ΠΡΟΣΟΧΗ! Δείτε αν δικαιούστε και εσείς 15.500 ευρώ από το Facebook!

0


Δικαιωμένος και κατά 13.000 λίρες πλουσιότερος βγήκε από μία δικαστική διαμάχη με τον κολοσσό της κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ένας νομικός στην Αργεντινή...

Γιατί μπορεί, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, όλα να ήταν εις βάρος του, μαρτυρώντας χαμένη υπόθεση, ωστόσο ο Enrique Novo, όχι μόνο διέψευσε όλα τα προγνωστικά, αλλά διεκδίκησε και πήρε αποζημίωση για κάτι που έχει συμβεί σε χιλιάδες χρήστες του Facebook: να δημιουργήσει κάποιος ένα ψεύτικο προφίλ με το όνομα και τα στοιχεία του!

Ο «δαιμόνιος» δικηγόρος, αλλά και δημόσιος υπάλληλος, βασίστηκε μάλιστα στο ότι «το ψεύτικο προφίλ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εικόνα του και να παραπλανήσει τους άλλους χρήστες».

Πήγε λοιπόν το Facebook στα δικαστήρια, όπου ένας ομοσπονδιακός εισαγγελέας αποφάσισε ότι το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα έπρεπε να διαγράψει το ψεύτικο προφίλ, αλλά και να ενημερώσει για το συμβάν όλους τους φίλους και των δύο λογαριασμών!

Και μπορεί το Facebook να διέγραψε το ψεύτικο προφίλ, ωστόσο ξέχασε να… ενημερώσει τους φίλους. Κάτι που ώθησε αρχικά το δικαστή να επιβάλει αποζημίωση 15 λιρών για κάθε μέρα που το προφίλ βρισκόταν «στον αέρα» και αργότερα να υποχρεώσει το Facebook να καταβάλει κάτι περισσότερα από 15.500 ευρώ ως αποζημίωση στον Novo!

Αν μάλιστα το Facebook αρνηθεί να συμβιβαστεί με την εντολή, οι Αρχές είναι υποχρεωμένες να το «αναγκάσουν» (σε νόμιμα πάντα πλαίσιο) να πληρώσει το δικηγόρο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει το μισό ποσό σε φιλανθρωπικά ιδρύματα…
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 10, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΡΟΣΟΧΗ! Δείτε αν δικαιούστε και εσείς 15.500 ευρώ από το Facebook!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator