Συγκλονιστικό βίντεο: Έντρομοι οι επιβάτες του αεροσκάφους της Emirates τρέχουν να σωθούν

0



Ειδικός σε θέματα αερομεταφορών υποδεικνύει το ατύχημα σαν λάθος του πιλότου - Νεκρός ένας πυροσβέστης - Συγκλονιστικές εικόνες από τη στιγμή της έκρηξης - Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ντουμπάι, οι 282 επιβάτες και το 18μελές πλήρωμα βγήκαν με ασφάλεια.

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή γλίτωσαν οι επιβαίνοντες του αεροσκάφους της Emirates, που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Όπως έγινε γνωστό, οι 282 επιβαίνοντες βγήκαν από το αεροσκάφος μέσα σε 45 δευτερόλεπτα από την προσγείωση, γεγονός που τους έσωσε τη ζωή.

Παρατηρήσαμε ότι κάτι πήγαινε «στραβά», μόλις αρχίσαμε να προσγειωνόμαστε, είπε ένας επιβάτης. «Η μηχανή εξερράγη, μόλις ολοκληρώθηκε η προσγείωση. Με το που απομακρύνθηκαν όλοι οι επιβάτες, το αεροπλάνο εξερράγη».

Οι επιβάτες τρέχουν πανικόβλητοι να απομακρυνθούν

«Για να πω την αλήθεια, δεν έχω καμία ιδέα για το τι συνέβη, αλλά μόλις προσγειωθήκαμε, κάτι αφύσικο συνέβη στον αεροδιάδρομο», είπε ένας άλλος επιβάτης.

«Είδαμε καπνό μέσα στο αεροσκάφος και ξαφνικά όλες οι έξοδοι κινδύνου ένοιξαν» συμπλήρωσε εμφανώς τρομαγμένος.

Όπως δείχνει ένα συγκλονιστικό βίντεο, καθώς το αεροσκάφος βρίσκεται στον αεροδιάδρομο, μια πύρινη μπάλα εκτινάσσεται με ορμή από το μπροστινό του μέρος.

Αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε ότι το αεροσκάφος φάνηκε σαν να «εξερράγη» τη στιγμή που άγγιξε το έδαφος χωρίς το μηχανισμό προσγείωσης.

Νεκρός ένας πυροσβέστηςΤη στιγμή της μεγάλης έκρηξης στην άτρακτο, ένας πυροσβέστης έχασε τραγικά τη ζωή του. Ο άτυχος άνδρας ταυτοποιήθηκε ως ο Τζασίμ Ισά Μοχάμεντ Χασάν, από το εμιράτο Ραζ αλ Κάιμα.

Εκπρόσωπος από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας σε δήλωση, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς το Θεό, που όλοι οι επιβάτες βγήκαν σώοι, συμπληρώνοντας: «Είμαστε, ωστόσο, πολύ λυπημένοι να ανακοινώσουμε ότι ένας από τους πυροσβέστες έχασε τη ζωή του, σώζοντας τις ζωές των άλλων».

«Εκ μέρους της Γενικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Χαιρετίζω την υπέρτατη θυσία του, που έσωσε πολλά άτομα από το να πάθουν κακό. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του».

Η αεροπορική εταιρεία, που ανήκει στο εμιράτο του Ντουμπάι, επιβεβαίωσε το «ατύχημα» με ανακοίνωση στο Twitter, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν τα αίτια δεν είναι γνωστά.

Το αεροσκάφος ήταν Boeing 777-300 A6EMW και εκτελούσε την πτήση EK521 από το Τιρουβανταπουράμ, πρωτεύουσα της ινδικής επαρχίας Κεράλα, προς Ντουμπάι.

Η Emirates είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής και πετά προς 153 προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι που έγινε από το 2015 ο μεγαλύτερος κόμβος διεθνών πτήσεων.

Λάθος του πιλότου;

Εκθέσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας δείχνουν ότι η πτήση EK521 είχε μπει στην τελική προσέγγιση του αεροδρομίου, όταν ματαιώθηκε η διαδικασία, ενημερώνοντας παράλληλα τον πύργο ελέγχου, ότι θα γινόταν δεύτερη απόπειρα προσγείωσης.

Ωστόσο, αντί για να πάρει ύψος για να ξεκινήσει μια νέα προσέγγιση του αεροδιαδρόμου, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο διάδρομο και ξέσπασε σε φλόγες.

Μπορεί όλοι να έδωσαν επαίνους στο πλήρωμα που έβγαλε τάχιστα τους επιβάτες έξω, ωστόσο, ο ειδικός σε θέματα αερομεταφορών, Anthony Davis έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το πώς το αεροπλάνο έπεσε στο έδαφος, υποδεικνύοντας ότι ίσως πρόκειται για λάθος του πιλότου.

«Είναι καλό που το πλήρωμα έβγαλε άπαντες εκτός του αεροσκάφους, αλλά ένα Boeing 777 έχει καταστραφεί». «Αυτό απλά δεν έπρεπε να συμβεί. Μου φαίνεται πως αυτό είναι ένα θέμα μιας όχι και τόσο καλής ικανότητας χειρισμού» είπε ο Davis

Σύμφωνα με καταγραφές των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, που παρατίθενται από την Aviation Herald, μια σεβαστή ανεξάρτητη ιστοσελίδα παρακολούθησης αεροπορικών ατυχημάτων, οι ελεγκτές στο Ντουμπάι υπενθύμισαν στο πλήρωμα του Boeing 777 να χαμηλώσει το σύστημα προσγείωσης καθώς ήρθε σε προσέγγιση του αεροδιαδρόμου.

Λίγο αργότερα, το πλήρωμα ανακοίνωσε πως είχε ματαιωθεί η προσγείωση και είχε ξεκινήσει η διαδικασία επαναπροσέγγισης, μια διαδικασία ρουτίνας, για την οποία οι πιλότοι είναι καλά εκπαιδευμένοι.

Αλλά το αεροσκάφος έπεσε στο τέλος του διαδρόμου, ανέφερε η Aviation Herald.

Τα δύο επικρατέστερα σενάριαΕιδικοί εμπειρογνώμονες αναμένεται να αναλάβουν την υπόθεση προκειμένου να εντοπίσουν τα αίτια που οδήγησαν στο ατύχημα, το οποίο παραλίγο να κοστίσει τη ζωή σε επιβάτες και πλήρωμα της πτήσης της Emirates.

Ηδη τα σενάρια που ακούγονται για το τι μπορεί να συνέβη και το αεροσκάφος να τυλίχθηκε στις φλόγες είναι δύο:

- Πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης

- Φωτιά στον κινητήρα ενώ το Boeing ήταν στον αέρα

Αυτό που φαίνεται σίγουρο, όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία, είναι ότι ο πιλότος είχε ήδη ενημερώσει τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου ότι επρόκειτο να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι επιβαίνοντες προέρχονταν από τις παρακάτω χώρες:

226 - Ινδία
24 – Μεγάλη Βρετανία
11 - ΗΑΕ
6 - ΗΠΑ
6 – Σαουδική Αραβία
5 - Τουρκία
4 - Ιρλανδία
2 - Αυστραλία
2 - Βραζιλία
2 - Γερμανία
2 - Μαλαισία
2 - Ταϊλάνδη
1 - Κροατία
1 - Αίγυπτος
1 – Βοσνία Ερζεγοβίνη
1 - Λίβανος
1 - Φιλιππίνες
1 – Νότια Αφρική
1 - Ελβετία
1 - Τυνησία


Δημοσίευση: Αυγούστου 04, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συγκλονιστικό βίντεο: Έντρομοι οι επιβάτες του αεροσκάφους της Emirates τρέχουν να σωθούν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator