Καμμένος με παραλλαγή, εγκαινιάζοντας 17 λυόμενα: “Η πολιτική μας δικαιώνεται”

0



Μάλλον θα τον ζάλισε η πτήση μέχρι το Καστελόριζο. Δεν εξηγείται αλλιώς η δήλωσή του κατά τα εγκαίνια 17 οικίσκων για το στρατιωτικό προσωπικό του νησιού ότι “το σημερινό έργο από όλες τις πλευρές και σε όλα τα στάδια δημιουργίας του αποτελεί τη δικαίωση της πολιτικής μας”. 'Η το' πε, επειδή αντίστοιχα “μεγαλειώδη” σχέδια έχουν για ολόκληρη τη χώρα;

Και καλά ότι πήγε να εγκαινιάσει αυτές τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αν και πρόκειται για ένα τόσο αμελητέο έργο για τα δεδομένα των Ένοπλων Δυνάμεων, που ούτε καν έπρεπε να προβεί σε μια τέτοια κίνηση, πόσο μάλλον να την διαφημίσει. Αυτά περί “δικαίωσης” της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τι τα' θελε; Δηλαδή, σε τι δικαιώνεται η πολιτική της κυβέρνησης; Στο ότι το Δημόσιο και το υπουργείο Άμυνας δεν έχει καν χρήματα να βάλει ούτε καν για να κτίσει μερικούς οικίσκους για το προσωπικό του και ζητάει την ελεημοσύνη των Τραπεζών;

“Κατασκευάστηκε -είπε ο ίδιος- με μέσα και από το προσωπικό του 95ου Τάγματος Μηχανικού Εθνοφυλακής, με τις ευγενικές προσφορές των παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και της Τράπεζας Πειραιώς και με τη βοήθεια και της Τράπεζας της Ελλάδος. Χαιρετίζω την παρουσία σήμερα του αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς και του εκπροσώπου της Τράπεζας της Ελλάδος που προσέφεραν την αναγκαία βοήθεια προκειμένου να εξοικονομήσουμε τα χρηματικά μέσα και να προχωρήσει το Μηχανικό στην εκτέλεση αυτού του δύσκολου έργου”. Δηλαδή, τα κτίσματα είναι ουσιαστικά με τη χρηματοδότηση της Τ.Α. και των Τραπεζών, και με τη δουλειά στρατιωτών και αξιωματικών. Έτσι, ναι, τώρα μπορούμε άπαντες να αναφωνήσουμε “ο αγώνας τώρα δικαιώνεται”.

Ο κ.Καμμένος, ενδεδυμένος και πάλι με στολή παραλλαγής, όπως είχε φορέσει προ μηνών μια αμερικανικού τύπου ενόσω ξεσπούσε μίνι κρίση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Ανατολικό Αιγαίο, προέβη στην εξής βαρυσήμαντη δήλωση: “Το σημερινό έργο από όλες τις πλευρές και σε όλα τα στάδια δημιουργίας του αποτελεί τη δικαίωση της πολιτικής μας. Μιας πολιτικής, στο πλαίσιο της διαφάνειας, της νομιμότητας και της δημοσιονομικής εξυγίανσης, στόχους που έχει θέσει σε προτεραιότητα η κυβέρνηση”.

Αναφερόμενος επίσης στο μισθολογικό, θέμα για το οποίο δέχεται διαρκώς τις επικρίσεις στρατιωτικών και της αντιπολίτευσης, για αθέτηση υποσχέσεων, δεν παρέλειψε να ξαναπεί ό,τι λέει εδώ και ενάμιση χρόνο, από τη στιγμή που ανέλαβε υπουργός Άμυνας: “Θα πράξουμε όλα τα δέοντα για να αποκατασταθεί η Συνταγματική τάξη και να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με το μισθολογικό των Ενόπλων Δυνάμεων”. Ταυτόχρονα, για πολλοστή φορά, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι “το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από την εκμετάλλευση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχει ξεκινήσει ήδη με την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου, θα πάει στο προσωπικό”.

Όσον αφορά το πρόβλημα στέγασης των στελεχών των ΕΔ, ο κ.Καμμένος ανέφερε ότι, όπως τον ενημέρωσε ο αρχηγός του ΓΕΣ, “παρά τη μείωση του προϋπολογισμού του Επιτελείου του (!), παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κατασκευασθέντων διαμερισμάτων”. Και μιλώντας για το οικιστικό, ιδιαίτερα στα νησιά και στον Έβρο, αλλά, όπως είπε, και στην Ήπειρο και τη Μακεδονία, “για το 2017, τα Επιτελεία έχουν εξασφαλίσει από 95 έως 120 σπίτια τα οποία θα γίνουν με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Στόχος μας είναι το 2017, με τη βοήθεια και του ιδιωτικού φορέα, αλλά και κονδυλίων που θα εξασφαλίσουμε από τους εξοπλισμούς, θα φτάσουμε -και θα ξεπεράσουμε ίσως- τα 400 σπίτια για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων”.

Να σημειωθεί, πάντως, πως στο Καστελόριζο, παρά την ολοκλήρωση των πέντε επιπλέον οικίσκων και των τριών συγκροτημάτων κατοικιών, τα οποία εγκαινίασε ο κ.Καμμένος, όπως είπε ο ίδιος, “πετυχαίνουμε την οικιστική κάλυψη του 80% του προσωπικού”. Δηλαδή, παρά τις παράτες και τις στολές παραλλαγής, ούτε καν ολόκληρες τις ανάγκες του μικρού στρατιωτικού προσωπικού, το οποίο υπηρετεί στο νησί, δεν έχει μπορέσει ακόμα να καλύψει. Κι' όμως, κόβει κορδέλες.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 07, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καμμένος με παραλλαγή, εγκαινιάζοντας 17 λυόμενα: “Η πολιτική μας δικαιώνεται”"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator