Δημ.Καλομοίρη: Η αλήθεια για το Νοσοκομείο Κορίνθου

0


Με αφορμή δημοσίευμα που ήρθε στο φως στα Κεντρικά και Περιφερειακά Μ.Μ.Ε και αφορά καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας , οφείλουμε να καταστήσουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Από πλευράς Διοίκησης , δεν θα γίνει ποτέ προσπάθεια διαστρέβλωσης των πραγματικών δεδομένων της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κορίνθου , ούτε θα επιχειρηθεί ωραιοποίηση καταστάσεων , που χρίζουν αλλαγών ή βελτιώσεων.

Παράλληλα όμως , δεν θα επιτρέψουμε για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων , στο γενικότερο επιχειρούμενο κλίμα  απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας , να εκτίθενται στοιχεία , τα οποία δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα.

Έτσι λοιπόν:

Σε ότι αφορά την αναστολή λειτουργίας των ιατρικών τμημάτων του Νοσοκομείου , έχει ήδη γίνει γνωστό ότι μετά από ένα χρόνο επαναλειτούργησε η ΜΕΘ με τέσσερις (4) κλίνες και με προοπτική περαιτέρω αύξηση κλινών κατά 50% μέσα στο έτος 2016.
Επίκειται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου η επαναλειτουργία και του Παιδιατρικού τμήματος.

Τα οφειλόμενα ρεπό  στο προσωπικό περιορίζονται σε μικρό αριθμό , με εξαίρεση την Τεχνική Υπηρεσία  λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού των Τεχνικών Ειδικοτήτων (ενδεικτικά στη Νοσηλευτική Υπηρεσία τα οφειλόμενα ρεπό είναι κατά μέσο όρο δυο (2) για κάθε εργαζόμενο)

Ο αξονικός τομογράφος είναι παλαιάς τεχνολογίας , γίνεται όμως τακτικότατα συντήρηση με αποτέλεσμα να συνεχίζει τη λειτουργία του , ενώ παράλληλα γίνονται συντονισμένες ενέργειες από τη σημερινή Διοίκηση , απόκτησης νέου Α/Τ. Η αναφερόμενη διαδικασία δανεισμού εξαρτημάτων είναι αναληθής.

Τους τελευταίους μήνες και μετά από μεγάλη νεκρά περίοδο προσλήψεων, τοποθετούνται στο νοσοκομείο μας σε κενές οργανικές θέσεις:

2 ΤΕ Νοσηλεύτριες
4 ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων
1 ΠΕ Διοικητικού Λογιστικού
4 ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού
1 ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού

Ως Επικουρικοί έχουν προσληφθεί ή αναμένεται να προσληφθούν:

1 ΔΕ Παρασκευαστής Ιατρικών Εργαστηρίων
1 ΔΕ Νοσηλευτικής
1 ΔΕ Εμφανιστών Χειριστών
1 ΥΕ Τραυματιοφορέων

Από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν προσληφθεί :

2 ΠΕ Νοσηλευτικής
1 ΤΕ Νοσηλευτικής
και αναμένεται να προσληφθούν 9 Νοσηλεύτριες.

Στον κλάδο Ιατρών ΕΣΥ έχουν προσληφθεί:

1 Επιμελητής Α΄ Παθολόγος για την ΜΕΘ
1 Επιμελητής Α΄ Καρδιολόγος
1 Δ/ντης Αιμοδοσίας
2 Επιμελητές Β΄Ιατρικής Βιοπαθολογίας
1 Επιμελητής Β΄Γαστρεντερολογίας

Ως Επικουρικοί έχουν προσληφθεί:

1 Πνευμονολόγος
1 Νεφρολόγος
1 Μαιευτήρας
Αναμένονται:
1 Ορθοπεδικός
1 Ουρολόγος
1 Παιδίατρος.

Από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν τοποθετηθεί δυο (2) ιατροί στη ΜΕΘ και αναμένεται και τρίτος

Τέλος η έλλειψη Ειδικευόμενων Ιατρών παρατηρείται σε όλα τα Επαρχιακά νοσοκομεία , πάρα ταύτα το Νοσοκομείο Κορίνθου συγκριτικά με άλλα Νοσοκομεία της κατηγορίας και του μεγέθους του , βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο σύνταξης εφημεριακών προγραμμάτων , που εξασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς εφημέρευσης.

Η αποκατάσταση της αλήθειας σε ότι αφορά τα ανωτέρω , έχει ήδη πραγματοποιηθεί και από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου , μέσω πρόσφατης συνέντευξης που έδωσε ο Πρόεδρος του στα Τοπικά Μ.Μ.Ε.


                                                                              Η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου
                                                                                                            Δημ.Καλομοίρη

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 05, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημ.Καλομοίρη: Η αλήθεια για το Νοσοκομείο Κορίνθου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator