίλης Νανόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού "Συμμαχία Πολιτών" και της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Κορινθίων
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 04, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βασίλης Νανόπουλος: Ζημιώνει η δημοτική αρχή το δήμο και τους δημότες με τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator