Καταδίκη μελών του "Δεν Πληρώνω" στην Φθιώτιδα

0Για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, καταδικάστηκαν την Πέμπτη τέσσερα μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω", τα οποία συμμετείχαν σε κινητοποίηση στα διόδια της Αγίας Τριάδας, στην Φθιώτιδα τον Οκτώβριο του 2011.

Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση.

"Ο Α. Τσίπρας συγκαλύπτει υπέρ των μεγαλοεργολάβων το «διαχρονικό οικονομικό έγκλημα σε βάρος του λαού». το οποίο είχε καταγγείλει και «σηκώνει τις μπάρες» μόνο για την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων

Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την καταδίκη των μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω», Μαρία Λεκάκου, Βασίλη Παπαδόπουλου, Αποστόλη Αυλακιώτη και Αθανασία Γαλάνη.

Τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» καταδικάστηκαν για «διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών» από το δικαστήριο της Λαμίας με 5 μήνες φυλάκιση, με αναστολή, για την κινητοποίηση τους στα διόδια Αγίας Τριάδας, στις 5 Οκτωβρίου 2011.

Η εξέλιξη της υπόθεσης λαμβάνει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα με ξεκάθαρο στόχο τον εκφοβισμό όλων όσοι αγωνίζονται υπέρ των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατά της αισχροκέρδειας των μεγαλοεργολάβων - «καρχαριών». Την ίδια στιγμή, με την απόφαση αυτή, «σηκώνονται οι μπάρες» και «ανοίγει ο δρόμος» για την περαιτέρω ποινικοποίηση των αγώνων του λαού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για τον πολιτικό και ποινικό διωγμό αγωνιζόμενων πολιτών. Δεν ξεχνά κανείς ότι ο μεταλλαγμένος μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ και ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν την «κωλοτούμπα» στην αγκαλιά των δανειστών, τασσόταν κατά της αισχροκέρδειας των μεγαλοεργολάβων. Ο Αλ. Τσίπρας είχε, μάλιστα, χαρακτηρίσει από τα διόδια της Κορίνθου, το 2011, αυτές τις κινητοποιήσεις ως «πράξεις αντίστασης και αξιοπρέπειας», κάνοντας λόγο για «διαχρονικό οικονομικό έγκλημα εις βάρος του λαού»

Ο σημερινός πρωθυπουργός και ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησαν, ως όφειλαν όμως, στις απαραίτητες νομοθετικές αλλαγές ούτως ώστε να «σπάσει» το «άβατο» των μεγαλοεργολάβων και να δικαιωθούν οι κοινωνικοί αγώνες. Αντί για αυτό, διατήρησαν τη νομοθεσία και τις συμβάσεις, ως είχαν υπέρ των «καρχαριών του χρήματος», δίνοντας τη δυνατότητα στα δικαστήρια να καταδικάζουν πολίτες οι οποίοι αγωνίζονται για τα λαϊκά δικαιώματα.

Ο λαός θα δώσει σύντομα τη δική του απάντηση σε όσους νεομνημονιακούς και παλαιομνημονιακούς τον εμπαίζουν «κουρεύοντας» δικαιώματα και το βιοτικό του επίπεδο για χάρη των δανειστών και της εγχώριας ολιγαρχίας", αναφέρει η ανακοίνωση.

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 22, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καταδίκη μελών του "Δεν Πληρώνω" στην Φθιώτιδα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator